Šta je novo?

Test: Viewsonic ViewPad 7

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: Viewsonic ViewPad 7

Nakon pojavljivanja desetoinčnog modela tableta, ViewSonic je najavio da ćemo ubrzo videti i model manjih dimenzija. Obećano - ispunjeno, i pred nama je ViewPad 7, sedmoinčni (kako mu i ime sugeriše) tablet kompanije ViewSonic koji se bazira na Android platformi. Da li je ViewSonic "pogodio" sa ovim uređajem i njegovom cenom, ili ga je upravo pozicionirao u limbo, na tržišno mesto koje je malo kome interesantno? Otkrijmo...

ViewSonic_ViewPad_7_m.jpg

ViewPad familija će se sastojati iz više modela, od kojih smo ViewPad 10 već imali priliku da probamo. Radilo se o tabletu sa dva operativna sistema, odnosno Windows 7 i Android kombinacijom, koja se u hardverskom smislu bazirala na Intel Atom platformi, sličnoj onome što možemo videti u tipičnim netbook računarima. Ovaj put se vrši blagi otklon u pravcu koji češće asociramo sa mobilnim tržištem. Novi ViewPad je manji, lakši, sa hardverom koji je pogodniji za mobilnu upotrebu (ARM procesor) i fokusiran na Android operativni sistem. Drugim rečima, nešto slično kao Samsung Galaxy Tab, ali duplo jeftinije. No, ima li razlika i kakvih u korisničkom iskustvu? Da li je baš sve toliko slično? Pokušaćemo da odgovorimo na ta pitanja, posebno imajući u vidu da se radi o proizvodu kompanije koja na našem tržištu ima zavidnu reputaciju. Odmah u startu da naglasimo da se očekuje da će cena ViewPad 7 tableta iznositi oko 400 evra.

http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/prenosni-racunari/test-viewsonic-viewpad-7.html

Meni je ovaj proizvod nekako previše "ni na nebu ni na zemlji".

Za malo jače pare može da se uzme iPad (polovan ili slabo korišćen, ali bože moj), a čini mi se ViewPad 7 nije dovoljno bolji ni od BB NetCata ni od 10" Igoritza style :D kombinacija s obzirom da je od istih duplo skuplji. Mislim wtf nema ni HMDI!?
Ukratko, čini mi se da je preskup za ono što nudi. Ako se insistira na fiskalnom računu i garanciji od 2 godine onda razumem, ali i onda je duplo skuplji od NetCata, a valja li toliko ulagati u tablet kad je u najavi toliko modela i kada se tržište zaista tek formira.

Da je bolji od NetCata jeste(Ram,Kamera,baterija,ekran... )

-Procesor 600mhz ...
-Nema hdmi pa ne moze ni kao media player da sluzi ( mada ne znam ni dal ima chip za decoding ( ne vidoh u testu a mrzime googlam ) posto 600mhz nece pustati ni 720p)
-cena 400 evra
Sto je mnogo mnogo je.. mada i 200e za netcat je mnogo.

Poslednja izmena:
Ne znam kako možete da poredite sa Net Catom ali ajde... Dakle hajde da ne pričamo o kvalitetu, garanciji i sl. sama činjenica da je ovo jedini proizvod u svetu koji pored Galaxy Taba ima Market (i na tržištu može da se kupi već više od 2 meseca) je dovoljna za početak. U tom smislu ne treba porediti VS sa BB-jem neko Samsungom...i da li onda vredi imatu svu funkcionalnost, sa rezolucijom koju podržava velika većina aplikacija...za duplo manje para neko Galaxy Tab. U istom VIP ili MTS paketu bi ViewPad7 koštao 1 din, i mobilni operator bi imao istu zaradu kao kada proda Tab za 40.000 RSD.

Što se tiče čekanje novih modela, to razumem...za par meseci će i ViewSonic imati nekoliko novih i zanimljivih modela...sa Tegra2 procesorom, HDMI-jem, full HD reprodukcijom i sl. Samo to će nama biti 2. i 3. generacija tableta, a većini prva generacija sa gomilom dečijih bolesti koje se mogu očekivati.

Kakav market je u pitanju? Nesto novo?

Sent from my android tablet using Tapatalk

Ne u pitanju je Google sertifikacija klasična kao za HTC telefone, koja donosi mogućnost korišćenja Google servisa uključujući Android market.
Mada podatak koji sam izneo da samo ViewPad i Galaxy Tab imaju Android Market, se odnosi na worldwide ponudu. Net Cat doduše postoji u prodaji u Srbiji, tako da stoji da može da se poredi sa ova dva.

Podatak koji si izneo nije tacan ... Pa i kineski tableti imaju sertifikaciju i full funkcionalni market i sve ostale google servise.

Poslednja izmena:
Podatak dolazi od ViewSonic centrale, pretpostavljam da se koriste neki drugi parametri (tipa broj i veličina tržišta na kojima su uređaji prisutni, prodaja i servis kroz redovan kanal...i sl.), i da se u obzir uzimaju samo brand name uređaji...

ok. Nisam znao da se odnosi samo na brandname uredjaje.

ovaj tablet mogu da koristim sa njim 3g internet od telenora samo stavim u njega sim karticu tako su mi rekli u radnji sto prodaju tablet
sta mislite jel to tacno

Tablet podrzava 3g , tako da ne vidim zasto ne bi bilo tacno.

odlicno onda ga kupujem treba mi 3g intenet je se kladim peko interneta kada sam van kuce mogu ga lepo poneti sa sobom nije veliki i trzi barem 5 sati baterija

3G internet

Čekaj, ovo i mene interesuje.

3G Internet - da li je to SIM kartica koja se dobija sa nekim modemom?

Kako se zove ta usluga kod Telenora?

Hvala unapred.

treba da je ovako ubacis sim karticu i imas internet ima i od 5gb tako su mi rekli telenor pripeid se zive ja mislim

ovaj paket pripeid telenor Mala (60MB)
Srednja (350MB)
Velika (2 GB)
250 din.
650 din.
1.190 din.
Ovo su Internet dopune koje se razlikuju od standardne dopune pripejd kredita za telefon. Internet dopune tražiti po njihovom imenu.

Da, tako je!

Kupiš običnu Telenor pripejd karticu na kiosku, dopuniš je (običnom dopunom) na kiosku, sa telefona "pozoveš" *111# i dalje te meniji vode kako da delom kredita kupiš megabajte za Internet. Posle praktično imaš dva računa, pa sa *121# gledaš koliko imaš novca za glasovne razgovore, a sa *121*2# gledaš koliko imaš megabajta protoka za internet.

imam telenor sim karticu samo mi treba internet dopune odlicno 069 broj

Vrh Dno