Šta je novo?

Kućna multimedija Tesla ili TCL ili ... TV

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

fixer

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2000
Poena
609
Posle 12 godina korišćenja samsung tv od 40" na razdaljini od 7m vid popustio i ne mogu više da vidim lopticu za tenis na šljaki 🙂 pa reko da kupim neki 65". Pošto sam malo naučio šta znače ove silne skraćenice izbor je pao na TCL 65C645 od oko 83000 trenutno na ananasu. I zamalo da naručim kad mi pokazaše u pogledajte i sledeće artikle Teslu Q65S939GUS za 65100 na istom sajtu. Moje pitanje je šta mislite da li ovaj TCL opravdava ovu 30% veću cenu? Da li ću ja da vidim bolje lopticu ako moj tcl ima 2040 local dimming zona? 18000 din je skoro pola telefona koji nameravam da kupim

Ja bih uzo

Samsung Smart UE65CU8072UXXH​

Serija 8000 su noviji i tanji modeli. Ima ga za 85000
Ili qled samsung.
Imam 5 samsung tv i svi rade kao novi. A za tcl ne znam.

Posle 12 godina korišćenja samsung tv od 40" na razdaljini od 7m vid popustio i ne mogu više da vidim lopticu za tenis na šljaki 🙂 pa reko da kupim neki 65". Pošto sam malo naučio šta znače ove silne skraćenice izbor je pao na TCL 65C645 od oko 83000 trenutno na ananasu. I zamalo da naručim kad mi pokazaše u pogledajte i sledeće artikle Teslu Q65S939GUS za 65100 na istom sajtu. Moje pitanje je šta mislite da li ovaj TCL opravdava ovu 30% veću cenu? Da li ću ja da vidim bolje lopticu ako moj tcl ima 2040 local dimming zona? 18000 din je skoro pola telefona koji nameravam da kupim
Ako si gledao danas Monte Carlo ne vidi se loptica zbog loseg kontrasta prenosa, podloge i sunca.

Ja bih uzo

Samsung Smart UE65CU8072UXXH​

Serija 8000 su noviji i tanji modeli. Ima ga za 85000
Ili qled samsung.
Imam 5 samsung tv i svi rade kao novi. A za tcl ne znam.
Kao što sam rekao gore i ja imam samsung star 12 godina i rekao sam da neću da kupim novi tv dok ovaj ne crkne... Dobar je samsung ali je skup. Njihovi qled su preko 100k a obični led su kao tcl qled... Ne mogu da opravdam sebi ni 80k za tcl qled a kamoli 109k za samsung qled koji nema local dimming zone. Najjeftiniji samsung qled sa duplo manje zona od tcl je q80 serija koji košta 140k. Mnogo mi je i tcl koji jeste best buy za moderne qled sa local dimming zonama al bi se napeo ako stvarno vredi 30% višu cenu od tesle koja je qled ali bez local dimminga. Btw. Taj local dimming kako sam ja razumeo približava qled kontrastu koji ima oled. A nije tcl neka nepoznata marka. Ipak su na 6. mestu najvećih proizvođača na svetu...
Taj model koji si naveo je običan dled a skuplji od tcl qled koji je u rangu samsung neo qled koji su 3x skuplji

Tcl jeste 6. na svetu ali u Evropi nije. Inače evropski modeli nemaju veze sa onima koji se prodaju u Americi ili Aziji.
Znači tcl u Evropi nije ništa bolji nego neka no name marka. Ako ti je dilema tcl ili tesla za tu razliku u ceni, definitivno tesla. Ako hoćeš da se ispružiš više, to već druga tema

Nazad
Vrh Dno