Šta je novo?

Televizor sa T2, ne može da pronađe kanale? PROBLEM

DonMilan

Cenjen
Učlanjen(a)
16.03.2014
Poena
151
Kupio sam televizor PHILIPS 32PHT4200/12...u specifikaciji i proizvođača i prodavca piše da ima DVB-T2 što znači da može da pronađe digitalne kanale u Srbiji. Međutim, kada izaberem pretragu postoji opcija DVB-T i DVB-C, čak i kada pretražujem pomoć dostupne su samo te dve opcije.

Kada sam povezao STB uređaj, bez problema je našao kanale...tako da nije problem do antene. Mada, kada ne TV-u izaberem test prijema piše "loše"...mreža 1 kanali 0...

Da li neko zna u čemu je problem?

Probaj, ako je moguce, direktno staviti kanal na kome se emituju neki od Mux-ova i vidi da li imas signal i kvalitet..
Hoce automatsko skeniranje da "protrci"...
A i stavi pod zemlju, kako je i gore receno, nesto drugo, probaj Velika Britanija [oni isto imaju dvb t2 sistem]..
pozz

Pokušao sam da izaberem i druge zemlje, ali onda u sledećem koraku traži da biram između DVB-T i DVB-C....nigde se ne pominje DVB-T2

Prodavac mi je rekao da pokušam manuelno traženje...ali koliko ja vidim to nije moguće za digitalne kanale, postoji samo pretraga za analogno (a tu logično ne može da pronađe ništa).

"Probaj, ako je moguce, direktno staviti kanal na kome se emituju neki od Mux-ova i vidi da li imas signal i kvalitet.." - kako to da podesim?

Sta pise u uputstvu za TV - kako se bira T2? Mozda i ne pravi razliku izmedju T i T2.
Pozdrav

Ne bi trebalo to da je problem. Svi prijemnici sa T2 tunerom ne prave razliku i automatski biraju T i T2. Moguće da je i do antene, pa je signal na ivici prijema. STB možda ima osetljiviju tuner pa to prolazi, dok tuner u televizoru "traži" kvalitetniji signal. Iako ovo ne razumem "kada izaberem pretragu postoji opcija DVB-T i DVB-C", zašto nema i T2 opcije, tu je početak problema.

POgrešna specifikacija pa tv i nema t2?

Da i to je jedna od mogućnosti, najgora, iako mi deluje neverovatno, pošto svugde navode da ima T2 tuner.

Moguce je da taj model jednostavno nema dvb t2 za nase trziste

Imao sam pod rukom i neke Vox-ove, koji imaju T2, i ukucas manualno kanal, sa koga se emituje, dobijes jacinu i kvalitet, signala, ali nista ne memorise...Da l je do firmwera ili cega drugog, covek je vratio tv..
A taj tvoj model prodaju ovde, i svuda pise da ima T2...?!
pozz

Ipak je bilo do antene, sada sam je izbacio napolje i našao je kanale....zbunilo me je što piše samo DVB-T.

Svima hvala na pomoći...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno