Šta je novo?

Temperatura CPU

Smajki

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
304
Koja je optimalna i maximalna radna temperatura Intelovog procesora

Inace shto se tiche maximalne temperature, vecina je, koliko znam projektovana da sigurno izdrzi do 110 stepeni C.

Normalna radna je u granicama 25-65. Zavisi od modela

Poslednja izmena:
ljudi u po' zime thread o temperaturama :zgran:
smajki ako nisi OC-ovao ne brini, ako jesi poglej po starim thread-ovima bilo je o tome jako puno spike, naravno u letnjem periodu ;)

Temperatura

Procesor je Intel Pentium 4E, 3000 MHz (15 x 200)

pa od 40 do neznam od prilike 55-60c,tako nekako...

do ok 80 po mom iskustvu . (leti)

ma do 90 mozesh da ga koljesh kolko ocesh. Sad postoji mishljenje da shto je topliji ima kraci rok trajanja al sad dokazi ti to bato.

ko daje vishe pa nije ovo licitacija. Zvanichno na 110 C pochinje silicijum da se topi tj prvo mekani al to je gornja temperatura za pochetak raspada Ti vidi dokle je bezbedno. Pa nam javi koliko je bilo kad se desilo PUF

moj se przio sa box coolerom do 75 C s&m sve ok
pukao s&m i nista vise

video sam negde da intel nothbridge przi toliko da su se istopili oni plasticni drzaci ploce

meni intel ide do 55c ali radi na 40c u sobnoj 25c.Chista istina-bez preterivanja.sa box coolerom, naravno.

hm, vec oko 70 to postaje jako nesabilno tako da to ne vredi ni pokusavati, sve do 60 je OK mada je tek oko 50 prava stvar...

BTW vec na 75 CPU upali thorttle pa ti vidi...

Ja imam problem sa naponskom jedinicom na Abit IS-7... Problem je u tome shto kada komp renda, naponska jedinica krene da se greje do 80 stepeni!!! Pri tom mi je proc na oko 60-65...

Nazad
Vrh Dno