Šta je novo?

TFT 15" vs. 17"

idavik

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
Uopste, da li se isplati 15" TFT kupovati sada, ili uzeti 17"? Posto sada imam polovni CRT od 17", uzeo bih novi TFT 15" zbog ogranicenog budzeta, eventualno polovni 17" ako mu je kvalitet na odgovarajucem nivou i cena odgovarajuca. Igram Splinter Cell i Call of Duty u 1024*768, ali prevashodna namena mi je profesionalni rad u Office, Adobe, internet programima. 3DS MAX, naravno. Svaki savet dobrodosao.

Poslednja izmena:
Definitivno novi 17TFT, jeste skuplji (naravno zavisi sve od marke,modela i vremena odziva), a pritom je i vidna razlika izmedju 15tice i 17tice tft-a.
Ali normalno sve zavisi od budzeta kao sto si rekao. Probaj da se strpis jos malo i skupi kintu za neki "brzi" 17 tft.

A sto bi sa vece dijagonale isao na manju? Sad imas dijagonalu od oko 16.2", a bavis se 3D Max-om i pretpostavljam obradom slika u Adobe-ovim programima gde veca dijagonala znaci. Logican sled bi bio da kupis 17" TFT, pa makar i polovan.

TFT; kredit, lising

Definitivno necu uzimati kod jedne pancevacke firme ,)
Polovni ili novi? Citam http://www.behardware.com/articles/589-1/panels-a-carte-mura-components-dead-pixels.html i http://www.behardware.com/articles/519-1/lcd-screens-dead-pixels.html, iz cega sledi logican zakljucak, ali i cena. TFT zbog ociju prevashodno uzimam, pa tek onda zbog profesionalnog rada. Cena kvalitetnih TFT monitora dijagonale 17" nije bas mala, opet, retko ko prodaje takve polovne. Jedina varijanta kredit, sa ucescem ili bez njega. Da ne otvaram novi thread, u kojoj firmi imaju opciju kredita sa ucescem, da pritom prodaju Eizo ili ViewSonic monitore, posto mi se oni namecu kao logican izbor. Tada bi 17" dijagonala bez problema mogla da bude u opticaju.

idavik je napisao(la):
Uopste, da li se isplati 15" TFT kupovati sada, ili uzeti 17"? Posto sada imam polovni CRT od 17", uzeo bih novi TFT 15" zbog ogranicenog budzeta, eventualno polovni 17" ako mu je kvalitet na odgovarajucem nivou i cena odgovarajuca. Igram Splinter Cell i Call of Duty u 1024*768, ali prevashodna namena mi je profesionalni rad u Office, Adobe, internet programima. 3DS MAX, naravno. Svaki savet dobrodosao.
Stisni se i uzmi 17" ,jer stvarno razlika je velika ;)
POz...

Vrh Dno