Šta je novo?

Kućna multimedija Televizor 43", VA panel, 4K, cca 40.000

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

star-duster

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2008
Poena
345
Šta kupiti? U naslovu sam napisao glavne kriterijume. Dakle, veličina 43", panel obavezno VA (neću IPS) i 4K rezolucija. Cena oko 40 hiljada. I da ne bude baš no-name.
Televizor bi se koristio u maloj sobi koja je i trpezarija i dnevna soba i moja radna soba... Tako je u malim stanovima.
Volim velike televizore, ali ovde je veličina limitirana mestom u vitrini.
TV bi se koristio za generalnu upotrebu - kablovska, Netflix, HBO, a bio bi povezan i na PC za povremeno igranje.

Po ceni od 40-ak hiljada, a da se uklapa u kriterijume, razmišljam o TCL 43P615, TCL 43P715, ili Hisense H43A7100F.
Prednost TCL modela je Android, koji bi mi dobro došao, ali nije apsolutno moranje. Hisense daje duže garancije.
Neka iskustva sa ovim modelima? Ili predlog za nešto sasvim treće?

I ne žurim sa kupovinom, mogao bih da sačekam novogodišnje popuste ili neku pravu akciju. Na mestu budućeg televizora još uvek radi (ili "radi") LG 43UJ670V, star tri i po godine, ali sa polu-riknulim pozadinskim svetlom koje je postalo ljubičasto, pa su boje užas. Nije mi se svideo prikaz ni kad je bio nov - slaba osvetljenost, IPS vrlo slabog kontrasta i loše crne, čudne boje, mnogo zatamnjen po ivicama. Naravno, garanciju više nemam. Jedna od najlošijih kupovina tehnike koje sam imao.
Radi nekako, služi ženi i deci za jutarnji program i YT pesmice, ali ja ne mogu da ga gledam koliko ružno izgleda nego koristim VA Samsunga u drugoj sobi.

Hisense H43A7100F.
A7100F je najosnovnija 4K serija. kod te marke ja ne bih išao ispod A7500F što se F ('20.) generacije tiče a ni ispod 50" u globalu (manje dijagonale u istoj 4K seriji uglavnom budu zakinute: nema MEMC/Game mod, lošiji zvuk...). treba imati na umu da HBO Go nije podržan.

u stvari, najbolje da uzmeš neki Android, WebOS ili Tizen zbog podrške za HBO. LG nema VA u toj dijagonali

Hvala na odgovoru. Što se veličine tiče, jednostavno nema prostora za veći, 43" se uklapa knap.

Znam za operativne sisteme i njihove mogućnosti i ograničenja. Imam i samija sa Tizenom i ovaj LG krš sa WebOS.
Znam i da kod Hisense nema HBO GO.

Najverovatnije ću ići na Android varijantu, dakle TCL vodi.
Od razlika između p615 i p715 manje-više našao sam samo da je različit proizvođač panela. I da veću deklarisanu osvetljenost ima jeftiniji model (neobično), dok skuplji ima veći kontrast.
Polako prikupljam informacije.

Kod mene je isto mestom dijagonala ograničena sa max 43". Crkao Tesla T319, nemaju rezervni deo pa vraćaju novac.

TV mi služi samo za gledanje IPTV-a, apsolutno ništa drugo, ni Smart, ni povezivanje na PC, ni igrice... znači samo što pristojniječa slika i ton; i max dijagonala 43".

Verovatno ću čekati "crni petak" (jer mi vraćaju tek 20k koliko sam platio Teslu na akciji), šta preporučujete?

Vrh Dno