Šta je novo?

terratec tv kartice

Serbianboss je napisao(la):
heh, i slusa se naravno dzej:d

Nazalost nemam vise PVR2000 prodao sam je:D
Izvini druze, nisam bio jedno vreme na forumu a ocigledmo se dosta toga promenilo u medjuvremenu. ;)
Poznajuci tvoje komentare mozda si sad na ATI teatrix 550 sa hardverskim MPEG2 enkoderom. Ako je imas iznesi utiske!
Ajde, ajde cekam! :-devil-:
Pozdrav tebi. :)
I naravno Dzej. :banana:

Uzeo sam Canopus 110. Uredjaj dobro radi, ali posle svakog captura mora da se cisti snimak(ima video suma kolko hoces). Inace sa ovim uredjajom nema dropp frame-ova, zauzece procesora je 10% i mozes da radis capture iz bilo kog softwera.

Nisam ni razmisljao o Ati 550 jer sam cuo da im je softwr krsh. Po meni sada je najbolja kupovina Hauppauge sa HW mpeg2.

pozdrav

Meni TV karta sluzi iskljucivo za gledanje, a ne za snimanje, tako da mi je mpeg2 totalno nepotreban...

imao sam uporedo terratec (ne secam se da li 400 ili 600) i moju bt878+phillips tuner karticu u kompu i uporedjivao kvalitet slike u dva programa winDVR3 i fly2000.
mislim da je taj terratec na mnogo boljem glasu nego sto zapravo jeste. nishta bolju sliku nije davao od moje kartice.
a kostao je dosta vise od ekvivalentne bt878 kartice.

Serbianboss je napisao(la):
Uzeo sam Canopus 110. Uredjaj dobro radi, ali posle svakog captura mora da se cisti snimak(ima video suma kolko hoces). Inace sa ovim uredjajom nema dropp frame-ova, zauzece procesora je 10% i mozes da radis capture iz bilo kog softwera.

Nisam ni razmisljao o Ati 550 jer sam cuo da im je softwr krsh. Po meni sada je najbolja kupovina Hauppauge sa HW mpeg2.

pozdrav
Znam da su drajveri za ATI kao i aplikacija ocajni. Kazu da su stigli svezi sto treba da popravi situaciju.
Canopus 110 si uzeo. Koliko to para cupa iz dzepa i da li se isplati na duze staze?
Ja sam jos uvek na Expertu i menjao bih je za nesto HW. Citao sam na Bench sajtu o Hauppague i znam da je uvek bila priznata brand name firma. Da i pozeljno na USB 2 jel sam jos na AGP i PCI a sada se uglavnom rade kartice za PCI-E slotove.
Pozdrav!

@ima-li-koga-tu
Jel' si probao mozda negde gde je iole bio slabiji prijem nekog kanala? Recimo sa antenom, a ne sa kablom...

luka78 je napisao(la):
Eto da se nadovezem na temu...
Ja gledam da kupim TerraTec Cinergy 400 USB jer je mogu na notebook nakaciti, pa da li neko ima iskustava bas sa ovom tv kartom i uopste o terratecu kakvo je misljenje...
hvala ljudi

Ma imam je ja vec nekih godinu dana. Kartica je ekstra za gledanje tv programa ali me kod snimanja malo nerviraju neke stvari sto sam i naveo u treadu odmah pre tvog. Inace ovako je stvarno zakon. Imao sam ranije neke kartice ali ovako dobru sliku nisam imao ni sa jednom. Toplo je preporucujem.

ima-li-koga-tu je napisao(la):
imao sam uporedo terratec (ne secam se da li 400 ili 600) i moju bt878+phillips tuner karticu u kompu i uporedjivao kvalitet slike u dva programa winDVR3 i fly2000.
mislim da je taj terratec na mnogo boljem glasu nego sto zapravo jeste. nishta bolju sliku nije davao od moje kartice.
a kostao je dosta vise od ekvivalentne bt878 kartice.

A dali si nekad probao neku karticu da ti hvata tv signal sa komadom zice. E Terratec 400 usb i to moze i slika je stvarno iznenadjujuce dobra obzirom kako se "hvata". Neverujem da ces u tom rangu sa nekom karticom dobiti taj kvalitet slike

probao sam sa kablovskom TV.
ovako sam samo koristio moju dok nisam imao kabl. bio sam zadovoljan prijemom. obzirom da sam u kuci imao i normalan TV i prijem je bio jako slican. no nisam ih poredio bez kabla.

astrolog je napisao(la):
Znam da su drajveri za ATI kao i aplikacija ocajni. Kazu da su stigli svezi sto treba da popravi situaciju.
Canopus 110 si uzeo. Koliko to para cupa iz dzepa i da li se isplati na duze staze?
Ja sam jos uvek na Expertu i menjao bih je za nesto HW. Citao sam na Bench sajtu o Hauppague i znam da je uvek bila priznata brand name firma. Da i pozeljno na USB 2 jel sam jos na AGP i PCI a sada se uglavnom rade kartice za PCI-E slotove.
Pozdrav!

Dosta je kostala ali se stedelo i zaradjivalo pa se na kraju i kupila:D

Da konvertor vredi, zaista vredi. Skida u DV avi formatu, sat zauzima 13 gb kao sto i znas. Sto se tica kvaliteta slike, nije nista bolja od leadtek-a pvr 2000.

Znaci slika izgleda isto kao i na vhs-u, sto moze da bude dobro, a moze da bude i lose:trust: Jer leadtek koristi napredni 3d noise reduction filter i ona u letu popravlja sliku, dok kod canopusa ti mozes samo da pritisnes REC i da snimas i tek kasnije da obradjujes tu sliku. Kad se koristi Canopus uvek ALI uvek moram da koristim neki 3d noise reduction filter.

Medjutim uredjaj je odlican za capture losih VHS kaseta, uopste nema dropp frame-ova.

Takodje prednost je sto mozes i iz najobicnijeg programa za radis capture kao sto je WinDV. Program koji ima 60 kb a radi capture. Znaci moze bez problema da se koristi uredjaj i na MNOGO slabijim masinama.

postovacu uskoro slike sa canopusa, sa i bez filtera da vidite kako to izgleda:)

pozdrav

A gde ima u Srbiji da se kupi konkretno Haupage wintv pvr-150 kartica
Saznao sam da kosta oko 100 evra, samo jos da znam gde ima

Nasao sam u prodaji samo model Hauppage WinTV pvr-150 MCE, oem pakovanje za 73 evra. Samo taj model, koliko sam shvatio, radi jedino na Windows MCE 2005 ili na novijem, na win XP ne radi.

Ok, jeste da je bez daljinca, ali moze cak i tako...mozes li mi reci gde si je nasao za te pare i imaju li je stvarno ili samo u katalaogu .Za delimirov test je karticu hauppauge pvr-150 ustupio KIMTEC , i on je za oem verziju (bez daljinca) rekao da kosta ispod 60e sa PDV-om.To je bilo jos pre godinu dana.Medjutim, danas pozovem KIMTEC i ispostavi se da je ta kartica kod njih oko 100e :mad:

Mislim, pogleda li ti datum poslednjeg posta?
Da ti kaže gde je bilo kartice pre cirka 9 meseci i koliko je koštala?

Poslednja izmena:
Pa da mu kaze, jeb'ga... vidis da je decku dogorelo do nokata, 'oce neku TV kartu!!! :d

Nazad
Vrh Dno