Šta je novo?

Temperatura Hard Diska

AMD Gamer

Cenjen
Učlanjen(a)
03.06.2013
Poena
169
Pozdrav svima,imam problem sa hdd-om jer su mi temperature uzasno visoke,imam wd 250gb black,sa kojim je temperatura ovih dana (sada kada pisem) 60c?!Znam da je mnogo i da je za moju seriju poznato da se malo vise greju ali ovoliko?!Cak imam 2 hdd kulera i jedan napred za uvlacenje vazduha ali i dalje,sta mi je ciniti?Da se spremim za kupovinu novog ili je to ok?Tacan model je:WDC WD2500JS-55NCB1...HVALA SVIMA :D

Nikako nije ok. Promeni mesto/slot tom hardu (na neko manje toplo) i stavi jedan vent da baš duva direktno u njega.

Evo kako sve to izgleda,probao sam ja i na prastarom kucistu sa raznim metodama(samo jedna 12 da duva u njega,samo hdd kuler,pa i oba) i iste su temperature,naravno kada sam stavio bilo koji kuler da su se spustile (i to dosta nekih 20c ranije mi je bez hdd kulera stizalo i do 80c!) ali ipak je puno evo slika(probao sam i na drugim fiokama i sa otvorenim kucistem znaci nema sta nisam probao.....):hdd1.jpg hdd2.jpg hdd3.jpg

Imao sam slican problem, i problem je bila graficka (+skuceno kuciste) koja je grejala kao luda sve okolo nje (pa i hardove)..

mozda je sensor crko, proveri hdd rukom koliko se greje pa ces ustanoviti da li je sve ok ili ne.

Mogu okolni čipovi da utiču na temperaturu, ali ne pored dvanaestice i devetke/osmice koje hlade samo HDD da piše 60+ stepeni. Sad, možda i jeste pobenavio senzor, ali na >40 stepeni, disk ume da bude vreo na dodir, pa je teško da se oceni. Ako imaš mogućnost da pozajmiš nečiji HDD samo radi testa, znaćeš sigurno šta je, ali ja cenim da disk ispušta dušu.

U pravu ste izgleda senzor brljavi,sa gornje strane uopste nije vreo(znam cpu mi je na 50c a vreliji dosta od ovog)tako da senzori brljave,sa donje strane sa koje ga hlade kuleri nimalo nije vruc,zapravo je mlak i mnogo hladniji od cpu heatsinka kome je temp. posle opterecenja 50 c...

trebalo bi da se temp vrti oko 40c sa dobrim hladjenjem....preko toga mi se cini da se skracuje vek hdd-a...

Nazad
Vrh Dno