Šta je novo?

tft + zvucnici ?!

AyS^

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
da li smeju da stoje zvucnici pored tft-a ?:) posto blizu crt znam da nesmeju:) jel im shkodi nesto ?

Zvucnicima ni pored CRT-a ne skodi nista, nego smeta CRT-u :) Osim kad su zvucnici magnetno izolovani. Sto se tice TFT-a, njemu ne smetaju.

Poslednja izmena:
To je zbog drugacijeg principa rada TFT-a u odnosu na CRT. Znam da sam jednom prinio slucajno jak magnet nekom CRT-u, i skoro je "usisao" sliku s monitora :D

Slobodno drzi zvucnike pored TFT-a, skroz je drugaciji princip rada od CRTa!!!

CRT monitorima smeta magnetno polje zato što ono skreće elektronski mlaz koji emituje katodna cev. Zbog toga mlaz pogađa pogrešne piksele i delove piksela, a slika i boje se deformišu. Kod TFT nema elektronsog mlaza, niti bilo čega sličnog pa samim tim i nema osetljivosti na magnetno polje.
Ne zezajte se mnogo sa magnetima i CTR monitorima i televizorima... Ukoliko ekran duže izložite jačem magnetnom polju može se desiti da se desi da trajno ,,zeznete stvar''. Ja sam se davno tako zezao sa magnetom od nekog zvučnika i starim televizorom i uspeo sam u jednom delu da mu trajno promenim nijansu boje... uvek je vuklo na zelenkasto :d
Potražite na netu (čemu vam služi google? ;) ) princip rada CRT i TFT monitora i sve će vam biti jasno.

Svi (ili velika vecina) "kompjuterskih" zvucnika su magnetno oklopljeni, tako da nikome ne smetaju.

Upravo je suprotno: vecina ih NIJE magnetski oklopljena, narocito jeftinije varijante. Magnetno su oklopljeni samo skuplji zvucnici.

Vrh Dno