Šta je novo?

Temperatura

Del Boy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
319
Kolika je normalna temperatura procesora Athlon 64 3000+ (S745),pri igranju novijih igrica i pri normalnom radu. :,,:

Ja imam 2800+, ali predpostavljam da je dosta slicno....
kada ne radim nista temperatura je od 35-40 a kad radim iposle izlaska iz neke igre oko 50-55

iggi je napisao(la):
Ja imam 2800+, ali predpostavljam da je dosta slicno....
kada ne radim nista temperatura je od 35-40 a kad radim iposle izlaska iz neke igre oko 50-55

Imao sam 3000+ ranije, i temperatura sa box kulerom (ali sa AS5 pastom) je u idle-u bila oko 35C (ili oko 30C sa C&Q), a pod maximalnim opterecenjem dostizala je oko 46-47C. Nakon sto sam ga OC-ovao na 2.3GHz (i dalje pri default naponu), isla je i do 49-50C, sve to u dobro provetrenom kucistu. Inace skidanje "zvake" i stavljanje AS5 je spustilo temperaturu pod opterecenjem za nekih 5-6 stepeni!!!

Imaj na umu da neke ploce umeju da slazu za koji stepen gore dole (bogam neke i vise, ali update BIOS-a to obicno resava). U svakom slucaju ako je kuler dobro montiran, i CPU je recimo na 50C, na dodir ruke telo hladnjaka bi na dodir trebalo da bude solidno toplo ali nikako vrelo da ne mozes dugotrajno da drzis prst na njemu...

Imao sam 3200newcastle ...zavisi ti od provetravanja kucista i sobne temperature...ne vishe od 53c na maximumu....posle sam imao 3200 venice...malo je hladniji ali je ipak tu...kretalo se od 33c na leru do 48-53 na igrama....na sobnoj oko 25c.

Ma kao da je pobrljaveo posle update Bios-a. iz sekunde u sekundu menja npr za 4-8 stepeni. Neznam sta mu je....mozda i nije do toga. najvise ide do 56-57 C.

ako ne prelazi 65 nemas zasto da brines, inace to menjanje temp po 8 stepeni
gore dole u sekundi ti govori da ne cita temp. kako treba jer je to fizicki nemoguce (tj. da se za sekundu ugreje i ohladi za 8 stepeni)

Meni se restartuje komp na 65 C iako je u BIOS-u uključeno da se restartuje dal na 90. Nije 3200+ već je Sempron 2500+, ali eto čovek da zna. Čim krene da prelazi 60 brini se :D

meni na drugom kompu 3200+ je max 56 C sta god radio a ovako idle na 40-ak cooler na ladnih 3k

3000+ Newcastle ... u idlu ispod 30 C stalno, nakon sat vremena CpuBurn-a ne uspije doći do 40 C ... sa Hyperom 6 (+ Sharkoon Silent Eagle 2000 17db) i dobrim propuhom u kućištu.

2800+ newcastle box+as5 @270x9= 2430 40 idle 55 full load

Kod mene amd athlon64 3000+ s754 na idle uvek 40c,a kada radi nesto ide do 58c pa se vrati na 40c (ukljucen CnQ)!Inace box kuler sa zvakom :d ! Dva puta radjen update bios-a i isto je sa temperaturom!Jedino kada u bios-u podesim da pojaca hladjenje kada temperatura predje 40c podeljak onda je ne idle 32-35c ,ali je mnogo buke od kulera pa sam ipak odlucio da ukljucim to na 50c podeljak!Pa neka se sprzi ako oce -ne trpim galamu :crash: :eyebrows:

Mala digresija da ne otvaram novi tred.
Imam abit nf8 plocu i nesto mi temperatura mnogo skace, za po 5-6 stepeni.Zanima da li mogu da flesnem neki novi bios i koji posto na abitovom sajtu imaju samo ovaj koji je trenutno u njoj. Voleo bih i u biosu opciju za 180mhz za memoriju posto ima 166 pa 200.

Moj Sempron na 2800+ pri normalnom koriscenju je 37cpu dok pri igranju Need For Speed-Most Wanted dolazi do 43c kuler je Iglo 2470-C

buky je napisao(la):
Mala digresija da ne otvaram novi tred.
Imam abit nf8 plocu i nesto mi temperatura mnogo skace, za po 5-6 stepeni.Zanima da li mogu da flesnem neki novi bios i koji posto na abitovom sajtu imaju samo ovaj koji je trenutno u njoj. Voleo bih i u biosu opciju za 180mhz za memoriju posto ima 166 pa 200.

Normalno da skače kad senzor očitava temperaturu jezgra, a ne tela hladnjaka ili CPU podnožja.

Vrh Dno