Šta je novo?

Temeprature GPU

Zeha

... ispod radara ...
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
785
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 13600K, Deepcool AG620 - CPU hladnjak
Matična ploča
Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO
RAM
Kingston DDR5 32GB (2x16GB) Fury Renegade KF564C32RSK2-32
GPU
Asus TUF-RTX3070-O8G-V2-GAMING
Storage
Sasmung NVME 990PRO 1TB, Sasmung NVME 970EVO plus 2TB, Seagate hdd 16TB IronWolf Pro, Seagate Archive HDD 8TB
Zvuk
Sound Blaster Z, Sennheiser HD 599SE, Logitech X-230
PSU
FSP Hydro PTM PRO Platinum 1000W
Kućište
Fractal Design Define 7, 4x Be Quiet SILENT WINGS 4 140mm PWM high-speed
Monitor
Dell Alienware AW2723DF
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S, Logitech MX Keys S Graphite
Ostale periferije
HP LaserJet P1006
Laptop
Lenovo Legion 5 (82JN003EYA)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S21 Ultra
Pametni uređaji
LG 43UM7600PLB LED
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potrebno mi je da znam koje su normalne, podnosljive, preporucene, pozeljne, visoke i previsoke temperature GPU u Asus TUF-RTX3070-O8G-V2-GAMING grafickoj katrici (a moze i sa drugim grafickim kartama...) da bih znao podesiti brzinu ventilatora u kucistu koji duva odozdo u graficku.
Slobodno pisite o svim grafickim katrama i njihovim temperaturama...

Sve do 70 je puska. Ta karta bi trebalo da bude necujna i na 70-80% brzine ventilatora, a ja nisam video preko 55-60% da sama prebaci.
Bitniji ti je vazduh odozdo, da duva pravo u ventove grafe.
Problem je kuciste, pa nemas opciju ventilatora direktno ispod grafe.

Kod moje Asus TUF-RTX3070-O8G nije V2 tempertura za gpu isla do 80c hotsot 99c , menjana termalna pasta tako da gpu ide do 70c hotpot do 80c ali problem su ventilatori koji znaju da idu do 80% nekad i vise. Porucio sam termalne padove pa kad stignu i to menjam.

Ne bi trebala ta karta da prelazi nikako 70c. Ni u jednom slucaju.

Hotspot do maksimalnih 85. GDDR6 se ne greje, nije neophodno menjati padove. Ventilatori ne preko 2000 RPM-a, sto je oko 70% ako se ne varam.

Podatak koji je zasnovan, inace, preko 20+ RTX 3070 Tuf kartica.

Stigao gelid gp extrreme 2mm, na zalost ne odgovaraju, gpu momentalno u gejmingu ode na 90c hotspot 105 :(
Onda sam malo sabio padove koji su na memorijskim cipovima i radilo je kao i pre. Medjutim skinuo sam ih i vratio stare.

E sad ovi Gelid gp extreme padovi, ocekivao sam da su meksi i da ce to lepo leci tj sabiti se ali nije, tvdji su i nisu elasticni kao original nego pod prstima kad se malo vise pritiska mrve se, ko zna sta sam i dobio a mozda tako i treba , ne znam.

Nove padove sam stavio na sve sto izgleda: fotka u attachmentu - ne znam kako se zove dal naponska ili... iz razloga jer su stari bili veoma tvrdi, krti i lomili se.
Sve u svemu nista nisam postigao. GPU i dalje ide u proseku od 61-66c hotpost oko +11c sto je ok , jedino su ventilatori i dalje problem guraju do 80% .

70-80% za ventilatore je u scenariju gde recimo u metro exodus postavim rtx on i podignem podesavanja na nekakav meximum, do 70% ide bez rtx ON, tassellation... Kuciste NZXT H710

Prilozi

• front.jpg
    front.jpg
    8.1 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Ta graficka i treba da radi tako sto se tice temperatura i ventilatora. Probaj da prebacis na silent BIOS, ako ti smeta broj obrtaja, onda ce i temperatura malo skociti.

Sa TM Kryounaut pastom, 3070 TUF ima malo bolje akusticne performanse, ali nista specijalno.

Nazad
Vrh Dno