Šta je novo?

TEST 8800GTX Gigabyte

• Začetnik teme Začetnik teme J@mmer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

J@mmer

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Konfiguracija:
MB ASUS P5B Deluxe (Intel P965)
CPU Intel Core2Duo E6400 (2.13 GHz)
DDR2 Kingmax 800 MHz 1GB (2 kom)
VGA Gigabyte 8800GTX 768MB GDDR3
HDD WD 320 GB SATA2 (WD3200KS)
ATX Chieftec 450W

Forceware 97.92

3D Mark 2001 6571

3D Mark 03 + patch 360 7801

3D Mark 06 8959

3D Mark 06 + patch 110 online 8978

Forceware 97.28

3D Mark 2001 36822

3D Mark 03 + patch 360 30326

3D Mark 06 + patch 110 online 9048

Svi testovi su bez klokovanja, na default frekvencijama.

Prilozi

• 3dmark03+patch360 (forceware 97.92).webp
    3dmark03+patch360 (forceware 97.92).webp
    87.7 KB · Pregleda: 133
  • 3dmark06+patch110  online (forceware 97.92).webp
    3dmark06+patch110 online (forceware 97.92).webp
    130.1 KB · Pregleda: 99
  • 3dmark03+patch360 (forceware 97.28).webp
    3dmark03+patch360 (forceware 97.28).webp
    72.7 KB · Pregleda: 115
  • 3dmark06+patch110  online (forceware 97.28).webp
    3dmark06+patch110 online (forceware 97.28).webp
    140.9 KB · Pregleda: 112
A da nije bio ukljucen Vsync sa Forceware 97.92?

Jeste ali je bio i na 97.28 !

Cek malo. Zar 450W nije donji minimum za te kartice? Koliko se greje napajanje u testu?

Jeste donji minimum ali koliko sam obratio paznju na zagrevanje napajanja, nisam primetio pregrevanje, masinu sam testirao dva dana i za to vreme je radila ok bez ikakvog pregrevanja bilo kojih komponenti i jos pored toga u kucistu ima ultra tihi ventilator od 12cm.

pa morao bi da to izgura chif 450w... gledam te skorove i ne verujem..sigurno nisi pogresno napisao?🙂 zar je moguca takva razlika na testovima..

si probao u "realnom radu" u obe varijante? a pod tim mislim neka 3d igra? jel bilo razlika?

pa morao bi da to izgura chif 450w... gledam te skorove i ne verujem..sigurno nisi pogresno napisao?🙂 zar je moguca takva razlika na testovima..

si probao u "realnom radu" u obe varijante? a pod tim mislim neka 3d igra? jel bilo razlika?

Napisao sam kako je i bilo a i zato sam i postovao slike testiranja, gura chieftec do sada bez problema, moguca je razlika sa programerima i drajverima sve je moguce, dok se dogovori proizvodjac hardvera sa proizvodjacima softvera i dok se u reaolnom radu utvrdi problem to moze da potraje, tako da to nije nista cudno, samo ti treba malo vise vremena da ustanovis sta se tu desava, to jest da imas tu srecu da utvrdis u cemu je problem.

Jedino sam u tom trenutku ima Quake 4 igrao sam nekih sat vremena na rezoluciji 1280*1024 sve na maksimumu sa antialiasing-om 16x, nije nista osetio radio je ko blesav.

Pogledaj postovana slike pa ces videt razliku sa razlicitim verzijama drajvera.
Ovo sam postovao da ljudi koji nemaju priliku da se susretnu vide rezultate i odnos izmedju njih u razlicitim verzijama 3d marka (koji podrzavaju razliciti direct-x) sa razlicitim drajverima, a najnoviji drajver nije uvek najbolji. Krivo mi je samo sto nisam imao vise vremena da istestiram ovu masinu u razlicitim aplikacijama i igricama, tako da se izvinjavam sto test nije detaljniji.

Pozdrav !!!

Ja sam imao slican problem konfiguracija iz potpisa ali nije bilo do grficke i draivera nego do maticne ploce ASUS P5B Deluxe rev1 naime morao sam da dam malo struje u sekciji za overklokovanje na sve stavke gde je napon mogo da se podigne ali bukvalno na sve stim da je cpu kloknut na 3600mhz 1.55v u biosu.
Desavalo se da nakon restarta racunar prilikom ponovnog startovanja igara performanse se jednostavno prepolove i u 3dMarkovima ista situacija udjem u bios nista ne promenim u parametrima ponovo sve radi kako treba restartujem masinu opet nevalja neznam ustvari u cemu je problem ali nakon malo eksperimentisanja sa voltazom (to malo trajalo je 4dana) sve je proradilo kako treba ali nesme da se da previse struje recimo na fsb nego tacno kolko treba odredjna vrednost koja odgovara neznam tacno koje po stavkam rasturio sam masinu posto od sutra postajem ponosni vlasnik :banana: Asus Commando:banana:

Poslednja izmena:
Problem je u tome sto ti je u tim slucajevima graficka po restartu radila u x1 modu, umesto standardnih x16...

Desavalo mi se vise (desetina) puta, P5B-E Plus ploca.
Naravno, skorovi kriminalno niski.

Asus Commando je stigao ima isti problem sa voltazama i obaranjem performansi u grafici zbog toga sto Pci-e radi u x1 ili u x8 sto teze primecuje jer je pad performansi za nekih 1do 3% znam da ovo nije tema ali kad smo vec pomenuli u CPU-Z se moze videti na kolko radi Pce-i evo jadna slicka kako treba da izgleda kad je sve ok za one koji neznaju a imaju isti problem ako treba stavicu i sliku biosa sa najboljim setovanjima da bi sve radilo u 16x i jos jedno zapazanje Geil memorija nece vise da mi radi na 1000mhz sa 4.4.4.15 nece vise nikako na 1000mhz sve sam proba od voltaze do svih ostalih kombinavija u biosu sto se tice memorije mislim dize sistem ali neradi stabilno mozda je to zbog samog biosa neznam nije mi jasno:wave:
cpu-z.webp

Asus Commando je stigao ima isti problem sa voltazama i obaranjem performansi u grafici zbog toga sto Pci-e radi u x1 ili u x8 sto teze primecuje jer je pad performansi za nekih 1do 3% znam da ovo nije tema ali kad smo vec pomenuli u CPU-Z se moze videti na kolko radi Pce-i evo jadna slicka kako treba da izgleda kad je sve ok za one koji neznaju a imaju isti problem ako treba stavicu i sliku biosa sa najboljim setovanjima da bi sve radilo u 16x i jos jedno zapazanje Geil memorija nece vise da mi radi na 1000mhz sa 4.4.4.15 nece vise nikako na 1000mhz sve sam proba od voltaze do svih ostalih kombinavija u biosu sto se tice memorije mislim dize sistem ali neradi stabilno mozda je to zbog samog biosa neznam nije mi jasno:wave:
Pogledajte prilog 21413

nijedan jedini problem nisam imao sa commandom a masinu ne gasim (samo kad glupavi win trazi restart) radi kao sat a to do kloka memorije je do novog biosa (0803) meni je sa starim mem radila na 2.0v 800mhz 4.4.4.12 a sada mora na 2.2v nemam pojma zbog cega a da se zezam sa vracanjem starog bios-a (sto je pain in the azz skroz a i nemam floppy) necu pa bog.ionako joj nece nista biti na 2.2v pogotovo kad vidim ekipu sa bencha na koliko drze/prze memoriju :d

@*******i

Ja sam imao taj problem sa ASUS P5B DLx plocom. Isto sam pusta neke testove. Samo sto razlika nije bila 1-3% nego skoro 3X.

Koliko sam ja kapirao problem je kod OC-a. Cim spustim OC malo sve dodje na svoje.
Ako ti ce 1x "zaglavio", snimi "preset" u biosu, ucitaj default vrednosti, resetuj i vrati iz preseta. Opet ce biti 16x

Ja sam imao taj problem sa ASUS P5B DLx plocom. Isto sam pusta neke testove. Samo sto razlika nije bila 1-3% nego skoro 3X.
Koliko sam ja kapirao problem je kod OC-a. Cim spustim OC malo sve dodje na svoje.
Ako ti ce 1x "zaglavio", snimi "preset" u biosu, ucitaj default vrednosti, resetuj i vrati iz preseta. Opet ce biti 16x
Jeste da se problem resava spustnjem kloka ali volim da mi cpu radi na maksimalni moguci klok a da pritom nepuca sistem u mom slucaju to je E6600 29B 3600mhz 1.55v u biosu i ima tako da radi a da nebi dolazilo do toga da Pci-e radi u x1 ili u x8 treba podici voltazu u biosu na sve nasta je dozvoljeno najbitniji je NB1.350v i FSB1.400v kada je ovako setovano kod mene na Asus Commando sve radi kako treba na bilo kojim klokovima ali ako se podigne voltaza na NB1.400v opet je sve 8x ili 1x sad da se nesto proseravam da znam zasto je tako nemogu jer neznam ali sam primeto i resio problem na ovaj nacin posle visednevnog nerviranja:wall: jos samo ddr da nateram da radi na 1000mhaz 4.4.4.15:crash:

xaver je napisao(la):
Cim ti je tolika razlika bila, odnosno, performanse toliko opale - tebi je ploca prebacila graficku u x1 mod, ne x8. To je bas drasticno, oseti se odmah... dok je sa x8 zaista mala razlika.
xaver je napisao(la):
Ja sam to resavao tako sto sam iskljucivao komp na dva-tri minuta, odmah se vraca na x16.

Da na prckam po biosu sad, i da se ne igram sa preset-ima (ionako ih ne volim 🙂).

Da u 1x drasticno opadaju performanse u 8x se skoro i neprimeti sto se gasenaj kompa tice to sam i ja radio ali moram nacisto da ga ugasim na prekidac na napajanju ali se poet nako nekog vremena vrati u recimo 8x a i da neprimetim tako da kad mu sibnem malo struje sve sljaka bez problema i nema pada na 1x ili 8x to je verovatno zbog velikog oc na 3600mhz ipak to nije malo.

Poslednja izmena:
Da u 1x drasticno opadaju performanse u 8x se skoro i neprimeti sto se gasenaj kompa tice to sam i ja radio ali moram nacisto da ga ugasim na prekidac na napajanju ali se poet nako nekog vremena vrati u recimo 8x a i da neprimetim tako da kad mu sibnem malo struje sve sljaka bez problema i nema pada na 1x ili 8x to je verovatno zbog velikog oc na 3600mhz ipak to nije malo.
Pazi, jeste zbog O/C-a, ali nema veze se tih 3.6GHz na kojima toliko insistiras... meni se desavalo na nizoj frekvenciji, do 3.6GHz nisam ni stigao (BOX cooler, nisam smeo, grejao se preko 80 stepeni)... znaci, moze i pri manjem overkloku. Nisam ni sam siguran da li je do CPU-a ili pak memorije, posto sam i jedno i drugo mucio u isto vreme. Utvrdicu vec, samo da se dokopam ploce.
I desavalo mi se samo ukoliko bi mi puk'o Win, pa prilikom restart-a. Samo od sebe da obori na x1 ili x8 - to vec ne.

I da, u pravu si, bilo je potrebno gasiti ga na prekidac, tj. da se potpuno ukloni struja, cak i onih 5V za stand by.

@CAR
I kod mene se desavalo i pri manjim klokovima nego nemogu tolko opsirno da objasnjavam ovako glup problemcic koji se desava na nazovi vrhunskim plocama P5b i Commando drndao sam se sa tim sigurno 4 5dana memorija nije sigurno jednostavno stavim na nb 1.350v fsb 1.400v i sve radi savrseno na commando na P5b je trebalo drugacije setovati recimo dam na NB 1.500v mozes 100puta restartovati uvek je 1x potpuno bezvez problem koji nekom logikom nebi trebao da se resi na ovaj nacin ali u tome je resenje. Nisam mislio u toku rada u win-u da obara na 1x ili 8x nego posle restart nekad podigne na 16x vec sledeci put kad podizem sistem moze da bude 1x ali kad stavim voltazu 1.400v i 1.350v ni manje ni vise bas tolko sve radi savrseno.

Poslednja izmena:
Nisam mislio u toku rada u win-u da obara na 1x ili 8x nego posle restart nekad podigne na 16x vec sledeci put kad podizem sistem moze da bude 1x...
Nisam mislio ni ja u toku rada, naravno, vec pri restart-u... ali obicnom restart-u, ne zbog O/C-a.
To se meni vec nije desavalo 🙂

Nazad
Vrh Dno