Šta je novo?

Terminator TV tuner + daljinski + girder ?

PENDULA

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
619
Imam neku :sceptic: tv-kartu "KWorld V-Stream Studio TV Terminator" i uz nju daljinac. To izgleda otprilike ovako:
31243781-2-200-0.gif
remote.jpg

Uz karticu ide i "Quick TV" software koji lepo radi osnovne funkcije: gledanje i snimanje TV-programa. U paketu sam dobio i senzor za daljinac koji se kači direktno u neki džek na tv-kartici. Daljincem, pored osnovnih funkcija, mogu i da ugasim komp, a može i da upravlja kursorom miša, ali je ovo skoro neupotrebljiva funkcija - moraš 300.000 puta da pritisneš taster da bi napravio najmanji pokret kursorom.

Elem, instalirao bih girder (ili neki sl. prog.) zbog winamp-a, BS-playera, BitLorda... i još mnogo toga, ali nisam siguran da girder može da prepozna ovaj senzor s obzirom da ide direktno u kartu. Ima li neki plug-in za ovo? Da li je neko imao iskustva sa ovom tv-kartom i daljinskim?

moze, samo budi uporan i dobro prouci dl sekciju na girder maticnom sajtu...

Imam neku :sceptic: tv-kartu "KWorld V-Stream Studio TV Terminator" i uz nju daljinac. To izgleda otprilike ovako:
31243781-2-200-0.gif
remote.jpg

Uz karticu ide i "Quick TV" software koji lepo radi osnovne funkcije: gledanje i snimanje TV-programa. U paketu sam dobio i senzor za daljinac koji se kači direktno u neki džek na tv-kartici. Daljincem, pored osnovnih funkcija, mogu i da ugasim komp, a može i da upravlja kursorom miša, ali je ovo skoro neupotrebljiva funkcija - moraš 300.000 puta da pritisneš taster da bi napravio najmanji pokret kursorom.

Elem, instalirao bih girder (ili neki sl. prog.) zbog winamp-a, BS-playera, BitLorda... i još mnogo toga, ali nisam siguran da girder može da prepozna ovaj senzor s obzirom da ide direktno u kartu. Ima li neki plug-in za ovo? Da li je neko imao iskustva sa ovom tv-kartom i daljinskim?

Ako je to starija k-world kartica bazirana na bt8x8 čipu onda može girder na nju. Postoji plugin. Samo da ti potvrdim da radi. A ti googlaj za plugin mene mrzi.

Googlao sam, ali u onoj gomili pluginova nemam pojma koji mi treba. Očekivao sam pomoć u tom smislu - treba ti plugin taj-i-taj :D , a ono ...

Pogledaću koji je čip pa javljam.

U Device Manager-u, pod "Sound, video and game controllers", vidi se kao: Philips 7131 WDM Video Capture
Everest ga, pod "Physical devices", vidi kao: Philips SAA7135HL Multimedia Capture Device

U Device Manager-u, pod "Sound, video and game controllers", vidi se kao: Philips 7131 WDM Video Capture
Everest ga, pod "Physical devices", vidi kao: Philips SAA7135HL Multimedia Capture Device

Nije to ta kartica.

Vidim i ja da nije. Ima li neko iskustva sa ovom mojom?

Probacu daljinski, ja ga i nisam koristio ... Svaki dan nesto novo ...

Ako još uvek nisi našao treba ti Generic Philips SAA713x based TV-tuner (saa713x.dll) plugin. Možeš ručno da ga konfigurišeš, tako da bi verovatno trebalo da radi. Meni radi sa Terratec Cinergy 400, pa pošto je isti čip verovatno ima šanse da radi i sa tom tvojom.

Skinuo sam ga, ali nisam imao vremena da probam. Javiću šta sam uradio.

Nazad
Vrh Dno