Šta je novo?

Test klipovi

zocha_bg

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2008
Poena
320
Pokušao sam u drugoj poruci da postavim pitanje ali moguće da niko ne primećuje.

Da ponovim: da li neko zna gde ima da se skinu test klipovi kojim bih mogao da "testiram" TV u radnji ili u krajnjem slučaju i kod kuće?

Test klip? Mislis na proveru mrtvih piksela? Imas ovde minijaturnu aplikaciju, mada je najlakse videti na ovom sajtu rotacijom odgovarajucih parova slika.

Hvala. I to dobro dođe.

Mada sam ja imao drugu ideju, ali se nisam dobro izrazio. Trebaju mi kratki (do minut, recimo) test klipovi u raznim standardima slike 720i, 720p, 1080i, 1080p i to u kombinaciji 24p, 50Hz, 60Hz.... Nisam ni ja više siguran šta sa čim više ide.

Čitao sam i čitam goooomilu testova i tekstova o TV i svašta se pominje: te "ovo" lepo radi ali "ono" ne radi lepo.... a plus što u prodavnicama televizora osim generičkog signala po celoj radnji ili sa nekog uređaja ne postoji mogućnost da se TV proba, makar na brzinu, kako se ponaša sa različitim sadržajima.
Mislio sam da snimim na USB klipove, pa u prodavnici da testiram tamo gde mogu.

Ako ne nađeš nešto namenski baš u svrhu testiranja možda najbolje je da skineš semplove filmova koji su u tim formatima koji te zanimaju. Npr. skineš sample filma u 720p sa 24fps pa u varijanti sa DTS i sa AC3 zvukom (ranije LG nije umeo da pušta dts, ne znam da li je i dalje tako), pa 1080p sample nekog drugog. Eventualno istu tu kombinaciju ali drugog filma od druge neke grupe. Probaš isto tako i sa divx/xvid varijantama u SD rezoluciji, da vidiš kako to izleda na HD TV-u. To je u principu ono što možeš da proveriš.
Možda još i ako imaš neku kameru ili fotoaparat da nasnimiš na usb i par klipova sa kamere u njenom izvornom formatu (avchd lite najčešće za sony, panasonic itd, canon valjda mov - možda sam i promašio).

Nisam video da je rec o TV-u. Mislim da prvenstveno treba da se posvetis testiranju 1080i & 1080p. Evo ovaj klip mi se cini dosta dobar za testiranje

Vrh Dno