Šta je novo?

Temperatura gainward 7600gt golden sample

vladimirdns

Slavan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i9-13900K + MasterLiquid PL360 Flux 30th Anniversary Edition
Matična ploča
MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI
RAM
2X Kingston FURY Beast Black 5600Mhz 32GB DDR5
GPU
MSI 3050 VENTUS 2X 8G OC
Storage
KINGSTON 1TB M.2 NVMe SSD FURY Renegade + KINGSTON 2TB M.2 NVMe SNV2S/2000G
Zvuk
Logitech Z200
PSU
Cooler Master MPX650 Bronze
Kućište
NZXT H7 Flow
Monitor
LG 27UP650-W + LG 27UK850-W
Miš & tastatura
MX Keys + MX Master 3S
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li mi je normalna temperatura od 44 stepena u 2d modu, odnosno bez pokrenute neke aplikacije koja zahteva angazovanje grafe? tu mi temperaturu pokazuje gainwardov EXPER tool. Dok mi speedfan prikazuje 44 stepena temperaturu za CORE a za GPU 36. CORE je pretpostavljam jezgro GPU-a dok je GPU povrsinska temperatura GPU-a?
To je na drugovom kompu na koji sam namestio tu grafu a odma ispod nje je tv karta...posto nema mesta na ploci(jedan PCI slot je zaklonjen hladnjakom na karti) pa mislim da je tu neki problem jer ne moze cooler na grafi da se razmase vazduhom?
I cim se upali komp ujutru stoji da je temp CORE 38 stepeni...dok CPU naprimer 24 stepena...Pa ne kontam kako moze od hladnog (sobne temperature) da se kartica zagreje na 38 stepeni dok se bootuje komp. Sta tu smrdi? :)Inace grafika je hladna ko led(barem ta limarija oko coolera)
Hvala na pomoci.

E мој ти, па да си бар мало чепркао по темама видио би да је то нормална температура. графичка је компонента која се највише грије и 45 степени без оптерећења је неки просјек.

Znam da je to normalna temperatura, ali posle nekog duzeg rada a ne nakon kog minuta...nemoguce da se za 30 sekundi sa 24 stepena popne na 38 :) Ali opet, mozda je i moguce :)

Naravno da je moguce... Meni je naprimer razlika izmedju 2D i 3D nekih 15 C i to se ohladi sa 60 C na 45 za desetak sekundi. A isto chim je upalim komp ode na 40+C...

u kompjuterskoj sam zoni od commodoreTA :) ali nisam znao da je tehnologija zagrevanja tako otisla daleko :)
Ne bi ni ovo gledao da mi se on nije zalio...sve je ok za tu temperaturu dok komp radi i kad je pod 3D opterecenjem...ali nikad nisam ja gledao kod sebe temperaturu nakon "hladnog starta" kompa.pa mi je tih 15 stepeni za 30 sekundi malo izgledalo WAU.

Nazad
Vrh Dno