Šta je novo?

Tetris na ekranu

• Začetnik teme Začetnik teme LazaNS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LazaNS

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
420
Poz.
Danas prodao drugu svoj stari komp sa 6800GS grafickom. Osim novog kucista, sve ostalo je moje.
Kad sam sklopio komp, upalimo ga i sve lepo osim sto je u Winu izbacio poruku da se graficka ne napaja kako treba... Odmah se setih da nisam utakao molex u graficku, izvucem kuciste, i shvatim da na njegovom napajanju nema odgovarajuci prikljucak i da cu morati potraziti moj stari, no nije to problem. Nakon toga upalimo komp kad imamo sta i da vidimo, odmah jos prilikom ucitavanja biosa slika na monitoru potpuno s...bana, sve neki kvadratici po ekranu, kao tetris, i to recimo pola pola, pola prikazuje sta bi i trebalo, a na pola su sivi i crni kvadratici, kad pocne Widnows onda su sareni, takodje mislim da se pojavljuju i neki simboli tipa dolar i sl. Pogledam kuciste, prodrmam kablove, sve ok upalimo ponovo, sad opet sve u redu. Ugasimo, prikopcamo misa kog smo zaboravili utaci, opet cirkus, i opet ista prica, ugasim malo ga prodrmam i sve opet radi normalno. Trenutno sve radi ok, al mi se nikako ne svidja to sto se desilo, i imam veliku odgovornost da sve bude OK. Sutra cu mu utaci molex napajanje, al mislim da to nema nikakve veze sa ovim problemom, mozda i gresim, bar se nadam.
Kabel bi trebao da je ok i mislim d aovo nisu ti simptomi, ja nikada slicnih problema nisam imao.
Sta mislite sta bi mogao biti uzrok ovom cudnom ponasanju?

Poslednja izmena:
ako je to stara masina,
verovatno je se uvukla prasina,
pa uzmi lepo ocisti slotove,
i gumicom izbrisi kontakte, i sa jedne i sa druge strane, na kartici
predlazem pelikan gumicu, zezam se :d
bilo koja ce ti odraditi posao

Ako kartica zahteva dodatno napajanje onda to moraš da obezbediš. Drugo, ako je u tom njegovom kućištu neko krš napajanje, nek se ne zeza nego uzme neko normalno i jako napajanje.

Resio sam problem, i dalje ne mogu da verujem sta je bilo i da je to uzrok toga.
Posto dodavanje dodatnog napajanja nije resilo problem, na ciscenje nisam ni pomisljao jer ne manifestuje se to tako, nastavio sam da trazim sta je u pitanju. Na kraju je ispalo da je problem u tome sto je kod mene postojao flopy, a sad ga nema. Ispostavilo se da se onaj problem javljao kad se komp ugasi iz wina, dok kad ga na silu ugasim na dugme onda se pali normalno. Prilikom gasenja win je izbacivao neku cudnu poruku u vezi flopyja pa mi je palo na pamet da ga iskljucim u biosu, i gle cuda sad sve radi kako treba.
Da mi je neko pricao nebi verovao.

Nazad
Vrh Dno