Šta je novo?

= Testiranje stabilnosti =

• Začetnik teme Začetnik teme Lukija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moze da bude da ti nije odgovarajuci bios ili da ti fali napona na CPU.

jer steti nesto hardweru ako u programima za testiranje izbacuje a u normalnom radu radi bez greske

Ako ti puca neki od testova kad OC-ujes masinu znaci da nesto nije dobro odradjeno. Tj. nesto ne radi kako treba i nije 100% stabilno. Ja volim rock stable OC, tako da bih obisao te kombinacije da nesto ne sljaka kako treba.

ja sam steko neki utisak da spi puca kad je mali napon na memoriji , a prime kad je napon nedovoljan na procesoru ... bar sam se ja time vodio i sve radi perfektno , sa minimalnim podizanjem napona ...

Spi mi odradi kad hoceh kako hoces ali prime i occt pucaju a u normalnom radu sve radi perfektno
dali moze viska temp da bude uzrok nestabilnosti

Pitanje u vezi OCCT-a: imam Atlon 64 X2 4200+ @ 2.9GHz. Kada OCCT radi "sam", znaci samo jedno od dva jezgra CPU-a je aktivno, puca veoma brzo. Medjutim, kada je i drugo jezgro "zaposleno", npr. Prime95 testom, onda uvek prolazi bez problema. Uz to drugi testovi stabilnosti prolaze normalno. Da li je neko imao ovakva iskustva, kakvo bi bilo tumacenje ove pojave?

Skini poslednji OCCT (Perestroika, v1.0.2a), on bi trebalo da ti optereti oba jezgra... vidi sta se onda desava.

Skini poslednji OCCT (Perestroika, v1.0.2a), on bi trebalo da ti optereti oba jezgra... vidi sta se onda desava.

Skinuo sam, hvala na preporuci. Test je pukao prilicno brzo (u prvih 5-6 minuta), podigao sam napon CPU-a za 0.05V i sada prolazi bez problema.

Nazad
Vrh Dno