Šta je novo?

Test 6600LE kartice

Znači, 6600LE je u stvari 6200 sa NV43 chip-om (i DDR3 memorijom)? Sve 6200 u buduće će biti sa NV44 GPU-om...
Ima li nekih predviđanja kada će se ovo pojaviti kod nas? koja će cena biti? Veća nego 6600?

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
Znači, 6600LE je u stvari 6200 sa NV43 chip-om (i DDR3 memorijom)? Sve 6200 u buduće će biti sa NV44 GPU-om...
Ima li nekih predviđanja kada će se ovo pojaviti kod nas? koja će cena biti? Veća nego 6600?

Naravno da neće biti viša nego 6600. biće nešto ispod ali malo. I ponovo će se ponoviti ista priča kao i za 6200. Prvih nekoliko serija kartica ce biti skroz ok i poneke ce cak imati ddr3 memoriju dok ne navuku kupce, a onda ce da pocnu da rokaju elixire od 5.0ns i nv44 cip.

Jedno offtopic pitanje...cuvene leadtek-ove 6200 nema nigde u gradu,kazu bice...e sad,recimo da se pojave(uvezu) nove kolicine,a kao sto superstar(i ne samo on)rece nove ce se praviti sa nv44 gpu,da li je prodavac duzan da mi kaze koji cip ima karta koju kupujem?I da li hoce da mi kaze?Ili npr puknem 125e za zakljucanu kartu koju sam recimo mogao da zavrsim za nekih 90e? :wall: :crash:

psaras_pa je napisao(la):
Jedno offtopic pitanje...cuvene leadtek-ove 6200 nema nigde u gradu,kazu bice...e sad,recimo da se pojave(uvezu) nove kolicine,a kao sto superstar(i ne samo on)rece nove ce se praviti sa nv44 gpu,da li je prodavac duzan da mi kaze koji cip ima karta koju kupujem?I da li hoce da mi kaze?Ili npr puknem 125e za zakljucanu kartu koju sam recimo mogao da zavrsim za nekih 90e? :wall: :crash:

Tako ti je to kada svi hocemo dzabe pa jos da ima ekstra otkljucavanje. Najbolje za 120E kupite nov Power Color 9800SE All in Wonder 128mb, 256bit za 120E kod Mihajla, otkljucajte jos 4 pipelinea i uzivajte, bolje za te pare nema jos i TV tuner dobijete besplatno.....!!!!

Poslednja izmena:
psaras_pa je napisao(la):

Naravno da ti nece reci osim ako ti nije kum/rodjak. Trudice se d ase preko toga predje sa sto manje galame i da nastave da uvaljuju ogromne kolicine Leadteka na staru slavu. I te karte nisu zakljucane, vec fizicki imaju 4 pipelinea, znaci nemas sta da otkljucavas.

A ovo sto sasamil kaze, trenutno jeste best buy, ali ne znam da li ih ima igde osim kod njega.

Jeste li vi sigurni sto se tice otkljucavanja tih 9800se? Mislim da procenat otkljucavanja i nije bas slavan :trust: Bilo je kad su se tek pojavile, a sada je to puka sreca. Jedino ne znam kakav je overklok, tj. koliko moze maks markova izvuci bez otkljucavanja sa overklokom?

Druga stvar za All in Wonder kartice je sto zauzimas AGP "utor" i sta ces sutra kad budes hteo da zamenis graficku, ostade bez TV tunera. To je velika mana integrisanja graficke i TVtunera!

Nista, najbolje resenje je ipak sacekati ovaj 6600LE i uzeti ga cim se pojavi jer ce se sigurno otkljucavati 90% kartica. Jos ako nadjemo ove sa DDR3 memorijom (inace standardno je DDR1), dobijamo 6600GT za 120€ cirka!

uNesc0 je napisao(la):
...Jos ako nadjemo ove sa DDR3 memorijom (inace standardno je DDR1), dobijamo 6600GT za 120€ cirka!

Onda će onaj Inno biti skuplji od 6600. Biće nešto kao MSI 6600 Diamond. Cena između 6600 i 6600 GT ali ipak bliža 6600...

Nazad
Vrh Dno