Šta je novo?

Temperatura grafičke karte

Doomhammer

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2005
Poena
304
Imam Palitovu GeForce 8800 GT grafičku kartu i nikako nemogu da izmjerim temperaturu GPU-a. Pokušao sam sa Everestom i jednostavno ne prikazuje, kao da nema senzor za GPU temp. Evo i slike. Na laptopu sa tim istim Everestom pokazuje uredno temp. (druge dve slike). U čemu bi tu mogla biti caka? Ploča je DFI p35-t2rs ako je bitno.

Prilozi

• everest-vista.png
    everest-vista.png
    73.9 KB · Pregleda: 82
  • everest-vista-gpu.png
    everest-vista-gpu.png
    94 KB · Pregleda: 68
  • everest-laptop.PNG
    everest-laptop.PNG
    65.4 KB · Pregleda: 74
  • everest-laptop-gpu.PNG
    everest-laptop-gpu.PNG
    94.1 KB · Pregleda: 60
3. slika - GPU diode - 33c...;)

3. slika - GPU diode - 33c...;)

Pa to mu je sa onog laptopa koji je spominjao, a ta 8800GT nije ispod 50C sigurno.

@ Doomhammer - koji Palit je u pitanju, jel' onaj sa plavim hladnjakom i koji grafički drajver imaš instaliran? Probaj da instaliraš GPU-Z pa vidi šta tamo kaže.

Poslednja izmena:
Imam Palitovu GeForce 8800 GT grafičku kartu i nikako nemogu da izmjerim temperaturu GPU-a. Pokušao sam sa Everestom i jednostavno ne prikazuje, kao da nema senzor za GPU temp. Evo i slike. Na laptopu sa tim istim Everestom pokazuje uredno temp. (druge dve slike). U čemu bi tu mogla biti caka? Ploča je DFI p35-t2rs ako je bitno.

Ja sam imao ako ti nesto znaci jedan model Asusa 8800GT i nije imao taj temperaturni senzor.Procitao sam na njihovom forumu da je fabricka greska pa sam je zamenio jer nisam mogao da izmerim temeperaturu.Nadam se da sam pomogao cisto da ne lupas glavu sta je u pitanju:party:.

Pa to mu je sa onog laptopa koji je spominjao, a ta 8800GT nije ispod 50C sigurno.

@ Doomhammer - koji Palit je u pitanju, jel' onaj sa plavim hladnjakom i koji grafički drajver imaš instaliran? Probaj da instaliraš GPU-Z pa vidi šta tamo kaže.

:lupko:
Izgleda da kartica nema senzor ili je pokvaren (crko:d)...

P.S. Karta je kupljena u Gigatronu u BG a ja živim u Banja Luci pa mi i nije baš jednostavno da je reklamiram....

Ja sam na toj Asus-ovki 8800Gt imao isto bakarni hladnjak dakle ne onaj standardni CoH hladnjak:
http://www.virtual-hideout.net/reviews/ASUS_8800GT_512MB_TOP/05.jpg

I meni isto tako nije mogao da ocita temperaturu(da ne pominjem brojne restarte u 3d aplikacijama,dakle nije samo temp u pitanju).Najpre utvrdi 100%da ti je senzor riknuo, a kada to uradis moras reklamirati(tu joj nista u servisu ne mogu pomoci),ili ako ti ne pravi probleme u vidu crasheva mozes je zadrzati.I da,obicno na sajtu proizvodjaca,tacnije na njihovom forumu,mozes iskopati nei program kompanije koji je u stanju da ocita temp(u mom slucaju je to bio Asus doctor).
pozdrav

Evo iskopao sam sliku moje grafičke:
http://www.limundo.com/slika-Palit-8800GT-512MB-Sonic-527103x400.jpg
Palit i nema baš neki support forum na kojem bi mogao da kopam. Oni imaju nekakav VDOTool za svoje grafičke. Sa njim se može mijenjati frekvencija GPU-a, Shader-a i Memorije, ali ni on nije mogao da očita temp na grafičkoj. Dakle osim nemogućnosti mjerenja temp. grafička radi sasvim solidno, nema nikakvih rušenja ili slično i uopšte nije bučna tako da se nebih cimao i dolazio do BG samo zbog temp.

Poslednja izmena:
Evo iskopao sam sliku moje grafičke:
http://www.limundo.com/slika-Palit-8800GT-512MB-Sonic-527103x400.jpg
Palit i nema baš neki support forum na kojem bi mogao da kopam. Oni imaju nekakav VDOTool za svoje grafičke. Sa njim se može mijenjati frekvencija GPU-a, Shader-a i Memorije, ali ni on nije mogao da očita temp na grafičkoj. Dakle osim nemogućnosti mjerenja temp. grafička radi sasvim solidno, nema nikakvih rušenja ili slično i uopšte nije bučna tako da se nebih cimao i dolazio do BG samo zbog temp.

O tome ti pricam, sasvim je moguce da senzor radi, ali da ne postoji adekvatan program(ili driver) da ga ocita, tako da ti ne preostaje nista drugo nego da cekas da izbrace taj fix.Mada verujem da sa temperaturama neces imati problema osim ako ne bude dizao frekvencije i napon,).

Da nisi mozda instalirao nove drivere preko starih? Hoce nekada da se zaglupi senzor, tj. prikazivanje temperature.
Obrisi drivere od grafike i instaliraj ponovo i vidi hoce li ti vratiti ocitavane=je temp.

Poslednja izmena:
Mislim da i meni Palit 9600GT ne-Sonic verzija nije htela da cita temperaturu.. ne mogu sad tacno da se setim da li jeste ili nije, Jonesba je pazario tu kartu od mene pa ako vidi temu, nek kaze ako se seca..

Nazad
Vrh Dno