Šta je novo?

tft + tuner = tv ?

Joshefin

Čuven
Učlanjen(a)
06.11.2003
Poena
620
Planiram da kupim tv. Medjutim u stanu nemam mesta za crt tv, a nemam para sa veliki lcd ili plazmu. Zbog toga me zanima moze li: tft lcd monitor (npr. Samsung 710n) + externi tv tjuner (npr. kworld) = tv ?

Postoje TFT monitori sa integrisanim tunerom, tako da verovatno rade kao TV i bez kompjutera, ali treba imati jedno na umu: ugao gledanja. Ako ne stojis pravo ispred TFT-a odnosno gledas pod uglom, boje i osvetljenje se menjaju. To je najveca mana, pogotovo kad vise ljudi u isto vreme gleda TFT.

Ali, na osnovu čega bi TFT monitor sa TV tunerom bio jeftiniji od od samo TFT televizora koji su mahom manje rezolucije. Joshefin, da li ti želiš da napraviš TV varijantu, sa monitorom i tunerom, ali bez računara uopšte?

Evo bas sad trazim neku jeftiniju varijantu 17" TFT sa TV tunerom i nasao sam Prestigio model za nekih 500e bez PDv-a.
Opet je ovo skup sport.

Bane® je napisao(la):
Ali, na osnovu čega bi TFT monitor sa TV tunerom bio jeftiniji od od samo TFT televizora koji su mahom manje rezolucije. Joshefin, da li ti želiš da napraviš TV varijantu, sa monitorom i tunerom, ali bez računara uopšte?

To isto i meni nije jasno ... Samsung lcd tv je oko 800e, a npr. Samsung 710n (330e) + Kworld tv tuner (77 ili 85e) ... duplo manje ...

Poslednja izmena:
Malo istrazivah tj. pretrazivah i nadjoh sledece:
1. Samsung 17" SyncMaster 730MW WIDE & TV TUNER (615e)
2. 19" Samsung 913N 8ms ili slicno (460e) + Kworld externi tv tuner (60e)
Sta li je bolje kupiti ? Ili nesto trece ?

Ovako, jednu stvar samo da napomenem...Tuneri koji se kache direktno na monitor uglavnom se kache s-video kombinacijom (Ubih se trazeci pre jedno 7-8 meseci neki koji nije takav, ali se ispostavilo da ih ovde nema, za trenutnu situaciju nisam siguran)....Shto znachi, na monitoru trebate imati s-video ulaz,
rear.jpg
a takvi monitori su skup sport....Pripaziti na takve stvari, da ne bi bilo kukanja...Sa druge strane, ponovicu da je ugao gledanja poprilichno mali, tako da se ne bih bash opkladio u funkionalnost tog TV-a...

Poslednja izmena:
jako je loše... kod mene je na stolu stajao par dana 710N... Zavalim se u krevet, "kresnem" tv, a onda opet moram da ustanem i okrenem monitor ka krevetu, iako je ugao gledanja samo malo pomeren u odnosu na mesto gde sedim. Problem nije bio u horizontalnom uglu, nego što je na krevetu glava malo niže, tako da slika drastično potamni...

po meni dovoljan razlog da duboko razmislim o TFT-u uopšte...

Pa mnogo je veci problem promena vertikalnog ugla gledanja , nego horizontalnog kod tft-a

Nazad
Vrh Dno