Šta je novo?

Yettel Hipernet

McDuck

Cenjen
Učlanjen(a)
19.04.2012
Poruke
731
Poena
170
Beograd, 22.4.2021.
https://www.telenor.rs/sr/o-telenor...-da-postane-novi-kablovski-operator-u-srbiji/

Otvoren put Telenoru da postane novi kablovski operator u Srbiji

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila ugovore

Kompanija Telenor Srbija dobila je zvanično odobrenje za ulazak na tržište distribucije TV sadržaja i fiksnog širokopojasnog interneta. Komisija za zaštitu konkurencije je, nakon sveobuhvatne pravne i ekonomske analize Ugovora o pravu korišćenja optičkih vlakana i Ugovora o pružanju Ethernet Bitstream usluga koje je kompanija potpisala sa Telekomom Srbije, donela pozitivnu odluku u pogledu zahteva za izuzeće restriktivnih sporazuma od zabrane. Takva odluka potvrđuje da ulazak Telenora na tržište distribucije medijskih sadržaja i fiksnog širokopojasnog interneta podržava dalji razvoj konkurentnosti u tom segmentu tržišta.

„Drago nam je što je Komisija za zaštitu konkurencije donela pozitivnu odluku i sada ćemo se fokusirati na kreiranje inovativne i atraktivne ponude koju ćemo lansirati do kraja godine. Želimo da se i u ovom segmentu izdvojimo kvalitetom, kao što smo i u mobilnim uslugama. Srpsko tržište je spremno za novog kablovskog operatora“, kaže Majk Mišel, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Telenor ulazi na tržište distribucije medijskih sadržaja samostalno, poštujući pravila fer tržišne utakmice sa ostalim ponuđačima sadržaja, uključujući SBB i Telekom. Kao jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji od 2006, Telenor Srbija planira da uloži gotovo 300 miliona evra u narednih pet godina, što je potvrda dugoročne posvećenosti kompanije razvoju srpskog tržišta telekomunikacija.

Tokom razvoja ove oblasti poslovanja, Telenor će zaposliti nove kadrove i primeniti najbolja iskustva i prakse iz PPF grupe, kako bi korisnicima donela unapređeno iskustvo u oblastima brzine i kvaliteta usluge, izbora kanala, lakoće korišćenja i kvaliteta podrške korisnicima. Trenutno su u toku pripreme i finalni pregovori sa kreatorima medijskog sadržaja.

„Telenor još uvek nije dobio prava i dozvolu za distribuciju sadržaja koje proizvodi ili čijim pravima raspolaže United Grupa, kao što su N1, Nova S, Sport klub i drugi, ukupno 22 kanala. Žao nam je što je United Grupa donela takvu odluku, i ostajemo otvoreni za dalje pregovore o distribuciji kanala, uvereni da će prepoznati značaj te saradnje za sve - građane Srbije, kompanije koje posluju u istom segmentu i društvo u celini“, naglašava Mišel.
 
Kako će se zvati ova tvorevina kad ne budu više mogli da iskorišćavaju Telenor ime?
 
jedva cekam da mi istekne ugovor sa mts-om... telenor next...
 
Jel neko proverio da li moze preko EON TV aplikacije da se preko Telenor mreze gledaju sport klub kanali N1 i Nova? Cisto me interesuje dal filtriraju saobracaj kao sa MTS.
 
@Stiven Na mobilnom internetu može, kao što može i na MTS mobilnom internetu. Na fiksnom internetu neće biti moguće, samo da se Telenor smisli da dodeli IP opsege, pa će onda SBB to da doda na blacklistu.
 
To zna samo SBB. Najverovatnije da bi kupio EON van mreže paket ili prešao kod njih i za usluge interneta. Mobilne mreže su dozvoljene da bi mogao preko telefona da gledaš EON kad nisi kod kuće.
 
Počeo prijem novih radnika, ide obuka pa se kreće sa uslugom. Verovatno će pre početka da odrade rebrand celokupne usluge - mobilna, fiksna, tv, net...
 

Prilozi

  • IMG_20210828_020017.jpg
    IMG_20210828_020017.jpg
    166.7 KB · Pregleda: 290
Meni se ova kombinacija svidja..
 
Šta mislite, da li će davati ovu app uz Total pakete kao premium aplikaciju sa 10 GB interneta, poput HBO GO/Deezer i šta sve već ima?
 
Verovatno hoće, posebno na početku, kampanja mora da bude baš zvučna, treći veliki operator je ipak događaj u toj sferi. Moja dilema je sledeća: ko je ciljna grupa novog provajdera? Ako će imati SAMO Telekomove kanale (mogu eventualno da uvrste i nekoliko kanala koji na našim prostorima nisu u ponudi, nema tu šta novo da se izmisli), koja je prednost ponude u odnosu na Telekom optičke pakete? Ko ima Telekom optiku na adresi verovatno je uzeo 12 meseci dinar... ostaju onda samo korisnici Telenora koji nisu hteli da objedine usluge prelaskom u Telekom? Šta mislite?
 
Ciljna grupa za sada su oni koji imaju pristup Telekom optici. Mada ne sumnjam da nece prodavati i zasebno ott uslugu i neki svoj paket uz telenor home gde nema uslova za optički pristup
 
Ko uopšte ima pristup Telenor optici od rezidencijalnih korisnika?
 
Telenor će (navodno) da iznajmljuje MTS optičku infrastrukturu... Kao što sad svi drugi provajderi koji nude ADSL ustvari preprodaju pristup kroz MTS / Telekom mrežu fixne telefonije.
 
Nije navodno, nego će tako i biti - Telenor će koristiti MTS optiku. Mada, obzirom da je TV usluga OTT, radiće na bilo kom internetu.
Za sada, korisničko iskustvo Telenor TV-a i nije neko. Iako je slika dobra, interface je spor, sa dosta nelogičnosti, bugovima, itd... Ima tu još posla da bi mogao da izadje na crtu EON-u.
Pozdrav
 
Mutna su tu posla.
Po svemu sudeći, mrka kapa je da će "Telenor" napraviti kudikamo izbalansiranu ponudu kanala (kao, npr, "Orion"), jer sad čak i da izglade odnose sa "SBB"-om, "SBB" neće dozvoliti distribuciju svojih kanala. Prevashodno zato što su ranije imali onaj zajednički paket, pa je, narodski rečeno, "pukla tikva".
Sa druge strane, "Telenoru" je stalo da izađe sa konkurentnom ponudom na tržište, a to je jedino mogao da im ponudi "Telekom".

Iskreno, bilo je nekih slabašnih naznaka da i "A1" želi da uđe na tržište kablovske televizije i "fiksnog" interneta, pa to treba videti. Preciznije rečeno, bilo bi nelogično da to ne urade, jer, izuzev Srbije, samo u Belorusiji nude jedino mobilne usluge.
 
Nije navodno, nego će tako i biti - Telenor će koristiti MTS optiku. Mada, obzirom da je TV usluga OTT, radiće na bilo kom internetu.
Za sada, korisničko iskustvo Telenor TV-a i nije neko. Iako je slika dobra, interface je spor, sa dosta nelogičnosti, bugovima, itd... Ima tu još posla da bi mogao da izadje na crtu EON-u.
Pozdrav
Zar je aplikacija već izašla?
 
nije jos zvanicno. Test faza
 
Verovatno da nema, testovi su još uvek interni, aplikacija je preinstalirana na STB-u i nema je još na Play Store.
A i džabe ti aplikacija kad nemaš nalog kojim bi se autorizovao.
Pozdrav
 
Kuda žurite saznaćemo sve kada konačno sve profunkcioniše i ponuda zvanično krene.
 
Nazad
Vrh Dno