Šta je novo?

TellMe T919 ?

Caramba

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2003
Poena
620
TELLME T918 - Multimedijalni telefon vrhunskih karakteristika. Poseduje kameru, ekran osetljiv na dodir, USB priključak, Infra Red, MP3 Plejer, opciono memorijsku karticu... Podržava EMS, MMS, GPRS, Javu, polifone melodije, igrice, Photo PhoneBook, Melody Composer...

145 €

Deluje impresivno, a cena je veoma dobra...nego ako je neko koristio ovaj fon neka napise par recenica.

http://www.mobileburn.com/review.jsp?Page=1&Id=222

Poslednja izmena:
Dakle, posto je ovih dana po kuloarima bilo mnogo price o austrijskom cudu zvanom Tel.me, da resimo dileme svih onih koji se dvoume da ga kupe.

Tel.me je relativno nova fabrika, i za sada je prozivela svega 7 modela:
T939 [jos nije izasao]
T918
T919i
T919
T910
T909c
T909

Model o kome se najvise prica je T919 jer njega ima u Tehnomarketu a i moze se naci po oglasima za oko 140-150 eura a deluje kao sasvim lep fon.

Kako on izgleda
tmt919_00.jpg

[Ne zaboravite da izgled cesto ume da zavara]

Sta poseduje od opcija
Od onoga sto je bitno, najbolje bi bilo pomenuti:
- integrisan mp3 player [14MB memorije + MMC]
- photo phonebook
- handsfree [speakerfon]
- attachment Viewer (txt, doc, bmp, jpg, gif)
- built-in digital camera (352 x 288 pixels)
- USB interface + kabl za lako povezivanje sa kompom.
- CSTN touchscreen, 32K colors
- Portrait and landscape mode
- SMS, EMS, MMS, Email
- MMC card slot
[Deluje divno zar ne?]

Sta NEposeduje od opcija
Nazalost ovako lepo koncipiran telefon nije u mogucnosti da razmenjuje sadrzaje sa okolinom jer nema ni bluetooth ni infrared. Telefon je po principu to to je sto ti je, jer dalje od onoga sto ima u njemu niste u mogucnosti da ubacite nista jer nema aplikacija i igara koje mogu raditi na njemu ili su pisane za njega, a JAVA podrska koja navodno postoji nije dokumentovana na bas mnogo mesta, iliti, ja nisam video da je neko napisao da zaista radi. Telefon ima mogucnost da cuva samo 10 dialed, 10 received, 10 missed calls. Veliki nedostatak je sto na tako lepom velikom i zaista ekstra kvalitetnom ekranu nema ni HTML browsera, ni PDF readera, ni VIDEO playera niti bilo cega slicnog. Software izgleda lepo, ali ponekad deluje kao da ga je dete crtalo.

Rezime
Vidi se da je pocetak razvoja telefona i ovo sve nije lose, ali da je bombasticno... nije :(
Za 145 e ovaj telefon daje relativno dosta, ako se uporedi sa t610, bolji je, ali ako se uporedi sa 3660 koji je svega 25 e skuplji od njega a nudi daleko daleko daleko vise. Ako se uzme u obzir da uz 3660 dolazi i MMC, a uz Tel.me 919 ne.

Najave
Tel.me 939 ce biti jako kvalitetan telefon, imace 2.1 mp kameru, instant messenger, PocketPC 2003 os i tako dalje, dakle mnogo ozbiljniji telefon, ali ce i cena biti preko 400e.

Review by : www.Burek.co.yu

Poslednja izmena:
Ja sam danas video u Polarotoru doticni telefon "uzivo" i ne bih bas rekao da je potcenjen sa cenom od 145e. Ipak, je P900 - P900 :) Mislim, ako vec hoce neko olovkom da radi sa telefonom. Mada, za 145 uglavnom i ima krs tako da ovo i nije toliko lose, ako se uzme o ubzir koje sve funkcije ima i mogucnosti. Ali, "uzivo" tj. na TV-u deluje daleko losije nego na toj slici koja je provucena kroz X filtera...

Poslednja izmena:
Isao sam da ga pogledam "uzivo" u Tehnomarketu i kada sam video kako budjavo izgleda u vitrini odustao od kupovine,nisam hteo ni da ga pogledam podrobnije,odmah mi je bilo jasno o kvalitetu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno