Šta je novo?

TFT Samsung 740 BF

ZKoja

Slavan
Učlanjen(a)
03.06.2006
Poena
301
Kupio sam ovaj monitor pre oko 1 mesec najviše zato što se reklamira kao brz. Bavim se amaterski videom i dobro mi sluzi. Prednost mu je, u odnosu na CRT, veličina ekrana u odnosu na prostor koji zauzima na stolu. Javila su se odmah 2 loša piksela, ali ko mi je kriv što nisam detaljno gledao. Ipak najviše mi smeta nejednako pozadinsko osvetljenje. :trust: To se vidi tako da je donji deo značajno svetlji od gornjeg. Postoji li način da se ovo ispravi recimo DVI priključak na grafičkoj kartici (nemam ga) ili softverski? Da li se ovo vidja i na drugim TFT monitorima?

jedna od mana TFT tehnologije.....ne ispravlja se nazalost

ZKoja je napisao(la):
Kupio sam ovaj monitor pre oko 1 mesec najviše zato što se reklamira kao brz. Bavim se amaterski videom i dobro mi sluzi. Prednost mu je, u odnosu na CRT, veličina ekrana u odnosu na prostor koji zauzima na stolu. Javila su se odmah 2 loša piksela, ali ko mi je kriv što nisam detaljno gledao. Ipak najviše mi smeta nejednako pozadinsko osvetljenje. :trust: To se vidi tako da je donji deo značajno svetlji od gornjeg. Postoji li način da se ovo ispravi recimo DVI priključak na grafičkoj kartici (nemam ga) ili softverski? Da li se ovo vidja i na drugim TFT monitorima?
Kako se iznerviram kada cujem ovako nesto :mad: , kod nas kao da je nemoguce kupiti nov TFT Samsung koji nema mrtve piksele, kao da treba imati nevidjenu srecu pa ubosti neki koji nema (a u stvari treba imati nevidjenu nesrecu pa ubosti neki koji ima mrtve piksele). Platis nesto debelo i onda mrtav piksel i kao ne moze da se zameni jer je to po njima ispravno :mad: Gde ja zivim joooooj :crash:
Ja imam Samsung 730BF vec nekih 5 meseci i nemam problema sa osvetljenoscu a ni sa mrtvim pikselima (posto sam sutrdan po kupovini nosio nazad monitor da mi zamene zbog dva mrtva piksela, sto su i ucinili bez ikakvih pitanja i provere). Od pocetka monitor je prikljucen preko DVI tako da ne znam da li bi bilo drugacije da je bio prikljucen preko VGA. Pozdrav :)

vi bas imate losu srecu... licno nisam video ni jedan tft sa losim pixelima ove godine... doduse vidjao sam par samsunga, ali dosta vise lg-a i fsc-a naravno...
neravnomerna osvetljenost je mana jeftinijih monitora i tu nema pomoci...

Neravnomerno osvetljenje moze biti posledica crkavanja (ili "hladnog lema") jedne od neonki iza ekrana.
DVI ne popravlja ove probleme. Slika ce biti ista.

Vrh Dno