Šta je novo?

Tft iza zatamnjenog plexiglasa

joc

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2007
Poena
320
Dobio sam odavno rashodovan poker aparat i počeo sam da ga pretvaram u MAME kabinet.
Imam neki 17 inčni tft monitor koji je preživeo Solun i ima nekih bubotaka i flekica po njemu.
Mislim da bi se to moglo zamaskirati pločom zatamnjenog plexija na koji bih montirao sam panel.
Od plexija nemam pojma pa moram zatražiti par saveta.
Ima li neki plexi koji nije preterano zatamnjen da mi potpuno ne uništi sliku?Nije mi problem i da skinem antiglare sloj sa panela.
Da li ga možda ima u Galenici u Zemunu? Treba mi 38X38cm ploča.
Koju debljinu da uzmem?
Čime da iznutra potpuno zacrnim ostatak plexija gde nije panel, a da to spolja izgleda lepo(skroz crno)?

Još nisam načistac da li da ostavim 17 inčni koji mi izgleda možda prevelik ili da izjurim 15icu....Mislim da ću to najbolje proceniti kad montiram veći.

Trenutno sam montirao samo palicu.Idem na to da ne seckam kabinet jer ko zna...Kockasti tasteri će ostati dok ne nalete normalni,mada mi se čini da je praktičnije što su veći.Unutra ću najverovatnije staviti ploču od nekog rashodovanog laptopa.
Ekran će se zakretati za 90 stepeni zbog različito orijentisanih igara(scramble VS moon patrol).
25022013249.jpg

sto se tice debljine, ja koristim 2mm i sasvim je dovoljno a prilicno jeftinije od 3mm i debljih, ivice sam tamnio crnim sprejem i super je ispalo, postavio sam slike u modding sekciji...e sad za zatamljen plexi ne znam ali nikad to ne bih uradio, a i mislim da bi jeftiniji bio polovan monitor 15" bez flekica itd...mozda ja stavim moju 15icu na prodaju ako uzmem veliki kabinet pa idem na 19icu...ako si zainteresovan cimni na pp pa ce da se dog, posto ni ja nisam pametan sta da radim...a sto se tice dugmica, savetujem da narucis originalne okrugle sa dx.com, nisu skupi a ok su ;)

Ne verujem da će 2mm plexi moći da nosi panel.Danas sam pokušao sa 15inčnim laptopom i izgleda kao da se igraš na mobilnom telefonu.
Pošto odnedavno imam neplanirane troškove sa tendencijom rasta uradiću sve onim što već imam.
Imam 21inč 4:3 tft koji čeka full scale kabinet jednog dana.
Koliko ustvari košta plexi?

650 din sam placao 1m x 0.5m 2mm, 950 je 3 mm, a deblje nisam ni gledao...

Trenutno mi je to najveći problem pošto se još nisam zezao sa plexijem.
Jesi ga sam sekao i sa čim?

sa brusilicom za secenje, a onda ga obradim sa onom sa brusenje i ispadne extra ;)

Ok.Izvodivo.
Kad mi bude usput otići ću do Galenike da vidim šta imaju.
Danać ću ,ako stignem, ožičiti komande.

Nabaci ako te nebude mrzelo i malo detaljnije o projektu MAME kabineta, Šta ćeš unutra na kom sistemu i koje igre planiraš

Možda bi neki od onih starih filtera za CRT monitore bolje odradio posao, prilično sakrivaju detalje. ?

Planirao sam sutra da jurim plexi,ali neće moći...obaveze.
Pročitao sam neke ne baš lepe komentare o Galenici, pa ću suta prepodne zvati još neke firme i pitati rade li subotom.

Slikam neki worklog nokiom n73 pa sve izgleda prašnjavo kao da radim u mlinu.
Kad završim mehaniku bacam se na software.OS će biti neka okljaštrena XP varijanta, a frontend MaLa.Tako je zasad.
Mašina će biti neka laptop ploča iz furde.
1. ploča od HP ZD7000S. P4 oko 3ghz
2. ploča od Gericom hummer-a P4 isto oko 3ghz.Koristi desktop ddr1.
3. ploča iz potpisa, Acer morar.Klokovani Pentium-m.Jede gornja 2 i ladan ko špricer. I vozi jeftin ddr2.
4. nešto četvrto...
Filtri ne bi mogli jer ne verujem da bih našao veličinu za 5:4 tft. Možda od 19 crt,ali ne verujem....
Ne bi mogao da pokrije otvor 38X38cm i ne verujem da bi mogao da nosi težinu panela i elektronike.

E,da.komande su ožičene.Upotrebio sam davno rastavljen USB kontroler Genius sa 8 dugmića.
Strpao sam laptop u kutiju i igrao se malo.Komande lepo rade.Kreštanje laptopovskih zvučnika nimalo ne godi....moram i to da rešim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno