Šta je novo?

The best CRT?

ebe

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Koji je najbolji 17" CRT monitor koji se trenutno moze naci kod nas?

ebe je napisao(la):

Prelistaj malo forum, pa do juce smo diskutovali o tome type;

Aman ljudi pre ne go sto postavite pitanje potrazite prvo odgovor, mozda vec postoji ctp;

Po meni ti je bolje da kupis solidnu 19' nego najbolju 17'.

Ma prelistavao sam ja forum ali nema nigde konkretnog odgovora. Ili navodite 20 modeli sto mi ni malo ne suzava izbor ili preporucujete modele koje je u jugi nemoguce naci.

ajde da pocnemo...samsung NF

Pregledao sam nekoliko cenovnika nasih dilera i odlucio se za samsunga. Evo nekoliko modela koji mogu biti interesantni: 755DFX, 757DFX, 757MB, 757NF, 757P, 763MB, 765MB. Osim modela 757NF koji ima trinitron cev, za ostale modele neznam ni po cemu se razlikuju. Nisam cak ni na netu uspeo da nadjem karakteristike. Ako neko ima link ili fajlove sa karakteristikama molim da ih postuje ili da mi posalje na [email protected].

P.S. Ako je neko radio na pomenutom NF modelu, da li su i kod njega uocljive dve karakteristicne horizontalne lineje kao kod drugih trinitrona?

www.erccommerce.co.yu
Zastupnik Samsunga za SiCG. Imash dole 'prozivodi' pa klikni i izaberi monitor i izacice karakteristike.

ebe je napisao(la):
Pregledao sam nekoliko cenovnika nasih dilera i odlucio se za samsunga.

P.S. Ako je neko radio na pomenutom NF modelu, da li su i kod njega uocljive dve karakteristicne horizontalne lineje kao kod drugih trinitrona?
Kao sto vec neko rece, napravi jedan search na forumu za Samsung, videces da si napravio verovatno najgori moguci izbor - Samsung je nekad davno bio najbolji, sada je situacija da samo poneki birani primerak vredi. NE uzimaj ako ne mozes prethodno da probas i ako ne mozes barem 3-4 puta da menjas primerak...dok ne naidjes na dobar !

Horizontalne linije su drzaci mreze, znaci mehanicko resenje kod odredjene vrste cevki i moraju da se vide. O tome koje sve tacno cevi upotrebljavaju drzace i koji monitor upotrebljava koju cev je takodjer bilo reci na forumu.

ebe je napisao(la):

Viewsonic P75F+

ebe je napisao(la):
Ako je neko radio na pomenutom NF modelu, da li su i kod njega uocljive dve karakteristicne horizontalne lineje kao kod drugih trinitrona?

te dve tanke linije, tj. senke nosaca grilla se vide samo na potpuno belim podlogama, u realnom radu su neprimetne. Ja od nedavno koristim NF i stvarno nemam zamerke na njega, slika je generalno odlicna, nema disanja slike pri ispucavanju belih pozadina, nema zujanja u standby sto se moze cuti kod slabijih samsungovih modela, gomila podesavanja i picanjenja, itd. Jedino vazi ono da ga vidis pre kupovine, a jos je bitnije da mozes da vratis ako je neispravan iz bilo kog razloga. Meni se desilo da kod prvog NF-a posle sat vremena rada pocne da se sam pali i gasi, naravno vratio sam ga i uzeo drugi primerak koga u evo u radosti i veselju koristim.
Modele drugih firmi nisam gledao, zato poslusaj ostale sta kazu, verovatno ima boljih ali to moras sam da vidis i odlucis

OK, napredujemo. Koji su to onda proizvodjaci kod kojih kvalitet monitora ne varira u tolikoj meri, od jednog do drugog primerka, kao kod Samsunga. Sta je sa Philips-om? On je nekada bio dobar? Da li iza onog cuvenog "Sony" jos uvek stoji pravi kvalitet? Za Iiyama monitore se takodje prica svasta. S jedne strane cujem da su neprevazidjeni, a drugi pricaju da je to samo bajka. Sta je od toga istina? Korisno bi bilo misljenje nekoga ko je radio sa svim ovim monitorima, pa da cujemo utiske iz prve ruke. Ovako svako hvali svoj monitor kojim je zadovoljan a da ostale nije ni video.

Mislim da bi mnogima koristilo da se u jednom thread-u postuju linkovi dilera (zastupnika) svih vecih proizvodjaca monitora za YU.

Definitivno ViewSonic. Ili eventualno Sony, neka od profi serija (G), ali su preskupi i teško ih je naći. Džabe je pričati o nekim Iiyamama, Mitsubishijima i sličnim, kad se kod nas ne mogu naći.

Generalno monitori su dosta losijeg kvaliteta nego sto su bili pre dve tri godine. Razlog: pa duplo i vise su jeftiniji.

Misko je napisao(la):
Generalno monitori su dosta losijeg kvaliteta nego sto su bili pre dve tri godine. Razlog: pa duplo i vise su jeftiniji.

kako koji, to sto si napisao je tipicno za samsung.

sony i dalje udara po usima, kako i nec npr. ali su im i monitori fenomenalni. [u pro klasi svakako]

notax je napisao(la):
...

Viewsonic P75F+

Ako imate para kupite SONY a ako niste bas pri tolkim parama uzmite ViewSonic :0

Sony Je prestao ili prestaje da pravi CRT monitore.
Ako imate mogucnosti i prilike da kos uvek uzmete neki, narocito iz G serije, grabite ne pitajte previse za cenu - vredi svaki €.
Govorim iz licnog iskustva, evo vec nekih 10 meseci gledam u jedan G420...i jos se nisam umorio ! ;) :D

drapin je napisao(la):
Ako imate mogucnosti i prilike da kos uvek uzmete neki, narocito iz G serije, grabite ne pitajte previse za cenu - vredi svaki €.
Govorim iz licnog iskustva, evo vec nekih 10 meseci gledam u jedan G420...i jos se nisam umorio ! ;) :D
Bas tako, nema boljih.
Ja doduse gledam u polovni G400 ali je dojam isti.
Pozdrav

drapin je napisao(la):

Pre neki mesec sam citao o novim SOnyjevim CRT monitorima??? Ili mozda gesim?

Nazad
Vrh Dno