Šta je novo?

TFT monitor-problem sa TACKICOM???? HELP!

Peter

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
604
Kupio sam nov tft monitor od 15,1" i ima neku tackicu jedno 10cm od levog gornjeg ugla. Tackica je crveno-roze boje i ne vidi se na beloj podlozi ali na crnoj-plavoj itekako kopa oci. Velicina je jako mala, deluje kao sicusna ogrebotina i nervira me. Brat mi rece da je to mana tft-a i da je on video neki lap top sa mnogo tih tackica kao i da se ne znam koliko tih tackica "racuna" kao normalno. Medjutim, ja mogu da vratim monitor nazad (ali ga ne mogu zameniti jer sam kupio poslednji primerak u radnji) ali za te pare sto sam dao (530dm) ne mogu kupiti drugi tft. Dali to moze da se popravi i u cemu je problem. Dali se mora menjati ceo ekran ili se moze "zalepiti" samo ta tackica? Hvala na odgovorima!

to ti je tzv. mrtvi (sub)piksel. nastaje uglavnom vec u proizvodnji ekrana, zbog npr. cestice prasine. izmedju 3 i 5 komada se tolerise, tako da taj tvoj jedan prodavac/proizvodjac ni u ludilu nece smatrati za kvar. :(

OK.....

Hvala lepo. A dal to znaci da ce se i dalje pojavljivati jos tackica (od cega to zavisi), tj. dal je ovo samo pokazatelj da je "tackanje ekrana" zapoceto, ili je to tako falicno napravljeno i vise nece ici dalje...

Pa ADi dozvoljava 8 tackica na celoj povrsini ekrana tako da nemas frke nece da ti vrisne monitor:D.Sve je m'kay;).

MAMADZULA je napisao(la):
Pa ADi dozvoljava 8 tackica na celoj povrsini ekrana tako da nemas frke nece da ti vrisne monitor:D.Sve je m'kay;).

Nema veze cekaj da ih se napravi jos

Vise tackica se nece pojavljivati... samo da znas, TFT ima kraci radni vek od CRT-a, najpre strada lampa/e, koja/e obasjava/ju ekran....

kako si, dovraga, uspeo da kupis TFT za 530dem?

byMaX je napisao(la):
Vise tackica se nece pojavljivati... samo da znas, TFT ima kraci radni vek od CRT-a, najpre strada lampa/e, koja/e obasjava/ju ekran....

kako si, dovraga, uspeo da kupis TFT za 530dem?
Pa pogledaj gde zivi:D.

Ah, da, to sve objasnjava...

He, imao sam ja to na Belinei i nice se prosirivati ali isto tako ne ulazi u garanciju, nego ciji je to monitor, mislim proizvodjac?

Proizvodjaci (oni bolji) obicno NE isporucuju TFT-e sa CRKNUTIM pixelom. Ubitacno se dobro vide i bodu oci:D
Kad kupujes trebas pogledati. A inace ne ulaze u garanciju, tj. tih 8(manje-vise)pixela koji nEstanu u garantnom roku.

Nazad
Vrh Dno