Šta je novo?

Testovi Stabilnosti Problem da ili ne?

Kliker

Cenjen
Učlanjen(a)
19.09.2012
Poena
151
Pozdrav svima

Nesto sam citao o OC par dana pa odlucih da i ja probam i tu nastaje problem.
Skinuo sam Prime,linx,cpuz,hw monitor,3dmark06,real temp i sad posto sam hteo pregledam kako stvari stoje.upalim par programa i imam sta da vidim.
1zzhlac.png

Zanimaju me ova ocitavanja voltaze da nije to premalo?i uopste ove temperature

Pokrenuo sam prime i temperatura :S
2a9yyja.png

zanima me sto je ovako temperatura jezgra razlicita,a kad sam pokrenuo linx stvar jos gora otisla temp cpu 0 preko 100 pa sam se patio da prekinem program.

Inace racunar radi bez problema,kako je sklopljen kad je kupljen nista nije cackano u biosu sem boot opcija,planiram da sutra ili preksutra rastavim sve pa da ocistim od prasine i promenim pastu(narucio danas neku http://www.nova.rs/artikli/689/pasta-chillaramic.htm) i odradim reinstal sistema nije 2 godine nista dirano
jos da napomenem imam box cooler pa bi dobro dosla neka preporuka naravno ako se isplati da ulazem u ovo ili da ide u nepovratne vode

konf je sledeca

q6600 2.40
asus p5kc
nvidia geforce8800gt 512mb 256bit
2*1gb Geil ddr2 800 cl 5 - 5 -5-15 1.8v
250gb hdd
Os win7 pro 64bit
napajanje je Codegen 400w i kuciste je isto codegenovo ima 1 fan sprednje strane i jedan od gore
smunjam da ovaj kinez ovo moze da tera s obzirom da sve to ima i
godina cini mi se da sam 07/08 pazario sve i kostalo je papreno i od tada nista nisam dirao sto se tice hardwera

i jos nesto da napomenem da imam neki problem kad udjem u bios i kad izlazim iz njega promenuo nesto ili ne ne bitno sve se ugasi na par sekundi i cuje se ono "čk"i onda se ponovo upali.

Na prvom mestu,to napajanje je loše samo po sebi plus je kod tebe i preopterećeno.Pravo je čuda da još uvek radi.
Ne bih savetovao OC izlete sve dok ti je mašina na njemu!

Ako si zadovoljan radom mašine onda nemoj još da je menjaš (izuzev napajanja ako si u mogućnosti).Ako sad ubaciš neki dobar aftermarket cooler kasnije ćeš verovatno moći da ga prebaciš i u nov(ij)u mašinu,mada ... Očisti prašinu,zameni pastu i,flešuj noviji BIOS na ploču.Nije retka pojava da uz noviji BIOS ploča boje barata podacima sa termo senzora.
Tek posle toga razmotri da li bi ti trebao bolji kuler,pošto znam da je dosta ljudi fino navijalo Q6600 i pod Box-om.

Nemaš "čk" problem :d .To je normalno na Asus pločama tih godišta (dešava se uvek posle neke bitnije promene u BIOS postavkama).

Za dodatnu kontrolu temperatura probaj Everest Ultimate Ed.,AIDA64 Ultimate ali i Asus PC Probe koji imaš na CD/DVDu koji si dobio uz ploču.

Upravo to sam i hteo da ti preporucim. Trenutni best buy u toj klasi

Upravo to sam i hteo da ti preporucim. Trenutni best buy u toj klasi

Koja slucajnost :D
nego kad budem jednog dana ako bog da pa promenim komponete kad bude bilo love.Verujem da ce moci da gura nesto jace od moje konfiguracije tako da se nadam da nece biti losa investicija za buducnost ipak je to OCZ

Pa na tebi je da li ces da ulazes ili ne. Mislim racunar moze da gura ali je stariji, sve je do tvjih planova. Klokovanje ti je naporan sport :)
Skoro je prijatelj uzeo CM TX3 a imao je isto veliki temp sa box kulerom. I TX3 mu je spustio mozda i 20c temp u odnosu na box... Zavisi koliko ti je kuciste, njemu je uze pa je mogao samo to da stavi.

Promeri razdaljinu od maticne ploce i bocne stranice kucista.

Ja sam imao tu ploču asus p5kc sada je kod drugara(samo sa e7200) i q9300 ali nisam bez obzira na napajanje(LCpower 500W) uspeo nešto posebno da klokujem jer je to trofazna ploča i nikakvo napajanje tu ne pomaže jer su quad corovi veliki potrošači srećan si ako u opšte i tera na stock vrednostima. Inače ona je uvek dobro pokazivala vrednosti bilo u HWmonitor bilo u CoreTempu.

Ne samo jače napajanje zbog OC nego neko kršteno i zbog cele mašine.
Codegan 400 Wati je krsH i nov a kamoli par godina ceđen sa 8800 i Q6600 .

Taj OCZ je važio za dobru priliku mada su se neki žalili da i nije baš tiho u radu.

Pa na tebi je da li ces da ulazes ili ne. Mislim racunar moze da gura ali je stariji, sve je do tvjih planova. Klokovanje ti je naporan sport :)
Skoro je prijatelj uzeo CM TX3 a imao je isto veliki temp sa box kulerom. I TX3 mu je spustio mozda i 20c temp u odnosu na box... Zavisi koliko ti je kuciste, njemu je uze pa je mogao samo to da stavi.

Promeri razdaljinu od maticne ploce i bocne stranice kucista.

Pa napomeno sam gore ja bi to prodo al ajd kazi neku realnu vrednost.Da vidim kolko bi mogo da dodam da se uklopim u sve ovo
Razadljina je nekih 15-16 cm

Ja sam imao tu ploču asus p5kc sada je kod drugara(samo sa e7200) i q9300 ali nisam bez obzira na napajanje(LCpower 500W) uspeo nešto posebno da klokujem jer je to trofazna ploča i nikakvo napajanje tu ne pomaže jer su quad corovi veliki potrošači srećan si ako u opšte i tera na stock vrednostima. Inače ona je uvek dobro pokazivala vrednosti bilo u HWmonitor bilo u CoreTempu.

Ko zna sta joj je,najtacnije temperature mi je pokazivao Asus PC Probe 2.

Ne samo jače napajanje zbog OC nego neko kršteno i zbog cele mašine.
Codegan 400 Wati je krsH i nov a kamoli par godina ceđen sa 8800 i Q6600 .

Taj OCZ je važio za dobru priliku mada su se neki žalili da i nije baš tiho u radu.

Ma ako se i malo cuje nesmeta mi mnogo samo nek radi posao xD.

Ljudi realno gledano meni treba dobro napajanje ostavljao ja ovo ili uzmao nesto jace.
Spreman sam nekih 7-10 crvenih da se otvorim za napajanje.
Za te pare valda ima nesto sto valja.
Pozdrav

Ako je 16 cm onda bi mogao da imas dosta boljeg izbora od TX3. Poslacu ti PP.

Vrh Dno