Šta je novo?

Temperatura procesora MEGA PROBLEM

Učlanjen(a)
14.11.2010
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 5950X; ID-COOLING DASHFLOW 240 Basic Black
Matična ploča
ASUS B55M PLUS TUF
RAM
2X 16Gb GEIL 3200Mhz
GPU
SAPPHIRE PULSE 7600XT 16Gb
Storage
NMWE NETAC X2
cpuzn.jpg

pparanoja.jpg

Procesor nikada nije klokovan, ocisceno kuciste skroz, kuler CM TX2 i stavljena nova pasta.

Bios najnoviji i dalje mi kaze da je oko 30 stepeni, kako udjem u desktop budu ove jezive temperature u idle. Sve sam programe za temperaturu probao i svi kazu isto.
Sta je ovde istina?
Pogasim sve programe u pozadini i nema smanjivanja temp.
Da li neki tezak bug u pitanju ne znam.
Ukljucen mi je cool&quiet i smart fan. Kad ugasim smart fan i vent max radi bude 3-4 stepena nize.

Pomagajte drugovi...:crash:

mozda ti se samo tripuju sonde. to je jako chest problem sa am2 procesorima, velika vecina koje sam video su imali istripovane sonde, koje su znale da pokazuju tipa samo 12-13c pa sve tako preko 50-60c na leru kao kod tebe. opichi mu neki test opterecenja i vidi kako se ponasha. takodjer pipaj i prstom oko procesora i podnozja kulera, da iskljuchish da se mozda ipak ne pregreva neshto.

Probacu sutra pipacku tehniku, daj boze da brljave sonde.
Javljam jesam li opekao prst ili ne.
Hvala.

Nista dok covek ne pipne, vazi i za zene i za kulere :)
Mlako i to jedva, i heatpipe i sama baza kulera hahaha.

Hvala na pomoci Demios :)

razlika je u sledecem:

pipas kuler, pa je mlak = problem:kuler

pipas zenu, mlaka = problem:ti :)

Da se prikljucim temi.
I ja sam se skoro zabrinuo za jedan 5000+ koji mi je dopao ruku.
Par nedelja pre toga drugi je pokazivo 30tak nize temp pa sam mislio da je ovaj otisao u vecna lovista. Unimer sa merenjem temp i "pipalice" su uradile svoje i smirile me.

i ja imam slican problem........imam amd dual core 4200+ socket 2 i brljave mi temperature......kad ga opteretim malo pokazuje strasno cak i preko 100C a onda ugasi masinu tako da ne mogu da igram CoD ili nesto jace!!!Kada pipnem kuler on je hladan i nema sanse da je ta temperatura samo sto mene zeza to da li ima nade da se te sonde nekako poprave da se ne gasi masina??? ako ne ima li neko drugo resenje????

i ja imam slican problem........imam amd dual core 4200+ socket 2 i brljave mi temperature......kad ga opteretim malo pokazuje strasno cak i preko 100C a onda ugasi masinu tako da ne mogu da igram CoD ili nesto jace!!!Kada pipnem kuler on je hladan i nema sanse da je ta temperatura samo sto mene zeza to da li ima nade da se te sonde nekako poprave da se ne gasi masina??? ako ne ima li neko drugo resenje????

Funkcija hladnjaka je da odvodi toplotu od procesora, znaci - ne sme da bude hladan :trust:

Skini ga, ocisti sve, nanesi novu pastu, vrati, pa onda vidi da li je isto :type:

nismo se razumeli druze,to sam uradio jedno sto puta,mozda se nisam dobro izrazio nije kuler hladan, onako mlak je i mogu da drzim ruku na njemu sto znaci da nije ta paklena temperatura od 100C!!!!sigurno je do tih sondi nesto pobrkano pa ja pitam da li one mogu da se nekako poprave ili ima neko drugo resenje da se procesor ne gasi pri opterecenju???

mozes, namesti u biosu da se ne gasi na preveliku temperaturu..

tako sam i ja razmisljao da nesto uradim.....hvala na savetu,pokusacu.......

Česta pojava na G1 i G2 reviziji , ništa ne brini temperatura soketa ti je 38 °C , Q&Q isključen koliko vidim tako da je to ok .

bas tako nisam se opekao nego je onako mlako topao.....samo ne mogu da provalim gde se gasi u biosu.....

Nazad
Vrh Dno