Šta je novo?

Temperatura XP 2000+

flojd

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
609
Skoro sam kupio XP 2000+ T-Bred A (AXDA 2000 DKT3C, AIRGA) , ploca gigabajt GA-7VAX, kuler neki ACORP sa 3500 obrtaja.
Temperatura procesora ide do nekih 55 stepeni, a ploce do 46 stepeni celzijusovih, bez nekog velikog opterecenja. Da li je to normalno ili bi mozda trebalo poboljsam hladjenje?

Nemoj da se uzbudjujes, mada bi mozda moglo koji stepen nize, mislim da bi oko 50 bilo optimalno

flojd je napisao(la):
Skoro sam kupio XP 2000+ T-Bred A (AXDA 2000 DKT3C, AIRGA) , ploca gigabajt GA-7VAX, kuler neki ACORP sa 3500 obrtaja.
Temperatura procesora ide do nekih 55 stepeni, a ploce do 46 stepeni celzijusovih, bez nekog velikog opterecenja. Da li je to normalno ili bi mozda trebalo poboljsam hladjenje?

Aha...znaci nije ABIT NF7-S jedina koja pokazuje visoke napone sa T-bred-ovima....

Pa znas kako ja imam neki spire(jumbo jet izdanje) na 2500 obrtaja i temperatura mi je od 33-40 i pri najvecim maltretiranjima.

Ja stvarno ne znam sta cu stobom Texe, ja furam Tbreda na 1.75 i 11x200 najvise do 50 stepeni. Po "defaultu" na 10x200 ne prelazi 45 (low na TT 7+); a ploca savrseno prijavljuje napon. 8)

Darko je napisao(la):
Ja stvarno ne znam sta cu stobom Texe, ja furam Tbreda na 1.75 i 11x200 najvise do 50 stepeni. Po "defaultu" na 10x200 ne prelazi 45 (low na TT 7+); a ploca savrseno prijavljuje napon. 8)

Pa to je, otprilike, adekvatno ovome sto se kod mene trenutno desava....1.85V i 11.5x202 i ode do 55C. E sada, postavlja se pitanje:

1) zasto je temperatura vode u sistemu DALEKO manja od one koju sam imao sa T-Birdom koji je takodje, prema KT7-A, radio na 55C?
2) zasto kada ubacim termistor izmedju CPU-a i waterblocka pokazuje samo do 42C?
3) zasto je temperatura pala (i stabilizovao se napon) oko 5C, mozda i vise kada sam postavio dva ventilatora, jedan da duva u regilatore napona, a drugi sa donje strane ploce, ispod regulatora napona?

Mislio sam da cu moci da prodjem bez montiranja kulera u kucistu, medjutim 2 Maxtora na 7200 rpm i GF2 MX 400 (bez kulera) oslobadjaju pristojnu toplotu... :) Kad otvorim jednu stranu kucista temperatura procesora se smanjuje za oko7-8 stepeni.

Vrh Dno