Šta je novo?

TermalTake Dobavljaci??

• Začetnik teme Začetnik teme Darko1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko1

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2006
Poena
320
Moze li mi neko reci dali kod nas u srbiji postoji TT predstavnistvo negde ili ti njihovi Distributeri

pozzz...:wave:

bilo je toga u imtelu

bilo je toga u imtelu

Pre par danas sam se rapitivao za X-Blower i Silent Wheel, i ZorMi mi je odgovorio da trenutno nemaju najavu za uvoz TT-a.
Izgleda da trenutno nemaju nijedan od ovde pomenutih coolera.

Pozdrav

Očekuje se uvoz za vikend, ali mislim da nema toga, samo X Blower...

Pa i nije nesto... na minimumu je losiji od onog njihovog narandzastog... inace ne cuje se. Evo kod mene 2 komada sljakaju, kad odvrnem na MAX lete stvari po sobi 😀 Inace kupio sam u imtelu.

Poslednja izmena:
Ima u HGSpot-u!

Video u cenovniku, u Subotu otišao do 27.Marta a tamo iseljena prodavnica... :S:

Hvala Ljudi na Pomoci kako je ko mogao NIGDE nema ni venta ni round light kablova za sata ata i tako dalje sto mi je potrebno od TermalT i Chiefteka:wall: e Srbijo:d
za par dana mi stize tetka iz USA tako da sam sve porucio kod nje:-devil-:

pozzzz....:wave:

Kada se ocekuju ova napajanja?

@ NEO

valjda ne mora da bude sve od TT-a,sto se tice TT round kablova,video sam ih u HGspot-u dobili pre neki dan.Takve stvari prave manje vise sve firme koje se bave silence computing-om : Sharkoon,Revoltec,Xilence,Akasa,itd.

P.S Ako ti trebaju filteri,silikonski dampeneri i ne mozes da ih nadjes javi se na PM.UV neonke mozes odmah da dobijes,cityjem ti posaljem za SM.

Pa mislio sam da pomenem ovde kako bi saznao gde ima u Srbiji toga da se uzme. Znam da ima u HG Spot-u, ali sam se nadao da ima i ngede u Srbiji.

Da ne pokrecem novu temu...sta bi onda na kraju? Neo,jesi nasao filtere?
Jer meni trebaju hitno,a ne mogu da nadjem nigde,zna neko ged ima? :S:

Da ne pokrecem novu temu...sta bi onda na kraju? Neo,jesi nasao filtere?
Jer meni trebaju hitno,a ne mogu da nadjem nigde,zna neko ged ima? :S:

Pa ajd kad je hitno da ti odgovorim odmah. 🙂

Ja sam pre manje od mesec dana uzeo Xilence filtere za 12-ce od usera Vectorman (Hard Computers, u ulici Cara Dusana).
Nisam bas preterano odusevljen jer sam se poprilicno namucio da ih namontiram, ali definitivno vrede tih ~200 din.
Znam da nisu TT, ali mozda ce ti odgovarati. 😉

Pozdrav

Ja ih nisam nigde našao tako da sam umesto filtera iskoristio medicinsku gazu (onu koju naši doktori redovno zaborave u nečijoj utrobi), i mogu ti reći da radi posao extra.
Jednom u 2 nedelje ga usisam (skinem masku i samo naslonim usisivač), a jednom sam je skinuo da je operem (sa unutrašnje strane je bilo brdo prašine koje moj usisivač nemože da izvuče).
Gazu sam presavio jednom, tako da imam 2 sloja iste, a probao sam i da ostavim samo jedan sloj i nedobija se ništa (osim što moraš ređe da čistiš), tj barem ja nisam.
Pošto sam kuburio sa prašinom i hlađenjem grafike, krajem aprila sam isključio prednji ventilator, i grafika je bila na nekih 55*C, sada je na 61*C sa isključenim ventilatorom, a kad ga uključim smanji se temperatura na 52*C.

Cek,kako si namestio tu gazu?

@Sasha: nije bilo toliko hitno 🙂 Usput,video sam te Xilence filtere pre 2 minuta. Nije mi bas najjasnije kako se montiraju? :S: video sam i neke gumene srafove koji kao mogu da se kupe isto,cemu to?

@Neo, nemoj da si loood 🙂 Imash za smeshne pare sve to u TELIX-u

Cek,kako si namestio tu gazu?

Jednostavno.
Pošto je ventilator na prednje strane kućišta (što je i normalno), a ušrafljen je da se nalazi sa unutrašnje strane (i to je normalno), prosto sam skinuo prednju masku (što i moram da radim da bi ušrafio ventilator) i onda polako.
Odvrnem jedan šaraf (gornji desni) i prislonim jedan ćošak gaze, preko nje stavim šaraf i zavrnem. Onda sam to sve uradio sa gornji levi. Jedino što moraš da obratiš pažnju da gaza treba da se zategne kako ne bi kačila ventilator (recimo da ti za 12cm vent treba 10x10cm gaze) jer ako kači onda se čuje 🙁. To isto uradiš i za dva šarafa dole.

@Neo, nemoj da si loood 🙂 Imash za smeshne pare sve to u TELIX-u

Tad kad sam tražio nije ih bilo, pa sam se odlučio na ovu varijantu koja je dosta dobra, pošto u poslednjih par meseci nisam čistio kućište iznutra i opet nema ni blizu prašine kao pre.

@Sasha: nije bilo toliko hitno 🙂 Usput,video sam te Xilence filtere pre 2 minuta. Nije mi bas najjasnije kako se montiraju? :S: video sam i neke gumene srafove koji kao mogu da se kupe isto,cemu to?

Ti gumeni srafovi treba da smanjuju prenosenje vibracija sa kulera na kuciste, jedan tt silent cat sam tako prikacio, a drugi klasicnim srafovima, i nisam primetio razliku.

Sto se tice montiranja filtera, ja sam koristio bas te gumene srafove. Sa unutrasnje strane lima sam montirao srafove, pa sa druge strane lima na njih nakacio unutrasnji deo filtera, i kad sam video da sam to namestio kako treba, onda sam na taj unutrasnji deo filtera namontirao spoljasnji. (onaj na kome je gaza i koji nema rupe za kacenje)
Mozda postoji laksi i bolji nacin, ali meni i ovaj odgovara.
Ne znam koliko sam ovo dobro objasnio, pa ako ti nesto nije jasno, slobodno pitaj.

Pozdrav

Filtere sam resio tako sto sam ih odstranio sa duct-ova koji dolaze na ms industrial kucistima. Serviseri koji sklapaju nove mashine ih skidaju sa kucista jer ne "gadjaju" procesor, kao da su kucista pravljena za soc.A. Ovi su 8-ice, a "sito" je plasticno pa moze da se cisti i cetkom.

filter.jpg

Nazad
Vrh Dno