Šta je novo?

Temperatura Bartona

Lemilica

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2000
Poena
619
Kolike su normalne temp za Barta 2500+? Meni je sada 37C, a toliko mi je i kuciste, Box kuler, GA-7VAX (kt400), pa ne moze preko 175 fsb, kada je temp oko 42 (idle) odnosna <50C u full (DVD->DivX),
molim procene za OC na boljoj ploci?

Temperatura ti je normalna 😉
Sto se tice o/c to zavisi upravo od tvoga primjerka CPU, a i naravno od ploce !!!
Ako je ono "odlican primjerak" on ide do 2.4 Ghz sa vazusnim hladjenjem ili 2.5 za vodenim .Za "srednji primjerak" oni idu na oko 2.2 ili 2.3 Ghz.Tako ovo su moje procjene...
Pozdrav...

Hmm, a u koju kategoriju spada ovaj?

Lemilica je napisao(la):
Hmm, a u koju kategoriju spada ovaj?

Neces znati dok ne probas😀
Na boljoj ploci, sa boljom memorijom.
P.S. Ako ti je otkljucan mnozilac, ne dizi fsb, ploca ti nije za tako nesto, nego probaj na 12.5x166, 13, 13.5... Ako nije otkljucan, onda nikada neces saznati 😛

Bice strava ako na toj ploci uspes da dignes fsb preko 210!!

nex je napisao(la):
Bice strava ako na toj ploci uspes da dignes fsb preko 210!!

Na obicnoj KT400 pa jos GigaByte? I da dostigne 200 je cist SF 😀

Sto se tice temp 2500+ Bartona, kod mene se krece od 58 do 70 na ASUS A7N8X Deluxe ploci, sa hladjenjem koje obezbedjuje TT Volcano9 na "leru" i jos +6 komada 8X8 cm ventilatora u kucistu...
A da, radi kao 3200+, sa magistralom na 200 MHz, kad vratim magistralu na 166 (proc. na 2500+) temp opadne za nekih 3-4 °c

Prevelika ti je temperatura druze, u leru ti je 58 uhhh to je cisto przenje, ispoliraj malo taj kuler i stavi malo paste ,ima temeratura da ti znatno opadne 😉
Pozdrav...

Ma mogu da ga mazem i voskom, tu pomoci nema. A ler se odnosi na kuler (oko 2000 rpm).
Zimi je temp bila 50+ c, dok je radio kao 2500+. Koristim pastu sa 20% srebra, ali to je to. Podignem magistralu sa 166 na 200 temp poraste za nekih 2-3 c. Necu ni da se mucim da :wall: da saznam uzrok, ionako je poznato da su ti senzori :bottle: sto se tice tacnog ocitavanja. Dok sam imao duron 1300@1400 pokazivao je temp od 22 do 25, ista ploca i kuler, sto je opet smesno, jer je sobna temp bila veca od temp procesora...
I jos jedna stvar, povecam broj obrtaja na maximum na V9 (sa 2000rpm na 5500 rpm) i on mi prijavi da je smanjio temp za 2 stepena... 😛

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno