Šta je novo?

Temperatura GPU-a

temperatura je u redu
inace moze ona da ide i do 80-ak stepeni (u full loadu), a da se ne trebas zabrinjavati ,) :smoke:

Мени је 7600GST са оргиналним кулером радио у idle 52 степена, а у full load је температура ишла и до 80 степени (ово је наравно када су несношљиве врелине и када кулер на процесору ради на 5200 обртаја да би држао температуру до 40 степени у idle). Прије 5 дана сам монтирао Zalman Vf700AlCu и температура у нормал моду је у idle 41 степен, а full load до 50-52 (silent 48-50, load 55-60), а вјерујте ми да у мојој соби не може да се дише од врелине, и да је температура несношљива у смислу да нико осим мене у собу не може ни да уђе, а камоли да дуже борави. Стварно када сам куповао Zalman нисам очекивао такве фантастичне резултате, а да не помињем да је кулер екстра тих у оба режима.

Na mojoj 7600gt Core Slowdown Threshold je 130 celzijusa, tako da mislim da je 80~90 potpuno bezbedno. Meni ne prelazi 48 u fullu ali malo sam je budzno ventilatorom. bez njega toliko je idle, a full ide nekih 15tak stepeni preko.

Nije bash zdravo da ti karta pod optercenjem ide do 80c,verovatno se nece istopiti ali mislim da nece dugo ako ce da glumi ringlu.Kako su pocele ove vrucine meni je na 58c@610 pocela da izbacije greske
,morao sam spustiti na 580 da bi sve radilo kako valja.Ja mislim da bi na 80c eksplodirala :).A sada je idle 44, load 55.Mislim da je 80c definitivno mnogo.

Prilozi

• attidle.JPG
    attidle.JPG
    50.6 KB · Pregleda: 102
  • attfull.JPG
    attfull.JPG
    72.7 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
6600GT su išle i do stotke pa im ništa nije falilo...

6600GT su išle i do stotke pa im ništa nije falilo...

Јесте али погледај тему "графичке које су вам цркле" и примјетићеш да су 80% 6600GT, a једна од њих је моја 6600GT која је ишла до 100 степени и цркла после 1.5 годину. Ма Zalman злата вриједи.

7900GS Asus

Stalna temperature je od 52-54C a kad se igram do 57C da li je opasno ili da kupujem Zalmana?!;)

Ummmmm ne. Moja kartica sa stock kulerom(7900GS) se grejala do 80 C. Sad jeste da je bila zestoko OC-ovana,ali opet.

Stalna temperature je od 52-54C a kad se igram do 57C da li je opasno ili da kupujem Zalmana?!;)

Па то је екстра температура, мада ми нешто мало вјероватна, јер је немогуће да се диже са idle на load за само 3 степена?!

Testirao sam....

Testirao sam sad sa COH na fulu i to je to...mada evo danas mi se uvukla ova vrucica u kucu i radna je 60C a kad igram oko 63-65C...da li je to i dalje u granicama normale?Neznam gloop sam malo za temperature i ovo mi je mnogo :d

Testirao sam sad sa COH na fulu i to je to...mada evo danas mi se uvukla ova vrucica u kucu i radna je 60C a kad igram oko 63-65C...da li je to i dalje u granicama normale?Neznam gloop sam malo za temperature i ovo mi je mnogo :d

Па није много у load-u али нешто ми је у idle превисока. Можда би ипак требало да размислиш о бољем хлађењу, јер би сигурно драстично снизио температуру, а вјероватно би отворио простор и за overclock.

Ma samo uzmi AS5 i stavi je na gpu. Oladice ti karticu za nekih 5-10 C.

Da ne otvaram novu temu,jer imam jedno slično pitanje:Da li će mi grafička kartica normalno raditi,ako skinem ventilator,a ostavim samo hladnjak da stoji ? U pitanju je Radeon 9000.

Pa bi,ali nekih 10 minuta. Ventilator je tu sa razlogom. Ako kupis pravi pasivni hladnjak,ne treba ti ventilator.

Ma radice opusteno ako ne budes terao neki 3d (video sam bezbroj slucajeva i to sa 9000pro karticama). U svakom slucaju to nije preporucljivo, zasto bi radio tako nesto???
Ako je problem do vent-a kupi novi za 200~300 dinara i uzivaj.

Luckies/ je napisao(la):
Ma radice opusteno ako ne budes terao 3d
Pa to da,ali pod normalno koriscenje se ne smatra gledanje u desktop sve vreme.

Pa to da,ali pod normalno koriscenje se ne smatra gledanje u desktop sve vreme.

Covek je pitao da li ce kartica normalno RADITI ako skine vent, a ne da li ce raditi ako je bude normalno koristio. Ne slazem se ni sa tim sto ti smatras pod "normalno koriscenje". Za nekog je normalno koriscenje word, minesweeper i firefox, za nekog igre.... to je individualna stvar i o njoj ne treba raspravljati.
Pitao je da li ce normalno raditi --> HOCE ako ne bude terao 3D.

Pa to jeste tacno,ali normalni rad podrazumeva sve za sta je kartica pravljena da radi. To bi bilo kao kada moj TV ima 50 kanala(lupam) od kojih poslednja 4 ne rade,ali to, posto ja ionako koristim samo 5 umemorisanih,smatram za normalni rad. Znam da nije bas najbolji primer,ali nadam se da si shvatio sta sam hteo da kazem.

@Klothius: Nije najbolji primer i da, shvatio sam, ali to nije bilo pitanje.

uh malo sam se zabrinuo!!!

Neznam zbog cega ali mi se danas malo izgleda pregrejala kartica Asus 7900GS. U sred igranja mi se pojavili neki dropovi i sare po ekranu, ja iskljucim igru posto pali alt+F4 i odem na temp. od GPU kad ona 70C. Dali da uzimam nekog Zalmana ili je to normalno? Hvala unapred;)

Neznam zbog cega ali mi se danas malo izgleda pregrejala kartica Asus 7900GS. U sred igranja mi se pojavili neki dropovi i sare po ekranu, ja iskljucim igru posto pali alt+F4 i odem na temp. od GPU kad ona 70C. Dali da uzimam nekog Zalmana ili je to normalno? Hvala unapred;)

Па не можеш на тај начин да мјериш температуру јер од тренутка изласка из игре до мјерења она падне и до 20 степени. Користи riva tuner за те ствари. А за кулер преопручујем Zalman VF-700AlCu јер сам ја просто одушевљен са истим. Боље да даш 25 Е него да жалиш после цркавања.

Imam jos par pitanja!

Da li utice jacina napajanja na temperaturu graficke?;)

Odgovor mi je hitan jer onda moram da jurim neko napajanje!!!

Da li utice jacina napajanja na temperaturu graficke?;)

Odgovor mi je hitan jer onda moram da jurim neko napajanje!!!

Ма јок, бар не би требало, мада добро напајање није на одмет. Ако ти помаже ја имам Xilence и добро се показао а доста је јефтин, мада имаш и LC Power које сви хвале нашироко.

Gaiward 8500GT Silent

Idle 59-60 C
Mnogo ili ne ????

Nazad
Vrh Dno