Šta je novo?

Testranje grafičke?

nikola1505

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2007
Poena
309
Pozdrav svima, može li mi neko reći neki dobar programčić za testiranje grafičke karte pošto nikada nisam testirao grafičku pa nemam neko iskustvo, zato svaka preporuka je dobro došla.:wave:

pa svaki 3d mark 03, 05, 06 ili bilo koji drugi mark za grafiku

Aquamark takodje...

Zavisi sta zalis da testiras ako te zanimaju performanse koristi 3Dmarkove da vidis poredeci sa drugim rezultatima recimo ovde na bechu kakva ti je masina sto se tice igranja, ako te zanima maksimalni radni klok a to automatski znaci i bolje performanse koristi ATItool, kada nadjes klok na kome prolazi 3Dmark 03 pokreni ATItool opciju Show 3D Viev "zla" kocka koja se vrti verova ili ne opterecuje gpu vise nego bilo koja igra temperatura do koje se karta zagreje posle nekih 40min okretanja kocke nikad se nece pokazati ni u jednoj igri uvek ce biti 3 do 10c ispod tog maksimumam, ja tako radim i nema greske gtx ide do nekih 72c sa kockom dok u igrama retko kad bude i 64c i to onim najzahtevnijim. Ako se za tih 40ak minuta ne zamrzne masina budi bez brige sigurno se nece nista nepredvidjeno desiti ni u toku igre a da za to bude kriva graficka, imaj u vidu da temperatura zavisi dosta od sobne temperature tako da leti na 30c ako nemas klimu u sobi gde je racunar taj neki maksimalni postignuti klok sigurno neces moci da ters tako da ti nebude cudno da preko zime kad je nekih 18c usobi sve radi na odredjenim klokovima a leti na 25c nece.
ati.jpg
Vidim da imas Nvidinu kartu za over klok Nvidinih karti koristui RivaTuner ako budes kupovao atijevu kartu koristi ATItool, u ati tulu se nemoze podesavati fan za Nvidine karte i obrnuto a to je veoma bitno kod overkloka. Eto malo sam bio opsiran i otiso malo dalje od onoga sto si pitao ali cim si se zainteresovao za testiranje karte veoma brzo ces se zainteresovati za overklok iste:-devil-: nadam se da sam pomogo;)

Hvala "*******i" mnogo si mi pomogao. Uradio sam neke testove i dobro su prosli, kao što si i rekao neću se zaustavit na tome nego ću malo i klokovati graf. U svakom slučaju puno hvala na detaljnom objašnjenju. POZDRAV:wave:

Nazad
Vrh Dno