Šta je novo?

TFT kuriozitet

hwfanatic

Čuven
Učlanjen(a)
13.02.2002
Poena
630
Pre nekog vremena sam otvarao monitor LG L204WS. Primetio sam zrnca prašine sa unutrašnje strane panela (između panela i backlight-a) i nisam mogao da se smirim dok to nisam sredio. Muka živa zatvoriti panel a da ne ostane niti jedno zrnce, ali uspeo sam na kraju i rešio taj deo priče. Monitor sam zatvorio i uključio i radi. Nisam zaboravio ni jedan deo i sve sam vratio manje-više kako je bilo. Hobista sam i ceo proces je korektno odrađen.

(Ne mogu biti siguran od kada tačno ali recimo) od tada na ekranu mogu da primetim razlike u osvetljenju po vertikalnim linijama. Teško je objasniti, a još teže uhvatiti na fotografiji. Recimo da neke vertikalne linije piksela imaju blago svetliju boju, a neke blago tamniju. Efekat je jači pod uglom i najjači kad se stavi tamno-siva pozadina. Fotografija je u prilogu.

http://i.imgur.com/eaM3cja.jpg

Imam utisak da nešto ovako specifično zna samo neko ko se bavi servisom monitora. Ako neko ko zna o čemu se radi i spreman je da podeli to sa nama, unapred sam zahvalan. Kao što naslov kaže u pitanju je najviše radoznalost pošto efekat nije previše intenzivan i u normalnom radu ga je moguće ignorisati.

Diskusija otvorena. :)

Nazad
Vrh Dno