Šta je novo?

telenor vs mts internet

markovski

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2007
Poena
319
Prosto mi je cudno da nisam nasao kao zasebnu temu ovo poredjenje. Ako ipak postoji molim moderatore da temu premeste ili obrisu.

Pitanje je da li neko ima iskustva sa oba provajdera i koje su impresije.
Interesuje me konkretno pokrivenost signala, kvalitet istog kao i brzine. Naravno i odredjeni bagovi koje su prirode i u kojim intervalima se javljaju.

Poređenje je vršeno u skoro svakoj temi o pristupu internetu preko GSM/3G mreže.

Ja sam koristio oba, zapravo i sada ih koristim, ali ređe nego ranije.
Sve zavisi od loakcije. Dok Telenor nije krenuo u kampanju njihov NET je radio super, čak i na mestima sa slabijim signalom. Kako je broj korisnika rastao, sve češće se dešavalo da nema protoka i sl. Ja ne koristim 3G uveče, ali čujem da se tada javlja najviše problema na Telenoru.

Na Konjarniku imam jednu lokaciju na kojoj koristim MTS, ima antenica i maks jedna crtica signala (računaj da je to 2 od 5) u HSDPA i veza je stabilna, ne baš po specifikaciji HSDPA brzine, ali sve radi OK. U tom prostoru prenesem računar u drugu kancelariju, imam pun signal, ali EDGE i net ne radi uopšte. Na drugim emstima se dešava da EDGE radi na granici kapaciteta, a 3G i sa punim signalom zeza.

Sama tehnologija je takva da je vrlo nezgodno davati procenu o kvalitet, bez testiranja na konkretnoj lokaciji. Uzmeš modem, uzmeš prepaid kartice, probaš obe na lokacijama gde ćeš koristiti net i onda odlučiš šta ćeš da koristiš. Odnosno, šta ćeš gde da koristiš, kao što sam ja uradio.

Nazad
Vrh Dno