Šta je novo?

TFT Monitori (papreno tanki)

DigiVamp

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
604
Da li mi neko moze objasniti sve prednosti i mane TFT monitora.
Znam da su uzasno skupi ali da zato nemaju gotovo nikakvo zracenje. Medjutim ako bih (slucajno) i nabavio jedan da li bi isti bio upotrebljiv za igranje brzih igara sa obzirom na odzivno vreme monitora (25-45ms) ili bih morao da se zadovoljim sa programiranjem ?:p

DigiVamp je napisao(la):
Da li mi neko moze objasniti sve prednosti i mane TFT monitora.
Znam da su uzasno skupi ali da zato nemaju gotovo nikakvo zracenje. Medjutim ako bih (slucajno) i nabavio jedan da li bi isti bio upotrebljiv za igranje brzih igara sa obzirom na odzivno vreme monitora (25-45ms) ili bih morao da se zadovoljim sa programiranjem ?:p
Pazi, ako se koncentrišeš možeš da provališ da prikaz na na primer TVu ili monitoru, nije realan kao što tvoje oči vide kada se na primer šetaš ulicom, hoću reći da si se navikao na TV i Monitor sa katodnim cevima, što se TFTa tiče, veruj mi, sve je u navikavanju i prilagođavanju. Ako ti neki ljudi iznesu 100 i jednu manu za TFTove, pre će biti da oni leče neke komplekse, jedina mana TFTa je ipak cena...

Ashley je napisao(la):
Za i protiv LCD-a je lepo objasnjeno na http://www.pinsoft.com/testovi/gc150ata/index.htm

U sustini, upotrebljiv je za sve namene, ukljucujuci i igranje, osim za profesionalni graficki dizajn. Skup ili ne? Ima li vid cenu?

Samo da im jos malo padne cena i verujem da ce klasicni monitori da odu u nepovrat. Neverovatno koliko je lepa slika na 15" TFT monitoru, a tek debljina iliti tankoca. Mozes ga postaviti bilo gde na stolu, pa cak i na zidu. Moj ortak ga je nabavio i sve radi perfektno i prikaz slika i animacije i filmovi i ... Ma ljudi to je buducnost. Ali kao sto rekoh na pocetku samo da jos malo padne cena, a hoce i mora.

Aargh je napisao(la):
Samo da im jos malo padne cena i verujem da ce klasicni monitori da odu u nepovrat. Neverovatno koliko je lepa slika na 15" TFT monitoru, a tek debljina iliti tankoca. Mozes ga postaviti bilo gde na stolu, pa cak i na zidu. Moj ortak ga je nabavio i sve radi perfektno i prikaz slika i animacije i filmovi i ... Ma ljudi to je buducnost. Ali kao sto rekoh na pocetku samo da jos malo padne cena, a hoce i mora.

Ali ipak i pored pada cene bi trebalo izvrsiti neka poboljsanja na TFT monitorima, da bi bili upotrebljivi za sve vrste korisnika.

Ja sam za TFT. Imam notebook, i naravno TFT monitor na njemu, a za gledanja filmova koristim TV (preko SVHS konektora) i mislim da je to najbolja kombinacija. Nekad za kompom provedem i 12 sati (kadam sam u roku od jedanog dana zavrsio MOHAA) i ne osetim nikakve glavobolju (sa CRT me otkida glava posle dva sata).

Vrh Dno