Šta je novo?

The BAT! - Frustrating problem . . .

violinista

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
650
Vozdra, evo jutros se bakćem sa jednom glupošću u The Bat!-u. Dakle, krenuo sam da malo prepravljam template za new, reply i ostale varijante email poruka (Account - Properties - Templates), međutim naiđem na jednu glupost: kada pokušam da ubacim Yu slova u template (naravno, odabravši CP 1250), ona mi se tu uredno prikažu, ali kada zatvorim template i otvorim ga ponovo - The Bat "uredno" prebaci "č","ć" u "c" i tako redom... Uh što me ovo iritira, a navodno kao postoji encoding opcija!

Takođe, da li je moguće da se u potpis stavi HTML? Znaaaam, znam da je The Bat! zamišljen kao plain text email client, ali ipak... da li je moguće?

Pa TheBat inace ima problem sa Unicode-om... i ja sam imao slicnih problema. Tako da, mislim da ces se tesko izboriti sa tim 🙁

na forumu Bat-a je vise puta receno da postoje razni "Unicode-related" problemi...

A inace TheBat 2.x i 3.x naravno da podrzavaju HTML mailove!

bat2124tw.png

Ma podržava HTML mail, ali HTML potpis ne može da se ubaci, kontaš?

Inače, ovaj problem nema veze sa Unicode-om, ja hoću da koristim CP1250, a to nije unicode već kodna strana, a ne funkcioniše... Damn... :wall:

Da ne bih otvarao novu temu...molim nekoga da mi napise kako da prispele poruke u jednom korisnickom nalogu win XP-a prebacim u inbox folder the bat-a u drugom korisnickom nalogu win XP-a.

verujem da nije neki problem, ali za mene ocigledno jeste

hvala

ZeeGerman je napisao(la):
Da ne bih otvarao novu temu...molim nekoga da mi napise kako da prispele poruke u jednom korisnickom nalogu win XP-a prebacim u inbox folder the bat-a u drugom korisnickom nalogu win XP-a.

verujem da nije neki problem, ali za mene ocigledno jeste

hvala
Tools -> Synchronise
u Maintenance Centre-u izaberi shta prebacujesh, a dole prvo prouchi, pa izaberi jedan od ponudjena 3 step-a

@violinista: koja ver. The Bat!-a?

pozdrav

Uspeo sam - hvala!

P.S. jesam, retard sam, nece da "vice", a toliko sam lenj da samo malo "prozujim", doduse malo me je opet nesto zezao, ali sad je ok...

hvala jos jednom i poz'

Znam da ga dizem iz mrtvih, milsim thread 🙂 , ali da ne bude posle imas search.

Dakle imam sledeci problem:
Kad dobijem mail pisan latinicom (isti slucaj i kad pisem, kao i sa cirilicom), uredno vidim slova "nasa"
slova u subject-u kao i u samom mailu kad ga otvorim, medjutim, u zbirnom pregledu poruka u subject-u postoje samo linije. Pri tome mi je u Options-Prefernces-Character sets ukljucen iso-8859-2(Central Euoropean), iso-8859-5(Cyrilic) i iso-8859-1 (Western European). Takodje, pri pisanju same poruke izaberem opet character set (Central European).
Moje pitanje je, kako da mi se u zbirnom pregledu poruka koje dobijam ili saljem, nomralno pojavljuju nasa latinicna ili cirilicna slova.
Hvala.

Poslednja izmena:
3.95.6 nema takvih problema

Prilozi

• thebat.webp
    thebat.webp
    6.2 KB · Pregleda: 49
Nazad
Vrh Dno