Šta je novo?

terratec tv kartice

carloss

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2006
Poena
309
Interesuje me da li neko ima terratec tv karticu, i da li mu radi na novim pci-E plocama. Ja sam imao pinnacle tv karticu koja nije htela da radi na novoj pci-E ploci, pa sam morao da je prodam. Sad bih kupio terratec 400 model, ali ne bih da je kupim, pa da ni ona ne radi na novoj ploci. Ako neko zna provereno da radi, neka javi

a sto bih sada kupio jednu tako staru karticu? Mislis imas neki dil za polovnu ili sta?

...

Kupio bih novu, ne polovnu. Ja ne znam da postoje neke nove tv kartice, ako znas neku novije proizvodnje, reci. Sve te koje se nude su sa istim hardverom od pre par godina. Tako da i nemam neki izbor, osim toga ne bih dao za tv karticu vise od 70-80 evra. U tom cenovnom rangu, ova je najbolja

Eto da se nadovezem na temu...
Ja gledam da kupim TerraTec Cinergy 400 USB jer je mogu na notebook nakaciti, pa da li neko ima iskustava bas sa ovom tv kartom i uopste o terratecu kakvo je misljenje...
hvala ljudi

ako kupujes novu, definitivno razmisljaj o modelu koji je podrzan od strane Windows MCE operativnog sitema, a koji ce kao takav biti podrzan i od strane Viste. Moja preporuka su ti Leadetk PVR 2000, ATI Theater 550Pro ili Haupage PVr 150!
Sve te kartice su u tvom cenovnom rangu i mnogo su bolje od zastarelog Terateca!

carloss: gde nadje da nema razlike u hardveru na sadasnjim kartama i onima od pre par godina (pokusaj pronaci negde 550 pro cip). To nikako nije istina. Nedjo ti je lepo objasnio sta da uzmes i 100% je u pravu.

Luka: teratec 400 koji je isao kao pci kartica u kompjuter je bila jedna od najboljih karti svojeg vremena. E sad kako se usb varijanta pokazala neznam, ali ti mogu reci da ukoliko kartica nije usb2 standard ja je nikada nebih kupio.

Ja sam Luka odgovorio Carlosu ;)
A za tebe ovo:

HAUPAUGE NOVA-S DVB-S OEM MEDIA CENTAR Edition

Moram da priznam, ubedili ste me, najverovatnije cu uzeti Ati theater 550 pro, saphire model kosta oko 85 evra. Postoji i pci-E varijanta, tako da sigurno radi na novim plocama. Jedino bih postavio mozda malo glupo pitanje, ali iz iskustva dosasasnjeg vise me nista ne cudi kada su racunari u pitanju, ja imam pci-E graficku Nvidia GF6600GT silencer, ako uzmem ovu Ati tv karticu, da li ce doci do nekog konflikta izmedju njih. Surfovao sam malo po Netu, ljudi se zale da Ati 550 pro ne radi, odnosno brlja na plocama sa nforce chipsetom. A, koliko vidim ima i problem sa softverom, odnosno softver je ocajan koji dolazi uz karticu, a brlja i sa nekim alternativnim softverom. Da li neko ima ati theater 550, i da li zna sa kojim alternativnim softverom kartica radi bez bagova

Najbolja kombinacija je neka ati kartica i neka 550 pro karta, pa ih onda uparis instaliras novi MMC i imas AiW, a i podrzava win media edition.

Poslednja izmena:
Najbolja varijanta za Windows XP MCE 2005 od ovih koje imaju da se kupe na domacem trzistu je Hauppauge PVR-150 MCE OEM. Bolje radi od ATI Theater 550.

Ako se kartica ne koristi samo pod MCE, onda je mozda bolji izbor Theater 550 kartica zbog ATI MMC-a...

A sta novi MMC podrzava i Theater 550Pro?! Nisam to znao!! Mislio sam da Theater 550Pro radi samo sa Cyberlinkovom aplikacijom...

Ja ne bih da menjam graficku, da li bi ati 550 pro radio sa nvidia grafickom, da li bi doslo do kolizije izmedju njih, to me zanima. Ja bih koristio obican win xp pro

Meni je bez problema radio Theater 550 Pro pod Windows XP MCE 2005 sa nVidia MPEG2 dekoderom. Ne bi trebalo da ima nekih problema...

zagrevanje

Taman resim da kupim Sapphire Ati 550 pro TV karticu, i onda cujem od prodavca da se pregrevaju, posle malo duzeg rada kartica blokira od prevelike temperature cipa, vratili su vec desetak sapphire-ovih modela. Otkud sad ovo? Jel imao neko ovakav problem sa sapphire theater 550 pro karticom? Malo mi je cudno, ali zasto bi me prodavac lagao, rekao mi je moze da mi proda, ali na moju odgovornost.

Meni terratec normalno radi na DFI ultra-D

Da li neko zna gde mogu da pronadjem karticu sa ovim ATI cipom?

Ja sa Terratec-om 400 nisam nikada imao problema!
I planiram da ga zadrzim i na novoj konfiguraciji koju sastavljam.

Mislim da ono sto je dobro ne treba menjati! A nije mi potrebno nista bolje, a
mislim i da ne moze da bude nista bolje!!!

moze, kartice sa hardware mpeg2 su bolje, a imaju i bolju sliku.

Serbianboss je napisao(la):
moze, kartice sa hardware mpeg2 su bolje, a imaju i bolju sliku.

Ovako kako je receno uopsteno ovo ne znaci nista. Kako moze chip koji vrsi hardwarski mpeg2 encoding da popravi sliku za koju je odgovoran drugi chip na kartici ? Sem mozda u Windows MCE gde se gleda mpeg2 slika. Postoje modeli kartica istog proizvodjaca sa istim TV chipom, samo sto jedan model ima jos i hardwarski mpeg2 encoding. Da li zbog toga ima bolju sliku ?

DTK: zato sto kod nas terratec nemoze da se nadje ni pomocu radara osim ako je neko nedovuce spolja :d A za terratec sa theater 550 cipom jos nisam ni cuo da postoji (ovo pisem posto si upao u pricu sa terratecom u pola diskusije o 550 cipu).

Borko je napisao(la):
Ovako kako je receno uopsteno ovo ne znaci nista. Kako moze chip koji vrsi hardwarski mpeg2 encoding da popravi sliku za koju je odgovoran drugi chip na kartici ? Sem mozda u Windows MCE gde se gleda mpeg2 slika. Postoje modeli kartica istog proizvodjaca sa istim TV chipom, samo sto jedan model ima jos i hardwarski mpeg2 encoding. Da li zbog toga ima bolju sliku ?

Kartice sa hw mpeg2 imaju fantasticne slike. Da li je to zbog cipa ili neceg treceg ne znam. Slika koju sam video na Leadtek PVR 2000 je fantasticna i veoma realna. Ima izuzetno jake i fine boje. Ima takodje fantastican noise reduction filter kakvi nemaju ni 3x skuplji uredjaji (citaj Canopus).

U tom rangu je i Theatar 550 kao i Hauppauge 150,250,500.

Tako da obicne tv karte po pitanju kvaliteta slike(dobar deo) nemaju sta da traze.

Hardverski mpeg2 je bitan za snimanje video materijala i tu se iskazuje bolji kvalitet slike, jer nema drop frejmova. Mene zanima gde moze da se nabavi MSI-ev model sa ati 550 pro chipom, ako neko zna neka javi. Nadam se samo da se te kartice ne pregrevaju pri radu kao sapphire-ov model

Serbianboss je napisao(la):
Kartice sa hw mpeg2 imaju fantasticne slike. Da li je to zbog cipa ili neceg treceg ne znam. Slika koju sam video na Leadtek PVR 2000 je fantasticna i veoma realna. Ima izuzetno jake i fine boje. Ima takodje fantastican noise reduction filter kakvi nemaju ni 3x skuplji uredjaji (citaj Canopus).

U tom rangu je i Theatar 550 kao i Hauppauge 150,250,500.

Tako da obicne tv karte po pitanju kvaliteta slike(dobar deo) nemaju sta da traze.

Da li si uopste video sliku koju daje Terratec 400/600-tka? :trust:

Mozda jeste malcice bolji (diskutabilno je), al' po onome sto si napisao, to ispade HDTV u odnosu na "obicni" Terratec... :p

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Mozda jeste malcice bolji (diskutabilno je), al' po onome sto si napisao, to ispade HDTV u odnosu na "obicni" Terratec... :p
Komso, kako nisi provalio da Serbianboss ima Leadtek PVR 2000 :D
Da koristi VDub. :D
I naravno Vegas! :D
Eto ti dobitne kombinacije! :p

heh, i slusa se naravno dzej:d

Nazalost nemam vise PVR2000 prodao sam je:D

Nazad
Vrh Dno