Šta je novo?

TFT od matorog laptop-a na graficku

MickeyS

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2005
Poena
309
Ako nekog zanima uspeo sam da nakacim TFT od starog Compaq Lap-Topa na matoru PCI graficku. Koristim ga kao extended desktop. Nije bog zna kakav kvalitet ali je dobar za recimo play listu, ocitavanja temperatura i sl....
Ako ima zainteresovanih saljem uputstva...

Poz.

Okaci ovde slobodno :)

naravno da ima zainteresovanih !!!

Eh super nisam znaci jedini geek...

Elem, ja sam koristio TFT sa oznakom SHARP LQ9D011, izvadjen iz matorog COMPAQ 486 Lap-a. TFT nije bog zna kakvih karakteristika, radi se DSTN-u rezolucije 640X480 i sa 512 boja. Spaja se direktno na VESA pinove graficke kartice, ja sam koristio matoru ATi MACH64 PCI. To je onaj cesalj od 26 pinova. A evo kacim i link sa koga sam skinuo foru

http://www.maltepoeggel.de/html/tft2pc/

Nije mi digitalac pri ruci ali poslacu i neku sliku...

Poz.

ovaj forum je pun zaludjenika i entuzijasta.
hvala na linku...

Dobar rad.

PS. a sad imas i 100 postova ;)

Nadam se da sam zadovoljio i kriteriume kvaliteta, a ne samo kvantiteta :)

A ja bas hteo da postavim temu sa ovom tematikom. Vec skoro mesec dana se mucim da prikljucim jedan tft 800x600 philips hoshiden na jednu mini plocu koja ima izlaz za lcd.

Moze li neko tvoje uputstvo na osnovu iskustva u pravljenju? Kako si provalio raspored pinova na samom displeju. Ja imam pinout za plocu al za ovaj moj tft nikako da nadjem neki podatak.

Svak pomoc je dobrodosla!! Pozdrav i svaka cast!

MickeyS je napisao(la):
Nadam se da sam zadovoljio i kriteriume kvaliteta, a ne samo kvantiteta :)

S obzirom da je ovako nesto retko vidjeno, moracemo da te nateramo da se jos vise trudis (a znamo kako da te nateramo :d )

Pozdrav!

Evo, kao sto sam obecao, saljem slike, cisto da vidite kako izgleda u praksi...

Prilozi

• Pic1.jpg
    Pic1.jpg
    53.4 KB · Pregleda: 224
  • Pic2.jpg
    Pic2.jpg
    45.7 KB · Pregleda: 222
Nazad
Vrh Dno