Šta je novo?

Temperatura cipseta na Abit KD7-e

Somebody

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2002
Poena
604
Temperatura cipseta na ovoj ploci mi ide oko 43c u idle stanju, kada igram igre ide cak i preko 50c. Za to vreme temperatura procesora jedva predje 40c u full load-u. Primetio sam manju nestabilnost u radu...recimo nekada u toku igre samo me izbaci na desktop ili se racunar zablokira pa mora reset. To se desava retko pa je moguce da sam ja umislio zbog od kada sam primetio ovu nelogicnost. Flesovao sam BIOS i nije pomoglo...
Kuler na northbridgeu je onaj fabricki, ventilator radi normalno...Da li je moguce da ploca toliko laze? Da li bih osetio vecu nestabilnost u radu da je stvarno ovolika temperatura?

Da bi bio siguran da je bas problem do te temperature, otvori kuciste i koristi komp neko vreme tako. Sistemska temperatura ce osetni pasti a ti igraj igrice i "mrcvari" komp pa vidi da li se desava isto.
Ako utvrdis da upravo prevelika temperatura problem,mada sumnjam...ugradi par ventilatora da izbacuju topao vazduh iz kucista.
Cisto sumnjam da je to problem ali sta ce se desiti kada krenu paklene vrucine ???

npetar je napisao(la):
Da bi bio siguran da je bas problem do te temperature, otvori kuciste i koristi komp neko vreme tako. Sistemska temperatura ce osetni pasti a ti igraj igrice i "mrcvari" komp pa vidi da li se desava isto.
Ako utvrdis da upravo prevelika temperatura problem,mada sumnjam...ugradi par ventilatora da izbacuju topao vazduh iz kucista.
Cisto sumnjam da je to problem ali sta ce se desiti kada krenu paklene vrucine ???

Pa to me i brine, zaboravio sam da napomenem da se sve desava sa otvorenim kucistem :S:
Ne ugradjuju mi se dodatni ventilatori u kuciste, tu opciju bih ostavio kao poslednje resenje...

Nazad
Vrh Dno