Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

PE ne naplaćuje dostavu paketa Temu, kao da besplatno imaju, video sam listig kod kurira sa xx listova i na kraju stoji 0,01 din ! Suludo, ovo ima da zatvori i lokalne Kineze, a tek naše radnje koje jedva rade.
Kad bi tako nesto moglo da obori cenu stanova :D

vidim na temu solidne cene za xiaomi filtere za prečistače, ali deluju fake...neki imaju čip, neki nemaju, u jednoj recenziji čitam da je filter 450 grama lakši od originalnog :oops:

Tih ponuda koliko hoćeš na svakom koraku ali samo za nove korisnike aplikacije a ne čitaš kad otvoriš bez aplikacije. Ono + si verovatno pomešao teme.
Da li znas kako nas citaju? Probao sam sa drugim mailom, nije htelo da pusti popust taj za nove korisnike. Probao sam i sa VPN takodje nije htelo.

Da li je sigurno narucivati vise istih stvari, zbog carine? Uopste ne proveravaju i otvaraju?

Proveravaju, meni je par kesa bilo ponovo zalepljeno selotepom što znači da je neko otvarao da vidi na šta ima unutra. Takođe carina od temua dobije šta je u paketu.

Moze li neko da mi objasni oko ovih nagrada sto nudi Temu, 3 artikla besplatno i onda mora da se napravi posle porudzbina u minimalnom iznosu od 4800rsd da bi dostavili i ta 3 besolatna koji su odabrani plus ostalo 4800rsd? Jel se ustedi dovoljno, ne mogu da protumacim?

Pozz svima! Nešto mi je veoma sumnjivo u vezi Temu aplikacije, pa bih hteo ovde prodiskutovati o tome. Instalirao sam Temu aplikaciju i napravio nalog, ali nisam ništa poručivao, niti dodao adresu za dostavu ni platnu karticu. Nakon nekoliko dana, stigne mi notifikacija od banke da je izvršeno više transakcija, koje sigurno nisam inicirao. Plaćanja su vršena sa obe platne kartice koje su vezane za moj račun. Pregledom izvoda, primetio sam da su uplate vršene za sledeće servise: Google*TikTokLive, Apple iTunes, ali i nekoliko uplata na Temu platformi. Iz svega navedenog sam zaključio da su moje kartice nekako procurele na internetu, iako koristim samo jednu karticu za online plaćanja, i strogo vodim računa gde plaćam i na kojim sajtovima je kartica sačuvana. Srećom, veoma brzo sam odreagovao i isključio internet plaćanja na obe kartice. Nakon brisanja Temu naloga i deinstalacije aplikacije, za sada nema sumnjivih plaćanja sa mog računa. Da li je još neko imao slično iskustvo?

Proveravaju, meni je par kesa bilo ponovo zalepljeno selotepom što znači da je neko otvarao da vidi na šta ima unutra. Takođe carina od temua dobije šta je u paketu.
Ne verujem da proveravaju, nema tu šta da se proverava jer bi onda SVE proveravali, meni na preko 20+ paketa nijedan nije prelepljivan, moguće da se kesa iscepala iz ko zna kog razloga pa je prelepljena.
Sem toga naplatili bi onda otvaranje, dal krajnjem korisniku ili Temuu nebitno, nema potrebe to da se radi kad se ima dogovor sklopljen, baš da bi se to izbeglo.

PE ne naplaćuje dostavu paketa Temu, kao da besplatno imaju, video sam listig kod kurira sa xx listova i na kraju stoji 0,01 din ! Suludo, ovo ima da zatvori i lokalne Kineze, a tek naše radnje koje jedva rade.
pa po toj logici ce se prvo zatvoriti kurirske sluzbe posto za dzabe po tebi nose, b2b ugovori su drugaciji cene su nize s obzirom na obim i razne dogovore, sigurno nije za dzabe, dal je porez manji dal je neki tange frange ugovor dal ovo dal ono , besplatnog rucka nema.

Pa nek zatvore zasto bi placali za istu tu robu koju neko sitan uveze vise para ako moze manje, nek se prekfalifikuju na nesto sto nema ili drugu bransu ili da prilagode ima ljudi koji nece da cekaju i ne znaju online da kupe pa ce pre otici do kineskog centra.(ionako smo kukali kako su kinezi prvo koji su dosli te centre unistavali nasu privredu , neka se sada samounistavaju :))

Pozz svima! Nešto mi je veoma sumnjivo u vezi Temu aplikacije, pa bih hteo ovde prodiskutovati o tome. Instalirao sam Temu aplikaciju i napravio nalog, ali nisam ništa poručivao, niti dodao adresu za dostavu ni platnu karticu. Nakon nekoliko dana, stigne mi notifikacija od banke da je izvršeno više transakcija, koje sigurno nisam inicirao. Plaćanja su vršena sa obe platne kartice koje su vezane za moj račun. Pregledom izvoda, primetio sam da su uplate vršene za sledeće servise: Google*TikTokLive, Apple iTunes, ali i nekoliko uplata na Temu platformi. Iz svega navedenog sam zaključio da su moje kartice nekako procurele na internetu, iako koristim samo jednu karticu za online plaćanja, i strogo vodim računa gde plaćam i na kojim sajtovima je kartica sačuvana. Srećom, veoma brzo sam odreagovao i isključio internet plaćanja na obe kartice. Nakon brisanja Temu naloga i deinstalacije aplikacije, za sada nema sumnjivih plaćanja sa mog računa. Da li je još neko imao slično iskustvo?
Nema to veze sa Temuom. Negde drugde ti je procurila kartica.

Toliko su postali napadni sa reklamama da mi sad nude džabe stvari samo da skinem aplikaciju i poručim, mada na mene to samo deluje još više odbijajuće, mada ima neki zec u grmu tu sigurno 😄

Prilozi

• IMG_3210.png
    IMG_3210.png
    321.3 KB · Pregleda: 100
  • IMG_3211.png
    IMG_3211.png
    350.7 KB · Pregleda: 102
Pa šta ti smeta aplikacija, ugasiš notifikacije da ne stižu za nju i kao da je nema nakon toga :D
A možeš i da je obrišeš nakon porudžbine.

Odeš do banke i stopiraš plaćanja, sredstva su obično samo rezervisana dan dva, mada može i kasnije da se podnese prijava

Koliki je najveci iznos koji ste narucivali?
Svakako se carina ne placa do 50e?
Polako se blizim toj cifri, pa da ne pogresim...

Često čujem da su nekome provalili podatke kartice. Meni je neko preko Paypal - a skinuo sa vezane kartice oko 3000,ali je Paypal utvrdio da je zloupotreba i vratio mi pare.

Verovatno je neki od sajtova na kome sam sačuvao karticu bio hakovan. Ne vidim drugu mogućnost kako su kartice procurele, pošto strogo pazim gde čuvam kartice, i uvek zapišem sajtove na kojima su sačuvane.

Sam kažeš da su kartice procurele, a da si samo jednu od njih koristio na sajtovima za kupovinu. Druga kartica nije mogla procureti sa sajta.
Nešto drugo je u pitanju...

Porucio sam neki naslon za ruku i vec sutradan sam video da to nije odgovarajuce za moj auto. Video sam da je nekoliko minuta nakon kreiranja ordera bila opcija za opoziv kupljenih proizvoda, ali sada toga vise nema, paket je spakovan i isporucen.

Da li je moguce da se vrati taj paket natrag prodavcu nakon prijema i koji su troskovi onda? Video sam da su spakovali u nekoliko paketa celu porudzbinu i u jednom paketu je samo taj naslon.

Bolje ti je dinarskom karticom kako bi izbegao konverziju. Sve platis na sajtu, nista postaru/carini.

Imao sam lose iskustvo tako... pa mi je banka radi sigurnosti blokirala tu karticu. Sada dinarsku koristim samo tamo gde bas moram. Na koju caku mogu uneti podatke sa dinarske a da ne postoji mogucnost da bude kompromitovana?

Имам у једној банци девизни рачун и њега користим за плаћања у иностранству. Стицајем околности тамо сам угасио динарски рачун, мада ни тада картица није била везана за њега, тако да сад добро дође, имам бољу контролу плаћања.

Ja na Temu placao sa Apple Pay i nema sekiracije. Do njih stigne tokenizovana kartica i ne moze se zloupotrebiti.
Baš sam i ja koristio ApplePay za Temu 😁
Nema brige a brže od klasičnog načina

Ne verujem da proveravaju, nema tu šta da se proverava jer bi onda SVE proveravali, meni na preko 20+ paketa nijedan nije prelepljivan, moguće da se kesa iscepala iz ko zna kog razloga pa je prelepljena.
Sem toga naplatili bi onda otvaranje, dal krajnjem korisniku ili Temuu nebitno, nema potrebe to da se radi kad se ima dogovor sklopljen, baš da bi se to izbeglo.
Danas stigla tri paketa, sva tri otvarana i prelepljena selotepom.

Nešto si im sumnjiv :cautious:

Ne znam, moguće da je neka nova praksa , u principu kakve veze ima i da otvaraju svaki paket 🤷‍♂️

Nazad
Vrh Dno