Šta je novo?

Tft Lcd

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Evo ovako...Naprzio sam se na kupovinu jednog ovakvog komada i naravno odmah samo ponovio gradivo (prochitao sam test josh jednom) pa me sad dosta stvari interesuje..
1.Da li se isplati uzimati ga sad ili je mozda planiran neki pad cena ili tako neshto...
2.Koliko bih bio na gubitku kada bih ostao na svom D-Sub izlazu (mx400) znachi analogni monitor u odnosu na digitalu (DVI) ali bih onda morao da kupujem i grafichku i monitor shto je stvarno mnogo)...
3.Pre neki dan sam chitao 2-3 sata neshto na monitoru (107e) i surfovao sam 2-3 sata pa me je sve to koshtalo pola sata placha (i bog zna chega josh)...Interesuju me ovakve stvari sa LCD-om
4.Koji bi mi model preporuchili i po kojoj ceni (ne planioram da izdvajam bogatstvo za monitor pa me interesuju neki prosechni modeli (jeftiniji)...
5.Kakve su sad cene u odnosu na one sa testa i po mogucstvu navedite cene nekih modela...
Mozda mnogo opshirna tema i mnogo pitanja na jednom mestu al shta je tu je...

Imao sam LCD mesec dana i stvarno je mnogo dobro. Od modela: Hansol (najbolji odnos cena/kvalitet). To sto places je sto ti mozda potrebna dioptrija za citanje da se oko ne bi umaralo pokusavajuci da izostri. Ne gubi se mnogo sa analognim izlazom. Za cene negde oko 450€ bez poreza.

analiticari tvrde da ce doci do poskupljenja! moderni tft-ovi imaju zanemarljive mane i zaista predstavljaju vrhunsko resenje za prikaz digitaline slike. licno cenim da vrede kol'ko kostaju sada, tako da ima lufta i za poskupljenje po "ponuda-potraznja" logici. kol'ko ce da ti pomogne dvi zavisi prvenstveno od monitora, tj. njegovog a/d konvertera. ako je dobar, razlika je maltene neuocljiva, al' ako nije opet ne vredi zamaranja oko zamene graficke... uostalom, kol'ko znam, retke su 15-ice sa dvi-jem, a 17-ice koje ga imaju su uglavnom top modeli - tj. nisu "prosecni (jeftiniji)". :D

Nazad
Vrh Dno