Šta je novo?

Telkom zamena modema ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posle skoro 2 godine modem HG552a1 prestao da daje wifi signal
Otisao u Telekom reklamirao rekli doci ce neko da to resi
dosao lik zamenio modem nekom igrackom HG531 V1
otisao bez ikakvog papira, potpisa :trust:

E sad problem je sto ovaj 531 nema usb na sebi pa nemogu da sharujem nista u wifi mrezi
i deluje kao igracka naspram HG552a1

Moje pitanje za poznavaoce je da li da odem u telekom da se nekom n******* i trazim da mi daju nesto krsteno sa usb portom jer sam to imao na prethodnom modemu - i koji model imaju u telekom da mogu da trazim

I meni crkao HG532 i uvalili mi ovo smece. Ne mogu se otvoriti portovi, niti vidim drugi komp u mrezi. Ako nece da zamene za neki funkcionalan ruter, izdrzacu do marta i onda prelazim na SBB, pa kako mi bude.

^Dark Angel

U ugovoru TS koji potpisuju sa korisnicima, ne definisu tip(ove) uredjaja koji daju na koriscenje,
tako da zavisi od trenutnog stanja robe u magacinu sta kome ispadne/upadne.
Sa njihove strane su pokriveni posto daju uredjaje koji rade primarni posao- obezbedjuju pristup netu, sekundarne funkcije tipa wi-fi/ usb ... mogu i nemoraju da imaju ti uredjaji.

Tipa na Ikomu sam dosad promenio jedno 4/5 modema, uvek trazio i ni u jednom slucaju nisam dobio wi-fi model (jednostavno i nisu ih ni imali do sada u ponudi)

Sta ostaje onda > U slucaju TS molba servisu da donesu model sa dodatnim funkcijama posto imaju/rade sa vecim izborom modema.
(te ako donesu neodgovarajuci videti sa covekom da li ima na stanju ono sto se trazi :d i zamoliti ga za novu zamenu )
> U slucaju Ikoma - kupovina wi-fi rutera

Poslednja izmena:
Bizarno
odjednom je mrezu prebacio na open ?
naziv mreze zaboravio .... i postavio na HUAWEI-NWFJCJ

sta je ovo ?

morao sam opet rucno da podesavam naziv i lozinku
jel ovo normalno ili stvarno treba da odem na ga nekom bacim na sto u Telekomu
( kakvo djubre valjaju pa to je strasno )
jedva cekam da mi u decmbru istekne 2g ugovor pa da bezim od njih

Можда је неки комшија ресетовао/подесио мрежу? ;)

Можда је неки комшија ресетовао/подесио мрежу? ;)
A mozda je i sa servera povukao najnoviji firmware,probaj setuj sve ponovo pa ako ne radi onda zovi i urlaj! ;)

Poslednja izmena:
Ukoliko Vam se desi da modem ne radi ili imate bilo kakve probleme, NIKADA ne zovite telefonom, jer ce vam uvek dati slican ako ne i gori modem, kao u prethodnom primeru...Uzmite modem u ruke i idite direktno u PTT, trazite da Vas upute kod servisera licno i tamo zamenite modem.
Ja sam dva puta zvao da reklamiram modem i uvek sam dobio losiji modem. Zadnji put odem licno kod servisera i kazem mu kakav je problem u pitanju a na moje iznenadjenje covek kaze "pa znam sve je to smece", misleci na modeme...Tako u razgovoru covek mi preporuci Pirelli DRGA226 ili Huawei HG520s kao jedine pouzdane modeme koje imaju...Posto nije imao Pirelli dao mi je Huawei HG520s koji radi evo vec godinu i po dana bez ijednog problema...
Moj savet modem u ruke i direktno kod servisera...ipak se biti ljubazan ponekad i isplati.

Poslednja izmena:
Ja sam odneo modem u Telekom, ali su rekli da ce seriser izaci i da je takva procedura, sto se i desilo

Ali nisam ocekivao ovakvu kaubojshtinu ... dosao.... zamenio... stavio smeche ... bez ikakvog papira ... otisao

stvarno smo banana trziste kad se ovako moze raditi

Meni je upravo riknuo Huawei HG520s posle šest godina. Poneću ga do telekoma da zamenim. Interesuje me šta da očekujem ili koji da tražim?

Meni je upravo riknuo Huawei HG520s posle šest godina. Poneću ga do telekoma da zamenim. Interesuje me šta da očekujem ili koji da tražim?
Nece ti ga zameniti u poslovnici,dzabe ides!Procedura je da pozoves telefonom i prijavis kvar,pa oni dodju i donesu ti neki drugi kao zamenu!

Hvala na obaveštenju, mada u malim mestima je malo "drugačija" procedura :) Odoh da probam, nemam snage da se borim sa call centar aparatom.

@zexoni70, bio si u pravu, mora da se prijavi smetnja preko call centra... Prijavio, sad čekam :)

Prijavis smetnju preko call centra i da ne bi cekao servisera, odes kod njih u poslovnicu. Tamo pogledas sta sve imaju od modema, uzmes onaj koji ti odgovara i to je to. Tako ja radim.

Prijavis smetnju preko call centra i da ne bi cekao servisera, odes kod njih u poslovnicu. Tamo pogledas sta sve imaju od modema, uzmes onaj koji ti odgovara i to je to. Tako ja radim.
Mozda,mada je to isto moj drug probao dva puta ali svaki put je bilo ne mozete u poslovnici da zamenite modem vec samo prijavite pa cekate da vam terenci dodju i provere kvar pa ako je potrebno onda zamene modem!:mad:

Poslednja izmena:

Generalno mozes da ocekujes samo losije modeme, jer ovo sto oni sada imaju (Hg531 V1 i slicni), ne vredi nista...vrlo brzo pocinju da prave probleme...Po oglasima mogu da se nadju stariji modeli, koji su jedini bili koliko toliko pouzdani, tipa JetSpeed, Pirelli, Huawei 520 serija, za neku malu kintu, pa mozda i to uzmes kao varijantu...

Sto se tice zamene u Posti, ukoliko mozete raspitajte se ko je serviser nadlezan za modeme i sl.,prijavite kvar telefonom i idite direktno kod njega. Ovo govorim jer ste tako, uz malo srece, u mogucnosti da izaberete modem koji zelite,
Salterski sluzbenik u poslovnici ce Vam uvek reci da cekate servisera da dodje kod vas kuci i proveri kvar jer je to sluzbena procedura, a moze da se desi da potraje i nekoliko dana dok dodju.
Moguce da je situacija u vecim gradovima malo drugacija ali ja sam vec dva puta tako menjao modem ovde kod nas.
U sustini ukoliko nemas nekog svog u Posti da ti malo pomogne, sve se svodi na to da molis boga da ti ne zapadne neki felerican model, koji ce da radi kako treba bar polovinu vremena od prethodnog.

@miljanars, hvala... A ja sam živeo u ubeđenju da su današnji modemi mnogo bolji :)

Generalno mozes da ocekujes samo losije modeme, jer ovo sto oni sada imaju (Hg531 V1 i slicni), ne vredi nista...vrlo brzo pocinju da prave probleme...Po oglasima mogu da se nadju stariji modeli, koji su jedini bili koliko toliko pouzdani, tipa JetSpeed, Pirelli, Huawei 520 serija, za neku malu kintu, pa mozda i to uzmes kao varijantu...

Sto se tice zamene u Posti, ukoliko mozete raspitajte se ko je serviser nadlezan za modeme i sl.,prijavite kvar telefonom i idite direktno kod njega. Ovo govorim jer ste tako, uz malo srece, u mogucnosti da izaberete modem koji zelite,
Salterski sluzbenik u poslovnici ce Vam uvek reci da cekate servisera da dodje kod vas kuci i proveri kvar jer je to sluzbena procedura, a moze da se desi da potraje i nekoliko dana dok dodju.
Moguce da je situacija u vecim gradovima malo drugacija ali ja sam vec dva puta tako menjao modem ovde kod nas.
U sustini ukoliko nemas nekog svog u Posti da ti malo pomogne, sve se svodi na to da molis boga da ti ne zapadne neki felerican model, koji ce da radi kako treba bar polovinu vremena od prethodnog.

Ovo je ludilo. Zasto bih kupovao drugi modem kada su duzni po ugovoru da daju
AKo vec kupujem onda je bolje uzeti neki ozbiljniji ruter i jadnom za svagda resiti problem WIFIja u kuci

Došli danas i zamenili pokvaren hg 520 sa Hg531 V1. Nisam bio kući, dete bilo, kaže, rekli su da će biti "slabiji" wi fi nego što je bio , valjda mislili na domet. 'bem li ga. Sad na jednom tv - u, na koji je povezan stb nema kanala, mislio da je zbog lošeg vremena, ali na drugom tv-u ima slika i sve šljaka. Resetovao stb par puta i ništa.

edit : code 12, waiting network server... The requested URL could not be retrieved.

Poslednja izmena:
Jesu ti stb-ovi ubodeni u lan2 i lan3 portove?

Kabal od IPTV modema mi je u lan 2, internet kabal u lan tri koji je povezan sa stb - om na drugom tv-u. Na stb-u svetli zelena lampica a žuta treperi, što bi značilo da je sve ok, osim što nema slike :)

Kabal od IPTV modema mi je u lan 2, internet kabal u lan tri koji je povezan sa stb - om na drugom tv-u. Na stb-u svetli zelena lampica a žuta treperi, što bi značilo da je sve ok, osim što nema slike :)
I kod mene na HG531V1 portovi 2 i 3 su rezervisani za IPTV,dok su portovi 1 i 4 za inrternet!Probaj da krimpujes konektore na kablu u straight vezu!

Prilozi

• ethcable568b.gif
    ethcable568b.gif
    12.1 KB · Pregleda: 69
@zexoni70, hvala ali to ti je za mene špansko selo :) Strpiću se do ponedeljka pa ih zovem.

Sinoć proradilo sve samo od sebe. Baš bih voleo da znam šta se tu dešava. Ali i dalje, tu i tamo seca slika i odziv pri menjanju kanala traje i do deset sekundi što je strašno iritirajuće. Kako god, sutra ih zovem.

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam ako sam malo naporan, ali otkrio sam donekle caku, koja više nema veze sa temom ali... Pošto sam pedanterija oko tehničkih stvari, brisao sam prašinu na dvd plejeru koji stoji ispod tv-a, a na kojem stoji stb. Kad sam slučajno prstom lupnuo po dvd plejeru nestalo je slike na tv-u, te sam došao do zaključka da je možda u pitanju ulaz za internet kabal ili ulaz za hdmi na stb-u, pa gde zbog samog trenja od čukanja po plejeru dolazi do nestanka slike. E to je toliko osetljivo čim se dešava nevezano za namerna lupkanja i slično. Sad ne znam šta da radim, da li da ponovo krimpujem internet kabal, ili da uzmem novi hdmi, ili da zovem korisničku službu?

Vrh Dno