Šta je novo?

test sa sve slikama: iPod vs. The Cassette

'Ajmo realno, za koji period vremena Vam treba nosac zvuka? Pola sata? Sat? Ili 200 sati? Max sat i po u oba smera, od kuce do skole/faxa/posla i nazad. Koliko kostaju vokmeni? A koliko iPod? Iskreno ne slusam muziku u prevozu, ali onaj koji slusa stvarno ima izbor pa neka bira/baca pare. Najelegantnija kombinacija je neki portabl flash mp3 plejer, ali i on kosta vise nego vokmen. A plus postoje i mobilni telefoni sa velikim kapacitetima kartica. Pored njih, zar nekom treba nesto drugo?

Pa cak i da se greju ruke zimi na zadnjem staklu dok se gura :d

o boze!!! :D:D:D i jugo moze da se vozi! :D

Jugo nije auto, to je prevozno sredstvo :D Nemoj da vredjas vlasnike automobila, to nije lepo :)

@aca: meni recimo treba - oko 4 sata dnevno. Pa umesto da blenem u prazno dok se klackam GSP-om ili da slusam kako mladi trubaduri kreste po autobusu pokusavajuci da imitiraju svoje, ne tako dobre, idole, bolje je da drzim slusalice u usima i da slusam muziku.

Za one koje mrzi ili prosto nemaju vremena da stalno menjaju pesme u svojim plejerima koji imaju memoriju kapaciteta 256, 512 i 1024 mb, iPod sa kapacitetom od 3 ili vise GB je pravi izbor. Mene licno mrzi da stalno briskam i menjam pesme na mom iRiveru iako su mi vec dosadile.

Jugo nije auto, to je prevozno sredstvo :D Nemoj da vredjas vlasnike automobila, to nije lepo :)

@aca: meni recimo treba - oko 4 sata dnevno. Pa umesto da blenem u prazno dok se klackam GSP-om ili da slusam kako mladi trubaduri kreste po autobusu pokusavajuci da imitiraju svoje, ne tako dobre, idole, bolje je da drzim slusalice u usima i da slusam muziku.

Za one koje mrzi ili prosto nemaju vremena da stalno menjaju pesme u svojim plejerima koji imaju memoriju kapaciteta 256, 512 i 1024 mb, iPod sa kapacitetom od 3 ili vise GB je pravi izbor. Mene licno mrzi da stalno briskam i menjam pesme na mom iRiveru iako su mi vec dosadile.

Pa da. Ja sam podesio da mi automatski sinhronizuje library u notebook-u i na iPod-u. U iPod-u imam nesto manje od 5 giga slobodnog prostora. U principu samo dodajem muziku, ne secam se da sam nesto brisao otkako koristim iPod 30 GB.

Me too, auto sync je odlicna stvar, sipas i ne mislis :D

postoje i mobilni telefoni sa velikim kapacitetima kartica. Pored njih, zar nekom treba nesto drugo?
slazem se sa ovim... ne kontam zasto bi neko bacio tolike pare na obican mp3 plejer... meni se licno vise svidja da slusam radio u kolima :) a radio preko telefona sam ukupno do sada slusao 2 sata... mp3 plejer mi uopste ne treba... a i ne volim nikakve slusalice...

naravno, ne bih se bas slozio da je kaseta pobednik u odnosu na iPod, ali sam siguran da mnogima moze biti dovoljan obican vokmen...

Poslednja izmena:
100 ljudi 100 cjudi :)

meni je dosta 512 mb iriver i na njemu uvek imam skoro pola prazno..nije mi teshko da ga utaknem u usb i tako se preko njega puni i prebacim neku pesmicu.

Sve je to subjektivno. Chesto se postavlja pitanje zashto kupiti neshto skupo ako postoji neshto sa slichnim karakteristikama po mnogo nizoj ceni - posle 3 godine korishcenja ipod-a imam samo rechi hvale za isti.

iPod je jedna od onih stvari za koje nisi ni svestan koliko su ti falile dok ih nisi nabavio :)
Imam 5G od 30GB koji je sinhronizovan za celom bazom na kompu. Mislim da ne bih imao zivaca da svaki put pravim posebno playliste za mp3 plejer...
Sto se tice toga da li je bacanje para, ne znam, to sam cuo i od mnogo ljudi koji nose mob od 200+ evra, a koriste ga samo za zvanje, sms i budilnik... ili od likova koji budze komp za igrice :D

Poslednja izmena:
'Izem ti tu MP3 bazu od par gigabajta... :p

Nije da se falim ali ja sam uspesno napunio 2 i pola treceg diska od 300 GB :D :d(and counting).

Meni je ponekad i ovaj iRiver "mali" i pomislim na nabavku iPoda od bar 3 GB. Mislim da je to vise stvar navike - ja napolje ne izlazim bez mp3 plejera i slusalica.

Navika?!
A kako je bilo pre 2-3 godine? :/

Ja vec tri godine imam iPod :D

Batalite MP3... ;)

p.s. Jedino spremite mnogo hardova... :)

Bataljen je mp3 odavno

Long live FLAC:D

U svakom slucaju - pusta :) i to je dosta.

Samo, treba naci svu muziku u AAC/FLAC formatu.

Uglavnom ima u APE na svakom ćošku. Pretpostavljam da nije neko veliko mudo prebaciti APE u FLAC ili AAC...

U svakom slučaju prvi koristan razlog da razmotrim iPod, pored camera connectora. :)

U svakom slucaju, vec vidim kako ce da bude potrosena jedna plata....:D

sta ces da radis sa tolikim kasetama... :d

Cekaj, koristite iPod od 30 GB, a pesme su vam u MP3 formatu ? :d
Ma, cepaj to u WAV pa da vidis sta je kvalitet :D

Pa prica se o lossless-u...

Vrh Dno