Šta je novo?

Test nVidia 260GTX vs Ati 4870 ...

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pricas na pamet 😉
Kod mene min. framerate u najzescim borbama se krece oko 40 fps u toj rezoluciji. Detalji na maks, DX10. Imas dolje par slicica.

@mINUS
Nisam primjetio da ovi drajveri imaju losiji prikaz.

Ati u ovoj igri nemozes porediti sa nvidiom. Nvidia u ovoj igri koristi i fiziku, sto joj naravno pomaze dosta.

Hmm..Jel to pricate za Crysis? Pa ta igra ne koristi Physics,zar ne?

Poslednja izmena:
Kriza ne koristi PhysX...🙂

Ocigledno je da je GTX260 - 216 bolja kartica od 4870 1GB.

Poslednja izmena:
Ocigledno je da je GTX260 - 216 bolja kartica od 4870 1GB.
Bolja, jeste... ne mnogo, ali jeste. Ali, kada se pogledaju cene - ne dovoljno. Bar kod nas, sa surovim ciframa koje se traze za GTX 260 (sto obicnu, sto Core 216).
Na osnovu onih desetak testova sto procitah, moj utisak jeste da je najbolja kupovina i dalje HD 4870 sa 512MB rama (jer verzija od 1GB uglavnom neku opipljiviju razliku prikazuje u 1920x1200 i jacim rezolucijama) - ipak je solidno jeftinija od GTX 260, a ne kaska toliko.

Sad, to sto su "tamo preko" cene za 260-icu nesto drugacije, sasvim je druga prica...

Poslednja izmena:
iskreno da ti kazem, nasi prodavci su uganuli mozak odavno i cene kod nas su teska smejurija.

Istina ziva... realno, ja sam hteo na ovaj nabildovani GTX 260, ali sa ovim cenama, ne pada mi na pamet.

S obzirom da me je 4870 izasao 200 evra, lud nisam da placam 50-60 ili koliko vec jos evra za (neka bude) i 10% performansi... a ovaj je dobar, odlican mu je cooler, karta je tek topla (bar u odnosu na ostale Radeon-e, sa referentnim cooler-ima... do 70 stepeni u igrama), bogami je i tiho, jer se ona osmica vrti uglavnom na ~1100 obrtaja u igrama, a vristavu sedmicu koja se uvek vrti na 100% (i nekih 13K RPM, po mojoj slobodnoj proceni 🙂) sam nakacio na FanMate-a i oborio na minimum obrtaja. Ja zadovoljan.
Kazem, hteo sam GTX-a, nije da nisam, ipak je nesto brzi... dao bih 20 do 30 evra vise, ali 50+ vec ne. Isto kao sto mi ni 4870 1GB ne odgovara, bar ne za rezoluciju mog monitora.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno