Šta je novo?

Kućna multimedija Televizor 55" sa VA panelom

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

boki78

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poena
395
Pisao sam već u drugoj temi ali nema odgovora, probaću da otvorim temu ako se moderator slaže, ako se ne slaže razumem i zatvaranje teme.

• Budžet je 500€, maksimalno 50€ više ako ima smisla davati ali molim vas da ne preporučujete ništa skuplje od toga, kupio bih na KP;
  • TV bi trebao da bude veličine 55", udaljenost sa koje će se gledati je nešto manje od dva metra, s obzirom da hoću i određeni kvalitet za pomenuti novac veće dijagonale mi izlaze iz budžeta i nisu preko potrebne za tu udaljenost, 50" bih uzimao jedino ako nema baš ništa od 55" veličine da je pristojno za te pare;
  • Prostorija u kojoj će se koristiti TV će biti mračna i gledaće se bez velikih uglova gledanja, dakle treba mi TV sa VA panelom;
  • 90% će se gledati filmovi (BR rip od 15GB - 30GB), eventualno 10% sport;
  • Karakteristike i sređenost smart operativnog sistema mi nisu bitni;

Za moj budžet mislim da se izdvajaju Hisense i TCL kao ok brendovi ali pitanje je koje modele imaju sa VA panelom (koliko sam razumeo ovogodišnji Hisense modeli su sa IPS panelom), slušam naravno i predloge za druge brendove ali bih svakako izbegao Fox, Vox i slično. Koliko znam LG ima modele samo sa IPS panelima dok Samsung i Sony izlaze iz budžeta.

Slušam vaše predloge...:)

Kupi koji hoćeš, samo nemoj Sharp, imamo ga mi u kući(takođe i Philips) od 40". Uglovi gledanja su loši, ako gledaš pravo...ok, ali ako se malko pomeriš levo ili desno, slika počinje da bledi, što se kod spomenutog Philipsa ne dešava.

I ja bih sharp izbacio iz izbora. Porucio sam 55c635 i sad videh da ima c725 za 68k.

Mislim da je c725 bolji iako je stariji model, razmisljam da otkazem do veceras c635.

Mozda je i znak sto je vozac zakasnio da pokupi iz magacina c635 :)

Хвала пуно, знаћиће ми твој коментар јер сам с обзиром на понуду и буџет најближи управо том моделу.

Поздрав свима, и ја сам заинтересован за TCL c635 од 55". Где је тренутно најисплативије да се пазари?

Такође може нека рецензија од људи који су већ купили, ја сам нашао на нету да је "бестбај"

https://cybershack.com.au/reviews/tcl-c635-qled-tv-a-winner-for-those-on-a-tight-budget-review/

postoji tema za TCL u kojoj korisnici pišu svoje utiske (recenzije)

Kakvi su uglovi gledanja na VA što se tiče gore/dole uglova. Stavio bih Samsung UE40NU7190U u spavaću sobu, odnosno okačio na zid. Ja bih gledao iz kreveta, sa nekih 4 metra udaljenosti, ali bih gledao ka gore, razlika u visini u odnosu na krevet nekih pola metra.

Nećeš primetiti ikakvu razliku. No, svakako napravi da ga gledaš pod 90 stepeni po bilo kojoj osi.

hisense 55u7qf je sa VA panelom. Mislim da je na granici budžeta.

Mozda je i bolje da uzmes stariji premium model nego novi low range.
Ne kazem da je hisense premium nego samo pravac razmisljanja. Jednostavno je takav rang televizora da ce uvek morati nesto da se ustine. Mozda je sada i najbolji trenutak za tako nesto jer nije bilo novih tehnologija u zadnje vreme. 4k je standard, hdr je rasprostranjen. Ne verujem da ces nesto izgubiti ako uzmes stariji samsung u odnosu na novi tcl.

Ima logike u tvom razmišljanju, ali opet Hisense U7QF je ista klasa televizora kao i ovaj TCL, daleko je od premium tv-a. Činjenica je da ima dobre recenzije za tu klasu televizora. Kada kažem klasa ne mislim na brend nego na podelu modela u okviru samog brenda.

@TwistedMind

Posle dosta razmišljanja odlučio sam da poslušam tvoj savet, međutim nigde nema na stanju taj model (ni prodavnice, ni KP), odnosno ima samo u Tehnomediji izložbeni model koji neću da uzmem.
Opet se vraćam na TCL C635 ili C725 ako bude negde sa popustom.

Kao službeni već skoro 6 godina nosim ovaj Dellov model.
Od tih 6 oko godinu i po nije korišćen uopšte zbog kovida. Znači ima preko 3 godine svakodnevne upotrebe, uglavnom skroz napunjen, jedva da se pomerilo nešto na njemu za to vreme.
Ovaj model više nije dostupan, ali čisto da pokažem da ima sjajnih Dellovih modela.

S obzirom da sam otvorio ovu temu i na kraju kupio TCL C635 55" da napišem i svoje utiske.
Iskreno pomalo sam razočaran, kao što je i kolega durlancity rekao crna je loša u mračnim prostorijama i u stvari je siva. Takođe refleksija je poprilična, upscale 1080p materijala je ok.
Svestan sam mana LCD tehnologije, kao i da ovo nije neki premium model međutim stvarno sam očekivao više od ovog TV-a s obzirom na pozitvne kritike koje postoje na netu.
Ipak kao što sam napisao na početku ove teme moja upotreba je specifična, tako da drugima možda ovaj model bude i više nego OK.

Nazad
Vrh Dno