Šta je novo?

Tenda W311R+ misljenja?

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
915
Posto sam u procesu prelaska sa ADSL-a na kablovski internet, kao mnogi ovde na forumu, razmatrao sam kupovinu wireless rutera koji bi isao u kombinaciji sa kablovskim modemom. Nemam veliki budzet, gledam neke jeftinije wireless rutere koji bi mi vrsili posao, i tako sam naleteo na doticni za 25-30e.

ok.jpg

Po sajtu proizvodjaca (LINK) ruter ima:
- WAN port (sto mi je bitno),
- 4 LAN porta 10/100,
- izmenjivu antenu,
- podrzava N standard,

i jos opcija, ali meni su ove upale u oko. Ne razumem se najbolje, zato i otvaram temu.

Po karakteristikama na papiru, cini mi se da je odlican. Ali radije bih da neko ko poznaje mreze protumaci kompletnu specifikaciju i kaze svoje misljenje.

I da li neko ima iskustva sa ovim proizvodjacem ili mozda bas ovim ruterom?

Ja bi pre uzeo neki ruter koji je podržan od strane DD-WRT ili OpenWRT custom firmwarea, kako bi imao mogućnost da u budućnosti eventualno zameniš fabrički firmware ukoliko ti bude nedostajala neka mogućnost u njemu i sl. U navedeni cenovni rang se uklapa recimo TP-Link WR741ND, ali sa njim nemam iskustva, navodim ga samo primera radi, kao uređaj na koji može da se instalira custom firmware. Kompletan spisak uređaja koji su podržani od strane DD-WRTa imaš na: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices i od strane OpenWRTa: http://wiki.openwrt.org/toh/start

Uzecu bas taj TL-WR741ND. Sto je sigurno, sigurno je. :)

Sta bih konkretno dobio ubacivanjem tog custom firmware-a? I da li je moguc povratak na fabricki?

Šta bi dobio zavisi od toga šta ima u startu u fabričkom softwareu. Ja sam konkretno udahnuo novi život jednom starijem ASUS ruteru instaliranjem DD-WRTa, čime sam između ostalog dobio mogućnost za nameštanje QOSa i još neke sitnice koje su mi trebale.

A što se vraćanja na staro tiče, to sve zavisi od uređaja do uređaja, ali koliko sam video na TP-LINKu i instaliranje custom firmwarea, a i vraćanje na staro je moguće vrlo jednostavno preko web interfejsa. Sve ostalo što bi moglo da te zanima ima na wiki stranama koje sam linkovao u prethodnoj poruci.

Vrh Dno