Šta je novo?

Temperaturaaaaaa!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Lucko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
349
Mashina iz potpisa, sve lepo fino shljaka, samo mi jedna stvar nije jasna,. Naime, ne verujem koliko god da je dobar 65nm proces izrade, da se ovaj moj greje (u stvari ne greje 😀 ).
Dok kucam ovaj tekst temperatura mu je navodno 23C, sto je bre nemoguce. Vcore mu je malo dodat, 1.350, dobar je i qler, ali sto je malo, malo je. Pustim Orthos po sat vremena, a on ne predje 41C. Igram igrice 2 sata, izadjem on na 35C!!!
Probao sam sve, od Speed fan-a, M.B.M., utility-a sa diska, CoreTemp nece sa D serijom, Everest kaze isto, a kad ga restartujem posle nekog vremena i udjem u BIOS tamo kaze 33C!!!
Da li senzor laze, i postoji li jos nesto sa cim bih mogao da merim, ali stvarnoooo :d ?
P.S. Ne verujem da proc kloknut na 3.92GHz sa Vcore @ 1.4750 ide do 48C:zgran: !?! :wave:

Dobro je da si sam shvatio ovo oko temperature :wave: Ja sam ti to pricao celu noc u nekom tredu :d

Inace ne postoji nacin sem termometrom da izmeris temperaturu. Ako procesor nema CPU diodu sa koje meri, onda se meri sa diode maticne ploce. E sad po svemu sudeci tvoja ploca ima pogresno iscitavanje temperature. Mozda da probas neki drugi BIOS, mada ne verujem da ce pomoci. Recimo da ti je greska u merenju nekih 15-20C :wave:
Pogledaj u EVERESTU ako ima iscitavanje sa diode procesora pisace CPU diode, a sa ploce samo CPU...
Pentium D u loadu tako OC-ovan i sa tom voltazom ladno gazi 70C :wave:

@ BigJoe :wave:
Ma ne vredi, spomenuo sam da je i sa Everestom isto potpuno....
Spomenuo si to u thread-u Nikad dosta MHz

P.S. Zamisli kolike su mi bile temperature kad mi je Misko rekao da idem Vcore @ 1.55 :d
Znaci nema pomoci, bitno je da mogu da drzim prstice na qleru!!! :crash:
Thanx anyway

pazi bolje da ti verujes da te laze za Temperature nego da ti jednog dana vidi 60c kad on nesto smrdi iz kucista tako da meni izmedju everesta i COretempa razlika pa jedno 15-20 u everestu mi ne prelazi 55 dok core prikazu je 66 tako da pazi se

Nazad
Vrh Dno