Šta je novo?

Tesla, Acer, Asus MeMO ili Asus Fonepad

Sale83

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2012
Poena
495
Ok u ponudi imam

Tesla tablet TT785
Acer Iconia One 7 B1-730HD
Asus MeMO Pad ME70c
Asus Fonepad 7(2014) FE170CG

Sta da odaberem od ponudjenih? Svi imaju intel, acer najbolju rezoluciju i kitkat, medjutim malo slabiji kvalitet ekrana, tesla je rodoljubni tab :) al nema opcije za eventualni update, ppi samo 16x, a asusi su slicni, slaba rezolucija, njih sam jedino i video uzivo ali su ok na blic cackanje.

Prema nekim informacijama Tesla možda i dobije update ali se još uvek ništa ne zna. Ja lično imam Teslu i prezadovoljan sam tabletom, preporučio bih ga svakome, tako da moj glas ide njemu. :)

Ja imam u kuci Teslu i FonePad, i iz licnog iskustva mogu da potvrdim da je Tesla brza i nekako zivlja od FonePad, a situacija se malo popravlja na FonePadu promenom launchera. Doduse FonePad je na Androidu 4.3 Jelly Bean, i trenutno ne nudi KitKat update iako znam da je izasao. FonePad takođe ima veliku prednost u vidu 2 SIM slota, te se moze koristiti kao telefon a signal je odlican.

Sto se ekrana tice FonePad ima bolji PPI te je slika jasnija ali su zato uglovi gledanja malo losiji, mada nista preterano.

Kao sto je kolega iznad rekao, postoje spekulacije da bi Tesla mogla da dobije KitKat ali nista nije potvrđeno.

Ako mozesh da se ispruzish do fonepada (ako ti 3g znaci on je svakako najbolja opcija), zashto ne novi memopad? Visha rezolucija, novi intel quad core atom. Izmedju ova 4, meni se acer ne svidja (za moj ukus suvishe vonja po Kini, dok se folira da nije), asus ima poslovicno sredjen softver, dok domaci Kinez izgleda bolje i ja volim 4:3 ekran, pa bi meni on pobedio od ova 4.

Hocesh integrisani 3g: fonepad
Necesh: bar baci pogled na novi memopad

Tesla it is.:D
Hvala svima na predlozima.

Ma ovo dobijam, ne placam, samo su mi ponudili koji da izaberem od ponudjenih( sto kazu sta je dzabe i bogu je drago, pa jos imas i da biras :D:D )

Imaj samo u vidu ako nisi ranije imao iskustva sa tabletima, da je Tesla 4:3. Ja mnogo vishe volim ovakvu varijantu, meni se pokazalo bolje za skoro sve, ali ako gledash mnogo filmova, 16:10 su bolji (mada, ovde je i ekran veci, pa ti dodje maltene na isto). Takodje, ako citash mnogo knjiga, 4:3 je bolji za pdf, stripove isl., ali 16:10 sedmicu je lakshe drzati u jednoj ruci. Meni licno je 4:3 mnogo bolja varijanta, jer su sajtovi pregledniji, emulacija je pogodnija za ovu rezoluciju, vecina igara izgleda lepshe (osim npr. Max Paine koji mi se prikaze samo na delu ekrana jer ne podrzava 4:3), vecina programa nekako ima vishe prostora. Tu i tamo se desi poneshto da nije dobro optimizovano (npr. Polovni Automobili na glavnom ekranu izgledaju malo otseceno, mada ne ugrozava funkcionalnost), ali je retko.

Nazad
Vrh Dno