Šta je novo?

tft razlike viewsonic vs samsung

maxa272

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
301
Po cemu je ova 17-tica:

TFT 17" VIEWSINIC VX724 (4MS) - 400

bolja od 19-tice:

19"" SAMSUNG 930BF DVI black/silver - 4ms - 400

MONITOR FUJITSU SIEMENS 19” TFT W19-1 Scaleoview 8ms - 370

Treba da pazarim neki model a nikako da se odlucim za koji.
Bitna mi je slika, kvalitetan i tacan prikaz boja i nijansi ali mi je i takodje bitna velicina pa se dvoumim izmedju ovih modela.

Znam ranije da su neki samsung modeli imali problema sa osvetljenjem tj. gornji deo ekrana je bio taminij od donjeg.

Ako neko ima bolju preporuku neka napise.

Pa ko kaze da je bolja? Aj po milioniti put 930BF za te pare je totalni BB.

Misko je napisao(la):
Aj po milioniti put 930BF za te pare je totalni BB.

Juce sam imao prilike da najzad vidim sliku na 930BF, znaci VRH. Odusevio sam se kvalitetom, sto se tice para za 400EU, 4ms, definitivno bestbuy....

Ma neznam sta da uzmem, zato pitam, bitno mi je zbog rada sa grafikom tako da velicinu mogu da prezalim ako dobijem dobru sliku.

Ako se bavis grafikom onda je svaki piksel vazan tako da je 19"
pravi izbor.Na 17" i 1024x768 moze vrlo brzo da ti postane tesno.

Ako si u Beogradu dovoljno je da odes do par shopova ( recimo u Beogradskoj ulici ) i naci ces sve modele koji te interesuju.
( Izlozeni su i ukljuceni tako da ih je moguce uzivo uporediti )

grozni je napisao(la):
Juce sam imao prilike da najzad vidim sliku na 930BF, znaci VRH. Odusevio sam se kvalitetom, sto se tice para za 400EU, 4ms, definitivno bestbuy....

Ne znam sta si do sada video od TFT-a, al' mi se cini da je BF daleko od vrha... :(

sasa022 je napisao(la):

Ako si u Beogradu dovoljno je da odes do par shopova ( recimo u Beogradskoj ulici ) i naci ces sve modele koji te interesuju.
( Izlozeni su i ukljuceni tako da ih je moguce uzivo uporediti )

A koji to 17" TFT radi u 1024x768?

Za nase uslove je Samsung BF mozda vrh ... a nikad mi nije bilo jasno kako TFT na notebook racunaru od 15" moze da izvuce 1600x1200 a 19" klasican TFT ne moze vise od 1280x1024.

maxa272 je napisao(la):
Bitna mi je slika, kvalitetan i tacan prikaz boja i nijansi ali mi je i takodje bitna velicina pa se dvoumim izmedju ovih modela.

...bitno mi je zbog rada sa grafikom tako da velicinu mogu da prezalim ako dobijem dobru sliku.

ako radis sa grafikom onda preporucujem recimo Samsung 173p ili 193p. koliko sam ja cuo i video neces se usreciti preterano sa kvalitetom slike (boja) sa ovim monitorima koje si naveo. dobri su to monitori, nemoj pogresno da me shvatis. ali ako se profesionalno bavis recimo pripremom za stampu ne preporucujem ih.

grozda je napisao(la):
a nikad mi nije bilo jasno kako TFT na notebook racunaru od 15" moze da izvuce 1600x1200 a 19" klasican TFT ne moze vise od 1280x1024.

a da nema mozda manje pixele... ;) samo nagadjam, nemam ja pojma... :D

velko je napisao(la):
ako radis sa grafikom onda preporucujem recimo Samsung 173p ili 193p. koliko sam ja cuo i video neces se usreciti preterano sa kvalitetom slike (boja) sa ovim monitorima koje si naveo. dobri su to monitori, nemoj pogresno da me shvatis. ali ako se profesionalno bavis recimo pripremom za stampu ne preporucujem ih.

A sa 173p ili 193p, koji da napomenem se vise ni ne nude jer su stigle zamene, ce se usreciti sto se tice prikaza boja?

sasa022 je napisao(la):

Verovatni nikada nisi video neki TFT, ili nisi obratio bar malcice paznje, i na 17 i na 19 su ti max rezolucije 1280x1024 naravno moze i manje al to onda ne lici ni na sta.

Da za grafiku mi treba - stamparija. Nisam ranije radio sa TFT-om a nisam iz BG-a ili pored nekog veceg mesta da bi mogao da uporedim prikaze.

Misko je napisao(la):
A sa 173p ili 193p, koji da napomenem se vise ni ne nude jer su stigle zamene, ce se usreciti sto se tice prikaza boja?

pa.... ni oni nisu idealno resenje ali verujem da su bolji od navedenih. za profi rad je i dalje crt najbolji.

i ima ih jos uvek u prodaji.

Poslednja izmena:
velko je napisao(la):
pa.... ni oni nisu idealno resenje ali verujem da su bolji od navedenih. za profi rad je i dalje crt najbolji.

i ima ih jos uvek u prodaji.

Pa to sto ih ima u prodaji..... da te pitam sta bi ti uzeo ima ne jedan nego 2 naslednika, 193p+ i najnoviji 970p. Da li bi isao 2 stepenice unazad?

970p jos nisam video, tako da ne mogu da procenim da li je i koliko bolji. kada ga budem video odgovoricu na pitanje. :)

Vrh Dno